Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Henry_1
NY MEDLEM

Inläsning underlag

Status: Inte planerad just nu

Hej igen,

 

Ytterligare ett stopp i denna funktion som inte bör finnas. 

I detta fall vill ni stoppa en kreditnota som hänvisar till en debetfaktura (9024602522) som ni inte kan hitta i systemet, trots att den finns och det stämmer "nästan" med den angivna referensen på kreditfakturan. Problemet är att referensen är angiven utan OCR-checksiffra och debetfakturan är inläst med OCR-checksiffra (90246025221), via Autoinvoice, och då stoppas inläsningen felaktigt.

Lösningen blir då att manipulera en annan faktura från Postnord, som inte är journalförd och sätta fakturanumret tillfälligt till det som hänvisas till i kreditfakturan för att kunna läsa in fakturan. Efter inläsning får man ställa tillbaka fakturanumret igen.

image.png

 

Ni vill stoppa alldeles för många fakturor från att läsas in med uppmaningen att registrera dessa manuellt - varför? Vad blir skillnaden om jag registrerar fakturan manuellt kontra får den inläst via autoinvoice - jag kan inte förstå skillnaden.

Jag kan inte tänka mig ett enda scenario där en faktura skulle stoppas från inläsning - det är klart att det kan bli dubbletter eller fakturor som inte hör till detta företag eller andra orsaker som gör att man inte vill registrera en faktura. men det som sätter den gränsen skall inte vara Visma Autoinvoice - utan det bestämmer det företag som registrerar sina fakturor. Det är väl OK med kraftfulla varningar (rött kryss kunde vara en sådan kraftfull varning, låt gärna denna status finnas kvar) men det SKALL gå att läsa in samtliga fakturor likväl som det går att manuellt registrera vilken faktura som helst.

 

3 Kommentarer
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny

Hej Henry!

 

Att programmet stoppar inläsningen i det här läget är så som det är tänkt att vara. Detta är för att minimera risken för fel och  för att säkerställa att programmet inte ska kunna matcha mot felaktiga fakturor.  Om du hade läst in den här fakturan i tidigare inläsningsfunktion hade det blivit ett stopp även där. Det är inget som har eller kommer att förändras i framtiden.

 

Jag kan däremot förstå att det hade underlättat att själv kunna göra ett aktivt val med att läsa in en rödmarkerad faktura, men då fristående utan någon slags koppling mot ett annat dokument. Därför gör jag om den här tråden till ett önskemål och tar den delen vidare för kommande produktutveckling. Inläsningsmodulen är fortfarande ny och vi har förhoppningar om att kunna utveckla den ännu mer framöver. 

 

/Jenny

Henry_1
NY MEDLEM

Hej Jenny,

 

Tack för att ni tar upp det till diskussion. Vi läser in ca 2500 leverantörsfakturor/år (via autoinvoice) och inte i ett enda fall sedan 2017 har det varit en "felaktig" faktura som inte skulle registrerats i vårt affärssystem eller våra olika bolag. Det har hänt att vi skickat en faktura för tolkning till "fel" bolag, då vi är tre bolag i koncernen för tillfället, någon enstaka gång men detta stoppas t.ex. inte med röda kryss utan det läses in utan knussel.

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej igen, 

 

Vi har fört en diskussion gällande det här önskemålet och så som det ser ut idag är det inte planerat att göra några förändringar gällande detta. Självklart ligger ditt önskemål kvar och sker det några ändringar framåt uppdaterar vi här i tråden. 

 

Ha en fin dag!

/Jenny