Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Malin EduComp
NY MEDLEM

Frakt på separat faktura ska påverka inköpspriset/lagervärdet på artikeln

Status: Utvärderar

En funktion i leverantörsfakturahanteringen, där man kan ange fraktkostnad som kommer på separat faktura, för att den ska slås ut på artiklarnas inköpspris och lagervärde vore toppen! Hjälper alla, som importerar varor och får fraktfakturan separat, att få korrekta lagervärden.

12 Kommentarer
Collecwc
NY MEDLEM

Vi använder Visma 2000 och ser detta som ett stort problem för programmet räknar inte rätt och vi får felaktiga lagervärden.

Vi importerar alla våra produkter och har alltid frakt och tull separat och för att få ett korrekt "Landing price" måste detta läggas in på frakt på lev.fakturan, i dags läget stämmer inte beräkningarna. När kommer detta att fixas till ??

Malin EduComp
NY MEDLEM

Precis, och det finns många fler som du ju. Jag ser det också som ett stort problem för alla er. Tror vi måste få så många som möjligt att Gilla idén, för att Visma ska förstå att det är viktigt. Så Gilla, och vet du fler som har samma problem, be dem gilla också! 

Helt rätt jag har säkert 30 kunder som efterfrågar. Är ett jättestort problem. 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej, 

 

Jag ändrar statusen till utvärderar på den här idén då vi behöver kika vidare på det här. Självklart återkommer vi när vi undersökt detta och har mer information att ge!

 

Ha det fint!

/Jenny

Marcus17
NY MEDLEM

Hej

 

Hur är statusen på detta? Vi upplever detta också som ett problem då vi får separat faktura på våra fraktkostnader, det blir inte rätt när detta läggs in på leverantörsfakturan.

 

Skulle också gärna se att fördelningen kunde ske på annat sätt än vara efter del av värdet. Får våran del är det väldigt stor skillnad på fraktkostnad på olika produkter. Där är det volym på lådan som är den stora avgörande delen.

 

Om vi har förstått det rätt så fungerar det nu så att har en produkt 50% av det totala värdet på leverantörsfakturans så tilldelas den artikeln 50% av fraktkostnaden.

Hej, vi kan bygga en lösning för er som har problem med detta, hör av er om ni vill ha hjälp.

Mvh

DataPartner AB

Peter Blonér

042-400 60 75

Marcus17
NY MEDLEM

Hej Peter

 

Hur skulle en sådan lösning se ut? Skulle kunna vara intressant för våran del.

 

 

Du går in på leverantörsfakturan och trycker på integrationsmenyn, då får du upp en fråga hur mycket frakten är, beroende på hur du vill fördela kan vi bygga en matris eller bara fördela den jämt över alla artikelrader.

Ring mig så förklarar jag.

 

Mvh

Peter Blonér

DataPartner 

042-400 60 75

annsan1
NY MEDLEM

Hej, hur har ni som får frakten på separat faktura löst problemet i Visma? Jag ser det som att det enda som går att göra är att i slutet av avstämningsperioden så gör man en manuell utleverans av artiklarna och sen en manuell inleverans (med frakt). Finns det andra sätt?

Hej Annsan1, tyvärr finns inget annat sätt, eftersom Visma administration arbetar med FIFO så måste du göra detta för varje inleverans.

Har du köpt en artikel vid mer än ett tillfälle..

artnr   Pris   Frakt    kvar i lager       datum

123     100      10                     4         2021-09-01

123     105      12                   20         2021-11-01

så måste du göra en utleverans och två inleveranser med olika pris.

Mvh

Peter

 

 

 

eftersom frakten och valutakursen skiller sig åt mellan olika inleveranser. Kan bli ett omfattande arbete om man har många inleveranser.

 

 

Per_PGW
NY MEDLEM

Jag har också samma problem med att vi får frakt och tull på separata fakturor. Omöjligt att få till ett korrekt lagervärde.

Går att utveckla en lösning