Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Per_PGW
NY MEDLEM

ISO 20022 för inrikes betalningar

Status: Genomförd

Finns det några planer på stöd för betalfiler för inrikes betalningar i formatet ISO 20022 för Visma Administration?

9 Kommentarer
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej Per_PGW!

 

I version 2020.1 av Visma Administration finns det stöd för att skicka både inhemska och utländska betalningar i formatet XML/ ISO20022 till Nordea. Du får gärna återkoppla om i denna tråd om du använder Nordea eller annan bank så att vi har en bättre bild över önskemålet. Tills vidare sätter jag önskemålet som genomfört, men är det så att du har en annan bank så tar vi upp diskussionen på nytt.

 

/Joanna

Per_PGW
NY MEDLEM

Men vi använder SEB. När kommer det stöd för i rikes betalningar i det formatet även för SEB? 

iso20022
NY MEDLEM

Vi undrar också om det finns några planer på stöd för betalfiler för inrikes betalningar i formatet ISO 20022 för Visma Administration när det gäller SEB?

fjelle
UTFORSKARE

swedbank sparbankerna  byter till iso 20022  p27 npp  har ni stör för det 

Lovisarojd
NY MEDLEM

Vi använder Visma eEkonomi och har SEB som bank och de inför format ISO XML 20022 nu under 2021. Behöver därför stöd för det formatet. 

Daniel Englund1
NY MEDLEM
(uppdaterad av Daniel Englund1 ‎2021-02-12 08:39 )

Samma sak här. Har SEB. Enligt support-chatten var det grönt med att man kunde skapa rätt fil ( XML ISO20022 ) . ( Har visma Admin 2000 ) Men det var nog en missuppfattning för när jag beställde tjänsten på SEB och drog igång med betalningarna stoppades dom av SEB pga fel filformat. Troligtvis har man trott att jag menade utlandsbetalningar? Sedan har man bollat fram och tillbaka då SEB skyller på Visma och Visma säger att man fått info från SEB om att det är LB-filer som gäller. Som jag har förstått det så är det ett internationellt direktiv om vilket filformat som gäller och under 2021 skall alla gå över till det nya ISO-formatet. Sånt här bör inte vi företagare behöva engagera oss i. Det skall bara fungera. Och när det inte gör det skall vi företagare inte sitta som bollplank mellan bank och Visma som i detta fallet. Trodde jag var ensam om detta men nu ser man ju att det finna många fler.... Finns så mycket som man vill förbättra men det går segt.... 

Annelie Johansson1
NY MEDLEM

Sista meningen i svaret från Joanna Norlander APPLICATION SPECIALIST

"Tills vidare sätter jag önskemålet som genomfört, men är det så att du har en annan bank så tar vi upp diskussionen på nytt"

 

Efter det är det 5 personer som har lagt upp frågor som berör Swedbank och SEB men ingen återkoppling. Jag undrar också när detta kommer genomföras av VISMA för SEB då de har aviserat om att de ska börja med ISO 20022. Jag håller verkligen med Daniel Englund att vi företagare inte ska behöva sitta mellan bank och VISMA men tyvärr är det inte första gången. Nu hoppas vi att detta löser sig snabbt och det verkar ju som om alla banker kommer gå över till ISO 20022 för betalningar så det kan ju inte vara något större problem att lösa detta 

Per_PGW
NY MEDLEM

Vi har precis bytt bank till Danske Bank och enligt dem så byter alla svenska banker till ISO-formatet under året. Så jag undrar om det kommer stöd för detta i Visma Administration. Borde ju inte vara så svårt att fixa om ni redan har stöd för det till Nordea. 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Arbetet pågår med att få till en lösning för den nya hanteringen av bankfilsformat och jag rekommenderar er alla till att följa forumstråden Hantering av XML filer i Visma Administration som vi uppdaterar så fort vi har någon ny information. 

 

Ha en fin dag!

/Jenny