Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
ToJo__
NY MEDLEM

Funktionalitet i Dropdownlisterna

Status: Utvärderar

Funktionaliteten i dropdownlisterna har blivit mycket osäkrare sen senaste uppdateringen.

Defalut visas alltid något, vill man ha ett annat val kan man klicka på valet och skriva första bokstaven om man vet vad man ska söka efter, det är bra.

Vet man inte vilka val som finns eller om det inte finns några noterade val t. ex. om man har flera leveransadresser då får man radera det förvalda fältet och sen klicka på dropdownlisten då får man upp valen.

Vi har många kunder där leveransadressen är ifylld sen tidigare, men inte sparad som en separat post.

Om man på en sådan kund går in och raderar fältet Namn under leveransadress och sen klickar på dropdown kommer den upp tom, går man sen tillbaka till den defalulta leveransadressen så är det raderade namnfältet tomt. Hittar ingen "bakåtknapp" så denna kunds namn i leveransadress är borta. 
Kanske inte ett problem för en del men vi har mängder av kunder inom vård och omsorg där leveransadresserna skiljer sig från fakturaadressen.
Nu får man markera, Klicka på klipp ut - visar det sig inte finnas några val kan man då klistra in det urklippet man gjort - en räddare i nöden men ingen bra lösning.

Har anmält detta som en sak att åtgärda hoppas de tar det vidare!

6 Kommentarer
Russ Murtagh
NY MEDLEM

Kan bara hålla med, så mycket sämre än det var tidigare.

Jag har börjat vänja mig med de nya dropdownlisterna men fattar inte vitsen med att göra allt så mycket krångligare.

Ibland får man känseln att ni testar tillräckligt innan nya versioner lanseras. Men så kan det inte vara. Visst testar ni ordentligt alla nya versioner?

Och i så fall måste någon att kommit fram till att de nya dropdownlisterna är bra. Så ... HUR TÄNKER NI? VAD ÄR VITSEN MED ÄNDRINGEN?

En annan stor besvikelse med det senast versionen är allt krångel med att radera flera rader. Men det problemet behöver eget inlägg

147___
NY MEDLEM

Jag tycker också att de nya dropdownlisterna är sämre. Det är merjobb att man först måste radera den texten som står där för att kunna se alla valen. Det fungerade bättre innan. Förslagsvis ändrar ni tillbaka den tidigare funktionen. 

LW -60
UTFORSKARE

Har för mig att det ändrades i samband med att SQL-varianten lanserades. Har ett svagt minne av att med SQL i botten så gick sökningen snabbare med nya sättet att jobba med drop down-listerna, men minnet kan ju komma ihåg fel.

 

Mvh Lena

ToJo__
NY MEDLEM

När jag påtalat problemet så har jag fått svaret att "det blir så med SQL databaser" men det finns så många andra fördelar, snabbhet t.ex.
Ja utan programmering blir det så men självklart går det att programmera och konfigurera men det har inte gjorts tillräckligt. 

Hoppas verkligen att VISMA inte nöjer sig med nuvarande version. Jag står gärna till tjänst en timma eller två för att VISMA ska få en användares synpunkter i ett riktigt fungerande verklig existerande miljö - tror utvecklarna sitter i labbmiljö men standarddatabaser o testar och inte i verkliga som har varit flyttade uppgraderade och uppdaterade ett tiotal gånger, som verkligheten ofta ser ut.

LW -60
UTFORSKARE

Nu är jag ju ingen hejare på att programmera, men jag gillar inte att det skylls på SQL:en att saker inte fungerar. Det måste ju gå att programmera om så ATT det fungerar. Jag gillar inte när man slår sig till ro med ett konstaterande att "det är si och så och det går inte att göra någonting åt". Det måste ju gå att fixa med lite vilja, tycker jag.

 

Mvh Lena

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar