Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Erik Andersson
UTFORSKARE

Bifoga mer en en pdf med kundfaktura Autoinvoice

Status: Utvärderar

Hej, jag har behov av att kunna bifoga mer än en pdf-fil med Autoinovice. Har tidigare använt InExchange som partner för utfakturering men blev nu uppmanad av både dem och  Visma att byta till Autoinvoice istället för att även kunna ta in leverantörsfakturor digitalt. Det är dock ett stort minus för mig att man tydligen bara kan bifoga 1 fil, istället för flera som inte var något problem hos InExchange. Finns någon plan i sikte för att ändra detta?

14 Kommentarer
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Davor P1
CHAMPION

Det enda som går att göra i nuläget är att själv på något sätt kombinera ihop materialet till en PDF innan man bifogar....

 

//Davor P

Erik Andersson
UTFORSKARE

Hej, någon uppdatering om hur ni ser på detta?

Erik Andersson
UTFORSKARE

Frågar igen...

Någon uppdatering när det gäller detta?

Erik Andersson
UTFORSKARE

Hej!

Händer det något i denna fråga?

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag ber om ursäkt över att en uppdatering i tråden har dröjt. Som det är just nu har vi inte mer information att ge och vi återkopplar självklart i tråden när vi har det. En lösning som skulle fungera tillsvidare är att det finns program man kan använda sig av för att slå samman pdf:er.  

 

/Jenny

Erik Andersson
UTFORSKARE

Hej!

Visst är det möjligt att sitta och klippa och klistra ihop flera pdf-filer till en.

Men det är ju ett väsentligt större arbete än att bara kunna markera och välja filer i utforskaren.

 

Då det så gott som uteslutande är leverantörsfakturor som jag vill bifoga så hade det verkligen varit önskvärt att bara få markera fler än en fil i utforskaren och få dessa bifogade med kundfakturan som varsinna pdf:er.

Davor P1
CHAMPION

Du har helt rätt @Erik Andersson. Det finns omvägar för att lösa ditt problem, men det hade varit mycket bättre om funktionen funnits i Visma direkt.

 

Jag hoppas att det kommer vid en senare uppdatering av programmet.....

 

//Davor P

Erik Andersson
UTFORSKARE

Hej Visma, har ni något nytt att komma med när det gäller detta önskemål?

 

ANSOHE
NY MEDLEM

Jag undrar också ang denna fråga. Jag är ny användare och ska precis börja jobba i Visma och har tidigare jobbat i Bygglet. Vi jobbar i projekt där kunderna vill ha samtliga leverantörsfaktutor kopplade till projekten bifogade i en (1) fil när vi fakturerar. Ibland har vi ca 25 leverantörsfakturor som ska bifogas. Trodde att de leverantörsfakturor som kopplats till respektive projektnr automatiskt hamnade i projektet så att dessa följde med när man skapar fakturan. Vad jag förstår så fungerar det inte så. Stämmer det eller har jag missuppfattat? I Bygglet skapar jag en faktura med en knapptryckning där allt redan finns inlagt som hör till projektet. 

Davor P1
CHAMPION

Hej @ANSOHE,

 

Du får inte med dig allt med automatik, utan du får ha lite handpåläggning i Visma.

 

Visma klarar inte av att "bunta ihop alla" leverantörsfakturor till faktureringen som du får med dig med Bygglet. Hur man skall kunna få dessa två system att samarbeta på ett optimalt sätt vet jag inte i skrivande stund. Jag vet att det går att göra en integration mellan dessa system, men vågar inte svara på hur dessa kopplingar mellan systemen fungerar helt praktiskt.

 

//Davor P

ANSOHE
NY MEDLEM

Jag var nog lite otydlig i min fråga. Idag ligger våra projekt i Bygglet och vi skickar även fakturorna därifrån. Vi har en integrering mot Visma adm för själva bokföringen. Nu vill min chef att vi ska gå över från Bygglet till Visma tid pro för alla nya projekt som läggs in för att sedan avsluta Bygglet. Vad jag kan se så kommer faktureringsarbetet bli bra mycket krångligare för mig framöver. Känns som om jag får backa tillbaka i utvecklingen och börja skriva ut eller spara ned  och sedan scanna in  för att få med alla leverantörsfakturor i en och samma pdf.

Davor P1
CHAMPION

Vi använder oss av Swinx ScanLev för fakturahanteringen. Härifrån går det att göra sammanställning av leverantörsfakturor på projekt samt skapa en PDF mes samtliga relevanta leverantörsfakturor och bifoga till Visma för faktureringen. De har även tidsredovisning som tillbehör i sitt system.

 

Du skapar sen fakturorna i Visma helt och hållet och har även här kopplingen till tidsredovisningen från Visma Tid.

 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Vi vet att det är efterfrågat att kunna bifoga mer än en bilaga när du skickar en e-faktura och vi kommer att kika över det men har behövt prioritera andra delar i programmet. Önskemålet ligger fortfarande kvar som Utvärderar och vi uppdaterar såklart när vi har mer information. 

 

@ANSOHE - En kollega till mig kommer kontakta dig kring dina frågor gällande Tid Pro.

 

Ha det fint!

/Jenny