Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Elektronisk Autoinvoice - det behövs en varning/kontrollfråga innan man skickar och en egen knapp för att skicka - Administration

e Autoinvoice
Här finns det anledning för VISMA att förbättra nu när så många kunder i den kommunala sektorn skall ta emot e Autoinvoice.
1. Att ha vissa kunder inställda på elektronisk Autoinvoice och vissa inte gör att det är svårt att hålla reda på.  Den lilla textrutan längst ner till höger är för liten för att man skall ha ögonen på den när man jobbar med fakturor. Det är för otydligt. En kontrollfråga och en EGEN knapp för "skicka" med Autoinvoice är väl det minsta man kan kräva av programmet. Vill man skriva ut sin faktura och granska den innan man skickar iväg den blir det lätt fel om man inte kommit ihåg eller sett att man skall ändra i inställningen. Detta har hänt mig flera gånger. Det är mycket tidskrävande att rätta till de fel som blir då den inte går att återkalla.
2. Om man efter man skickat iväg en faktura med eAutoinvoice  klickar i skrivare så finns inga uppgifter kvar om att den skickades med eAutoinvoice. Då står det att den skrevs ut manuellt och jag kan inte följa om den togs emot eller se vilket klockslag den skickades.
2 Kommentarer
NY MEDLEM
Håller verkligen med... för att inte tala om att man får betala avgiften igen när man skickar den på nytt...
APPLICATION SPECIALIST
Hej Pernilla!

När det gäller AutoInvoice så är grundtanken med tjänsten att den ska vara enkel  att använda och att du därför ska slippa det extra steget med att manuellt klicka på en knapp för att skicka de elektroniska fakturorna. När du skriver ut ett intervall av fakturor kommer fakturorna att skickas/ skrivas ut enligt det utskriftsval som finns på respektive faktura.

Jag har lite fler frågor så att vi kan förstå ditt behov på bästa sätt. Innan du skickar fakturan har du möjlighet att förhandsgranska för att se hur fakturan kommer se ut samt även göra en provutskrift till skrivare. Använder du dig av denna funktion?

Om inte, finns det någon anledning till att du inte gör det? Funktionen med provutskrift och förhandsgranskningen är till för att du ska kunna se hur fakturan ser ut eftersom det, precis som du skriver, är viktigt att kunna granska den innan den faktiskt går iväg till kund. Det är därför bra för oss att veta om den skulle kunna förbättras på något sätt. Du kan läsa mer om funktionen med provutskrift och förhandsgranskning i vår supporthjälp: Förhandsgranska utskrifter »

Om du skickar iväg en elektronisk faktura ska det per automatik sättas en bock i att fakturan är utskriven. När man manuellt bockar i rutan stämmer det att utskriftsvalet på fakturan blir tomt, detta är för att fakturan faktiskt inte skrivits ut eller skickats enligt det utskriftsvalet som tidigare fanns då du bockade i rutan manuellt. Programmet har inte möjlighet att känna av vad som skett tidigare. Är det så att det inte sker automatiskt att du får en markering för att fakturan är utskriven när du skickar dina fakturor så är det absolut något vi behöver kika vidare på.

Återkoppla gärna här i tråden så kan vi ta det därifrån.

/Joanna