Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Susanne Jahrl
NY MEDLEM

E-faktura inkl. moms - Administration

Som detaljhandlare efterlyser jag möjlighet att skicka autoinvoice skapade från ordrar inkl. moms. Snart är det lag på att skicka e-faktura till statliga myndigheter och i vårt fall har vi ett kassasystem kopplat till Visma Adm. 2000. Alla ordrar hamnar i systemet inkl. moms (för det är så vi jobbar, inkl. moms direkt till kund), men programmet vägrar att befatta sig med dessa . Det går bara att e-fakturera exkl. moms!!!??? Varför i herrans namn då? Fakturan är helt korrekt med netto, moms och bruttobelopp och korrekt fakturatotal, så HUR jag skickar fakturan kan ju rimligen inte spela någon roll? Detta är ju nödvändigt att komma tillrätta med, för man kan ju inte sitta och räkna om varenda faktura manuellt...eller? Vi använder heller ingen inlagd prislista i Visma, utan har våra butikspriser, vilka är flexibla.

Jag känner mig orolig inför detta, för fler och fler företag kräver e-faktura, och jag kan inte lösa tillmötesgå dem, för att programmet inte låter mig fakturera inkl. moms.


Detta är ju YTTERST angeläget att komma tillrätta med!

Med vänlig hälsning
Susanne Jahrl, Konditori Napoleon AB, JÖNKÖPING
15 Kommentarer
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Susanne Jahrl!
Vi tittar på en lösning vad gäller inklusive moms prislistan.
Anledningen till att det ser ut som det gör idag är för att vi inte har stöd att fakturera elektroniskt till privat personer. Då har vi styrt det så att prislistan Inkl moms är till privat personer och Exkl moms är till företag. Eftersom det inte finns stöd för privat personer medför det då att inkl moms också blir stoppat.
För att vi ska kunna göra en ändring här skulle jag tacksamt ta emot dina funderingar på varför du inte använder prislista och då exkl moms? Lägger du in alla priserna manuellt? Är det så att du får bara slutpriset och det är då inkl moms? Fakturerar du blandat privat och företag?
Susanne Jahrl
NY MEDLEM
Hej!

Jag är tacksam att ni reder lite i detta problemet! 

Anledningentill att jag inte använder prislistor, är att vårt Visma är anslutet till Cash-IT:s kassasystem. Alltså en regelrätt kassapparat. Vi är ett konditori som säljer brutto direkt till kund, vissa av kunderna är företag, men prislistan till alla inkl. moms. Företagskunderna handlar på order och samlingsfaktureras 1 g/månad och att skilja på priser med eller utan moms låter sig helt enkelt inte göras. Vi är ett detaljhandelsföretag! Jag menar att fakturan som bildas vid samlingsfaktureringen är ju klar med rätt fakturabelopp och rätt momsbelopp, så det borde ju vara ovidkommande om den skickas som pdf, brev eller e-faktura. Det rör ju sig i sista änden bara om att distribuera fakturan till kunden. 


Nu blir det ju lag på att skicka e-faktura till statliga verk och det gäller även mig, ett litet detaljhandelsföretag, och då måste jag köpa in ytterligare en faktureringstjänst externt för att inte Visma adm. kan hantera detta. Käns inte ok!


Vore tacksam om detta kunde lösas på något sätt. Jag kan ju inte vara den enda som säljer inkl. moms.


Mvh

Susanne Jahrl
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Susanne Jahrl.
Okej, då vet jag hur du jobbar. Min rekommendation är ändå att ju jobbar med en prislista där priset är angivet exklusive moms. Jag tänker att det stödjer säkert Cash It också. Om inte annat kan de säkert göra en anpassning för det. Cash It är så pass stora att det inte borde vara några problem. 

Självklart är det inget jag släpper, utan kommer ta det vidare för diskussion. Så klart kommer jag uppdatera denna tråden om en förändring sker. 
 
Fredrik84
NY MEDLEM
Hej!
Vi är i samma sits. Har Cash-IT kopplat till Visma, alla våra kunder är kopplade till prislistan ex moms, men när ordrarna hamnar i visma, är alla ink moms. Blir problem när vi ska skicka via AutoInvoice.
Susanne Jahrl
NY MEDLEM
Jag tycker tystnaden från Visma är påtaglig i detta ärende. Det är bara två veckor kvar tills det är obligatoriskt att skicka e-faktura till alla statliga verk, och fortfarande ingen lösning i sikte. Händer det något i detta ärende, Visma?
Susanne Jahrl
NY MEDLEM
Varför hör inte VISMA av sig om detta??? Vad är det för mening med detta forumet om man aldrig hör något? 😞
/Susanne
Susanne Jahrl
NY MEDLEM
Jag kan inte jobba med en prislista exkl. moms - vi är ett detaljhandelsbolag som säljer bullar, kakor och mackor med högst flexibel prislista. Skulle inte skada om ni var lite mer flexibla också ! Det är högst angeläget att detta fixas så att alla kan e-fakturera nu när statliga verk kräver det. Att kunna skriva en e-faktura med priser inkl. moms borde ju inte vara en omöjlighet....
/Susanne
AnnaB_
NY MEDLEM
Precis!
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Fredrik.
En liten fundering bara gällande ditt svar eller fråga.. När ordrarna hamnar i Visma skriver du. Via en integration eller är det Cash-it som löst det åt dig?
Jag tänker att om du kan få in Ordrarna via integrationen exkl moms så hade det löst mycket för dig som det ser ut nu. Finns det en möjlighet att lösa det eller? 
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Susanne Jahrl.
Jag har inget nytt att förmedla dig som det ser ut just nu. Vi har ingen möjlighet än att skicka några fakturor med inkl moms. Jag förstår att det är viktigt för dig och flera andra, dock kan jag inte lova när det blir genomförbart. Jag hänvisar till mitt tidigare svar samt att när det finns en lösning kommer jag höra av mig. Det kommer dock att dröja. 

Har dina kunder bett om att få fakturorna inklusive moms också eller, jag funderar lite på dina företagskunder kan de ta emot elektroniska fakturor inklusive moms. Har du kollat med dom om de kan det? För om du fakturera inklusive men de bara kan ta emot exklusive då måste vi göra om din originalfaktura. Det kan bli öresdiffar och det är inte bra. 
Susanne Jahrl
NY MEDLEM
Men VARFÖR går det inte att skicka fakturor inkl. moms???
Fredrik84
NY MEDLEM
Hej! Det löstes smidigt av Cash-IT, ordrarna i kassan är ink moms, men när dom skickas över till Visma, blir dom ex moms. Kanon!
Fredrik84
NY MEDLEM
Susanne, om du har Cash-IT, kontakta dom och be dom ändra så att fakturorna hamnar i visma ex moms. Det fixade dom på en minut i Cash IT Management console!
Anna__86
NY MEDLEM
Händer det nåt på denna fronten ? Skulle som byrå faktura åt min kund idag och kunden är en restaurang och fakturera inkl moms smidigt för att vi fakturerar enligt följesedel och där är priserna angiva inkl moms. Fick inte iväg fakturan då den var kodad inkl moms fick räkna om alla artiklarna manuellt för att kunna faktura exkl moms bara så fakturan kunde gå iväg idag.

Är detta fortfarande inte åtgärdat av Visma ? Kan ju inte spela någon roll om fakturan är inkl / exkl moms vid utskriften, sändingen, momsen är ju specificerad på fakturan. ???
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej Anna.
Det är inte riktigt så enkelt som det låter. Vi pratar ofta om detta men han än i dag blivit avrådda att genomföra det.  En av anledningarna kan vara:
Problemet är om och när mottagaren bara kan ta emot exkl moms då måste fakturaväxeln göra om fakturan. Vilket i sig är olagligt samt att det kan bli en diff vilket frångår från Originalet.

Detta måste alltså tänkas igenom ordentligt innan beslut kan fattas. Därför är det bästa att ni har alla priser exkl moms som man vanligtvis använder företag emellan.