Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Marie J
NY MEDLEM

Gör så att man kan söka företag via tangentbordet i Visma Admin 2000

Status: Genomförd
Hej,
En sak som jag ända från start, (redan när jag började använda Visma Administration för 25 år sedan) har tyckt varit jättekonstigt i ett så pass stort och etablerat bokföringsprogram är att när man går in och vill byta företag, så kommer det ju fram en lista på alla företag som man bokför åt. Då BORDE man kunna trycka på första bokstaven i företagsnamnet som man vill öppna, så kommer man fram till alla företag i listan av företag som börjar med det namnet.

Jag har ursäktat det hela med att man inte har avancerat i tekniken tillräckligt för att kunna programmera in den "finessen" i programmet. Men idag låter ju det jättekonstigt: självklart finns den möjligheten - om Visma hade velat formatera programmet på det sättet.

Är det verkligen ingen annan användare som har efterfrågat detta? Förkortning och förenkling av arbetsgången är ju A och O när man bokför, anser jag i alla fall. Nu måste man ju rulla upp och ned i listen för att hitta företaget. Har man 5 företag - no problems, men har man några hundra, eller ens bara 50 företag, så är det ändå en ansträngning. Särskilt som man sitter hela dagarna och knappar på tangentbordet och scrollar fram och tillbaks med muspekaren osv.

Jag tycker att det låter som en mycket enkel åtgärd som alla skulle uppskatta. Ingen skulle klaga på om detta gick att ordna.
9 Kommentarer
Erica_3
NY MEDLEM
Jag håller med! Hade underlättat en del. Dock har jag mest irritation över att liknande funktion försvann från verifikationstext-rutan, där man innan kunde få upp lista med snabbval med "enter" och sen scrolla med pilarna och välja med "enter" nu måste man använda musen. Detta diskuterades i en tråd för längesen, men funktionen har inte kommit tillbaka ännu...
Marie J
NY MEDLEM
Jag är nästan som en gastapo med anställda när jag ser att dom använder musen för att byta rad eller markera ruta eller registrera en verifikation, ja överallt där de kan använda tangentbordet istället. Enbart för att de inte ska få problem med musarm och liknande. jag har själv stora problem med det nämligen. Då är man ännu mer irriterad på att såna här självklara funktioner inte finns.

Jag tror dock att vi ropar inför döva i det här fallet. Visma har annat att tänka på, viktigare saker att lägga pengarna på, som t.ex Visma Ski Classics och sånt - du vet sån som har med deras vardagskunder och användare av deras produkter att göra 😞
Erica_3
NY MEDLEM
Mmmm...2017 gjorde jag ett tappert försök att byta programleverantör, det verkade super och jobbade i det parallellt med Vismas, men tyvärr hade jag inte tålamodet att "tänka om" och jobba så det flöt för mig, Men jag är snart redo att titta på nästa, måste bara få klart boksluten först...
Marie J
NY MEDLEM
Ojoj, jaså så du gav upp .... 😞 ! Jag är just i detta nu på G att byta. Tänker jobba parallellt detta år med ett annat och sakta föra över allt till den andra leverantören. Men jag känner att jag är alldeles för gammal för att lära om mig något. jag avskyr att lära mig nya tekniska saker. jag är så bekväm av mig numera, men mina kollegor älskar det programmet, så det kanske hjälper mig på vägen - hoppas jag.
Erica_3
NY MEDLEM
Ja, det gick så långt att jag gjorde ett försök, och så länge Visma inte får till det och lyssnar på oss som jobbar dagligen med programmen, utan tar bort bra funktioner så kommer jag titta vidare. Hoppas jag hittar ett jag trivs med! Klart du ska testa! 
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej!
Några olika önskemål gällande företagslistan har jag sett och hört men just denna har jag missat eller i alla fall inte hört innan. Den är bra, riktigt bra. Jag tackar så mycket för att du tar dig tid att skriva här, det är viktigt att jag kan ta del av informationen/önskemålet. Jag tar det med mig till kommande sittningar. 

Vad gäller verifikationstext så kan du använda snabbkommandot Alt +Pil ner, därefter kan du bläddra ner och upp med hjälp av pilarna. Lite förändring från tidigare men du slipper muspekaren i alla fall. 
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Davor P1
CHAMPION

Händer det något med denna? Statusen på gång har ju legat här i ett halvår?

 

Lite uppdatering hade inte varit helt fel.....

 

//Davor P

Gustav Bergqvist
PRODUCT OWNER
Status changed to: Status: Genomförd

Hej alla ni i denna tråd, 

 

Versionen 2021.1 av Visma administration blev idag tillgänglig och i denna version kan man söka efter/ filtrera urval i dialogen för att fälja företag . Det ser ut såhär: 

 

val_av_foretag.gif

 

Du kan läsa mer om nyheterna i versionen i versionsnyheterna.

Vill du ladda ner den senaste versionen gör du det på sidan " Ladda ner".

 

Hoppas ni får mycket nytta av nyheterna i versionen och tack för att ni delar med er av era önskemål!

 

Ha en fin kväll 🙂 

 

/ Gustav