Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
XM0666
NY MEDLEM

Fält för godsmärke

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-02-17 14:47 )
Status: Inte planerad just nu

Saknas ett fält för godsmärke i Adm. Hur många ordrar i ett företag som säljer och skickar produkter har INTE behov av ett godsmärke?? Hos våra kunder skulle jag säga under 10%! Ofta som kunder hänvisar till tidigare order med ett specifikt godsmärke och då är ju inte detta sökbart snabbt och smidigt...

7 Kommentarer
Jeanette8
NY MEDLEM

Vi har fixat en lösning genom att använda fältet kontraktsnr till godsmärke. Har ändrat texten på order och faktura så det står "Godsmärke". Nackdelen med fältet är att det inte tillåter mellanslag och att det är få tecken. Men fungerar i de flesta fall plus att det är sökbart.

Vi hade ingen nytta av kontraktsnr.

 

XM0666
NY MEDLEM

Känns som en användbar metod även för oss men kan inte se denna ledtext när jag kikar i våra mallar, hur gick ni tillväga för att ändra detta?

Jeanette8
NY MEDLEM

Jag skapade en ny ledtext som jag döpte till Godsmärke. Sedan gick jag in i mallen och bytte ut kontraktsnr mot den.

 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

 

I dagsläget är det inte planerat att göra några förändringar gällande fält för godsmärke. Jag rekommenderar att du kollar på lösningen som Jeanette har beskrivit här i tråden och ser om det är något som skulle fungera för ditt företag!

 

Ha det fint!

/Jenny

XM0666
NY MEDLEM

Hmm, finner inte fältet "Kontraktsnummer" i vår mall eller någon av de ordermallar som finns att ladda ned. Vilken mall har detta fält?

XM0666
NY MEDLEM

Hallå Visma? Se min  fråga ovan

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Fältet KontraktsNr skrivs inte ut på våra standardmallar som finns i programmet utan där behöver du göra en malländring. Vi har inte support för  malländringar men kolla vår skrivna hjälp för Lägg in nya objekt, malländring och se om du kan få till det. Alternativt kan du ta kontakt med någon av våra partners för att få hjälp med att bygga en utskriftsmall som passar dina önskemål. Kontaktuppgifter och vilka partners du kan vända dig till kan du hitta på vår hemsida.

 

/Jenny