Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
JanH__
NY MEDLEM

Er referens på order

Status: Inte planerad just nu

När man trycker på listknappen för att välja kundens referens på en order kommer bara det valda namnet upp om det finns något förvalt namn på kunden. För att ändra detta måste man välja "Ändra" och sedan gå till listläge för att få upp en lista å namnen som finns inlagda på kunden sedan tidigare, alternativt radera namnet i rutan innan man klickar på listknappen. Så har det inte varit tidigare, och jag ser det som ett klumpigt sätt att jobba!

Bättre om man får upp hela listan av namn när man klickar på listknappen. Annars kan man tro att det inte finns fler namn som referens.

3 Kommentarer
Annika36
UTFORSKARE

Håller helt med JanH_

Precis detta har jag också irriterat mig över. Det gäller inte bara Er referens utan även de andra rutorna där det finns listknappar; Levsätt, Levvillk, osv. Det visas ingen lista helt enkelt, bara det som redan är valt.

LW -60
UTFORSKARE

Jag är rätt säker på att det här fenomenet uppstod i och med att Visma anammade sig av SQL-serverkonceptet. Det var inte så tidigare.

 

Mvh Lena

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

 

Precis som det har skrivits här i tidigare kommentarer så ändrades detta i samband med att vi gick över till SQL för Visma Administration.

SQL-versionerna gör en mer exakt sökning och för att kunna få fram hela listan behöver du först ta bort det som står i rutan och det gäller inte bara Er referens utan alla ställen där det finns listknappar. 

 

Ha en fin dag!

/Jenny