Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
PelleWidell
UTFORSKARE

Journaler direkt som pdf

Status: Inte planerad just nu

Har inte lyckats förstå hur jag på ett automatiskt sätt kan skapa alla månadens journaler som sparade pdf:er istället för att manuellt hålla på och skriva ut det, känns så odigitalt.

 

måste man gå via API-integration är det ok.

 

mvh Pelle

8 Kommentarer
Mita Jonsson
CONTENT PRODUCER

Hej Pelle!

Det finns ingen sådan funktion idag där du kan ställa in med automatik att journalerna ska skrivas ut som pdf, men jag tar det som en idé till förbättring i programmet.

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej PelleWidell!

 

Detta är inte något som det arbetas med just nu, men jag skulle ändå vilja passa på att fråga lite mer om hur du resonerar just kring automatiken för att få en full bild av ditt önskemål. Hur hade du velat att journalföringen skulle ske per automatik? Tittar man på exempelvis eEkonomi där bokföringen sker per automatik så skapas det en verifikation efter varje faktura, är det en sådan hantering du hade önskat?

 

Jag förstår efterfrågan på en automatisering, samtidigt som jag ser fördelar med jorunalföringen som den ser ut idag. Skulle vi göra något angående detta så skulle det påverka flödet i programmet en hel del och därför vill jag gärna få så mycket input som möjligt.

 

För tydlighetens skull om det är någon som inte sett funktionen så går det att spara journalerna genom att välja Pdf-fil när man är i utskriftsdialogen, men det är just automatiken som inte finns idag. Man måste manuellt välja att spara journalen till Pdf.

 

/Joanna

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
RaKe64
NY MEDLEM

Det går att skapa alla journaler i pdf.

Vid utskrift finns valmöjligheter: skrivare, bildskärm, fil och pdf fil.

Själv skapar alla journaler bara i pdf och funkar smidigt.

PelleWidell
UTFORSKARE
(uppdaterad av PelleWidell ‎2020-02-28 15:01 )

Hej @Joanna Norlander!

 

Nja, det kan mycket väl vara "manuellt" så som det är idag, men varför skall man behöva skriva ut på papper i dagens miljövänliga samhälle?

Som @RaKe64 skrev så kan man välja skriva ut til lPDF men då måste jag ange namn, ev byta sökväg och klicka spara för varje delmoment, och varför kan inte just denna del automatiseras?

Man vet ju vilken kund man är inne på och period man valt. Så får man sökväg och filnamn automatiskt och behöver bara starta journalföringen manuellt, välja PDF och inget mer, voila klart tidsbesparande...

 

Hade API stött journalhantering hade jag kunnat koda det själv på några timmar.

LW -60
UTFORSKARE

Man behöver inte skriva ut på papper för att man sparar till PDF. Eller missförstod jag något nu?

Mvh Lena

PelleWidell
UTFORSKARE

@LW -60 , nej man behöver inte skriva ut PDF på papper, mitt önskemål handlar enbart om hur man kan effektivisera PDF i nuvarande Administration.

Om jag väljer att skriva ut journaler på papper så behöver jag klicka EN GÅNG och alla utskrifter hamnar i min standardskrivare, väljer jag däremot PDF måste jag klicka över TIO gånger för att markera vilka sökvägar, skriva i filnamn med mera - ett mycket ineffektivt arbetssätt.

 

Om man utökar företagsinställnignar med sökväg även för PDF-jourmaler (Exvis levfakturajournaler hamnar på c:\visma\foretag_A\journaler\levfaktura och utbetalningsjournlaer hamnar på c:\visma\foretag_A\journaler\utbetalning etc) så behöver man inte ändra flöde (som @Joanna Norlander skriver) för varje journal har ju sitt unika journalnummer, vilket även blir det unika filnamnet. Därmed behöver jag bara välja "Skriv ut journaler som PDF" och ETT KLICK för att få alla mina filer. Effektivisering för alla som jobbar med admin och skriver ut journaler åtminstone en gång i månaden, för att inte tala om dom som journalför dagskassor... Det borde dessutom inte ta mer än 1-2 utvecklingsdagar att implementera då det inte är en svår programmering att implementera.

LW -60
UTFORSKARE

Då förstår jag vad du menar. Jag bortsåg från sökvägarna. Du har alldeles rätt i att det vore fint att kunna lägga in standardkataloger för de olika journalerna, för jag skulle vilja ha dem på lite olika ställen beroende på vad journalen avsåg. Vi har ju under alternativet Nummerserier i Företagsinställningarna en möjlighet att lägga in en kolumn till höger om Verifikationsserien där man skulle kunna lägga in sökvägen.

Mvh Lena