Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Tjompa71
UTFORSKARE

Hantering av kreditfakturor vid filbetalning

Status: Inte planerad just nu

Vi gör filbetalningar (levfakturor) till Nordea via XML fil och tycker då det är lite irriterande (och lite tidskrävande) att behöva dela upp i flera filbetalningar när vi har fler kreditfakturor. Begränsningen nu är att man endast kan ha 4 fakturor inkl kredit från samma leverantör. Jag kan då tycka att det inte skulle vara så svårt för programmet att dela upp betalningarna över flera kreditar. Så om man ex har 2 kreditar så gör programmet automatiskt 2 betalningar med upp till 4 fakturor i varje osv. 

3 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej, 

Vi har inte glömt ditt ärende utan arbetar med att få fram information till dig så håll ut! Uppdaterar tråden så snart vi har mer info. 

/Tinna 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

 

Nordea önskar en hantering att inte ta emot mer än 4 utlandsbetalningar ink kredit från en och samma leverantör och det är även så vi har valt att Visma Administration ska fungera. 

 

Jag har gjort om din fråga till en idé istället då det handlar om önskemål om förbättrad hantering i programmet! Jag kan redan nu säga att det inte är planerat att förändra men självklart återkommer vi här i tråden ifall det är något som sker!

 

Ha en fin kväll!

/Jenny

 

Logga in på forumet och gå in på det produktområde du vill följa, välj fliken Driftinfo - klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi har pågående incident.

LW -60
UTFORSKARE

Tyvärr, är Nordea Bakvända Banken. De vill inte, får man läsa här. De vill inte möta sina kunders behov.

 

Jag har arbetat med alla storbanker, SHB, SEB, Swedbank, Nordea, Danske Bank och den enda bank som kreditnotor krånglar hos är Nordea. Jag förstår inte hur de tänker. De andra bankerna kan hantera kreditnotor galant och bevakar dem i ett år. Det betyder att man har ett år på sig att skicka in - skicka in separat alltså - en faktura som uppgår till kreditnotans belopp.

 

Naturligtvis tycker jag att man som kund ska slippa halvdana lösningar för att inte en bank kan hänga med i utvecklingen. Jag tycker Nordea ska anpassa sig till verkligheten och att inte Visma och vi kunder ska behöva anpassa oss efter en långsam bank..

 

Mvh Lena