Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Automatisk utloggning och säkerhetskopiering

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-03 11:19 )

En funktion som skulle kunna möjliggöra så att servern tar en automatisk backup varje natt eller var 7:e dag (inställbart) hade förenklat hanteringen och säkerställt att backup alltid görs. Funktionen skulle även göra så att eventuella klienter som "glömt" att logga ut slängs ut och backupen genomförs. Idag går det inte att utföra backup utan att alla klienter är "utloggade"

56 Kommentarer
NY MEDLEM
skönt att höra, men med 47 gilla markeringar och den är markerad som inte planerad, känns mindre bra, nu när man inventerar så skulle det underlätta avsevärt i fall om det blir något fel och man vill gå tillbaka till en backup tagen tidigare under dagen, drygt att behöva gå in och döpa om varje säkerhetskopia om man tar flera samma dag
NY MEDLEM
Det kommer säkert förbättringar i kommande versioner...
Från v2017.1 (SQL Server) så behöver man inte vara utloggad för att genomföra registervård och säkerhetskopiering.
Men visst skulle man föredra att ingenting skrivs till databasen under säkerhetskopiering...

Enklast vore väl kanske att kunna köra spcsadm.exe med parametrar för backup. Då kan man ju använda schemaläggaren för att köra nattetid och även välja som vilken användare man vill köra backupen.
Parametrar bör då kanske vara bl.a. företag och/eller system. Eventuella sökvägar kanske man kan ställa in i programmet istället.
NY MEDLEM
Hur kan detta inte vara fixat ännu år 2019? Helt vansinnigt att det inte finns stöd för automatisk backup direkt från server.NY MEDLEM

Någon uppdatering på detta?

NY MEDLEM
(uppdaterad av GustavF ‎2020-02-05 11:29 )

Dubbelpost

UTFORSKARE

Ja, just automatisk säkerhetskopiering på serverdatorn kanske skulle lösa problemet som är idag med att det inte går att säkerhetskopiera från arbetsdator till OneDrive-mapp på huvuddatorn ("servern"), utan måste först lägga den i en vanlig mapp och sedan manuellt flytta över den till OneDrive-mappen? Krångligt och onödigt som det är nu..