Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Maria_144
NY MEDLEM

Kopiera en verifikation till en ny - Administration

Status: Genomförd
Vill kunna kopiera en verifikation till en ny. Har en del långa verif. som återkommer månad efter månad. Gäller i Visma Adm. 1000.
15 Kommentarer
Thomas L
UTFORSKARE
Det vore verkligen en bra funktion som skulle spara tid!
Men tills den kommer, skulle konteringsmallar hjälpa dig?
Eller om det är samma belopp som ska bokföras varje månad så kan du lägga upp periodiseringar som utförs automatiskt.
JohanNicklason
ANSTÄLLD
Hej!

Jag håller med om att det vore en bra funktion men som Thomas skriver så går det mesta att lösa genom att skapa konteringsmallar, periodiseringar, avskrivningar (om man använder Visma Anläggningsregister) och lön-verifikationer om man använder Visma Lön. Vad är det för typ av händelse som återkommer varje månad?

/Johan 
Ronny_10
NY MEDLEM
Hej,
vad är anledningen till att ni tagit bort i Admin den alldeles utmärkta funktionen
kopiera verifikation, så som den finns tillgänglig i Visma Bokföring?
Det är ju många som frågar efter den som jag kan se.
Dags igen att ta tråden den i ert förbättringsarbete, tack.

Med vänlig hälsning
Ronny 
Susanne Friman
NY MEDLEM
Hej Ronny!

Tack för önskemålet. Håller med dig att det vore bra att kunna kopiera en verifikation. Just nu har vi inte det inplanerat men jag följer tråden och återkommer om det skulle bli aktuellt.

Mvh
Susanne
Goran R
NY MEDLEM
(uppdaterad av Goran R ‎2021-08-27 07:42 )
Jag använder Visma Bokföring bland annat för att man där kan kopiera verifikat (där finns också skillnadskolumnen i resultatrapporten). Jag blev negativt överraskad att en så enkel och ändå viktig funktion inte finns med i det mer omfattande Administration. Jag ser att ni inte förstår vad det kan vara bra för men jag har återkommande fakturor för samma sak men med varierande belopp, t.ex. telefon, och då spar man avsevärd tid när man kan kopiera ett snarlikt verifikat.

MVH
Göran R
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vi är också i stort behov av att kunna kopiera verifikationer då och då. Det är ju inte alltid man är i behov av att lägga dem i konteringsmallar mm, utan att man helt fritt ska kunna kopiera en verifikation vore önskvärt. Märkligt att det inte redan är infört....
Ronny_10
NY MEDLEM

Hej,
Susanne Friman skrev ju för 1 år sedan "Just nu har vi inte det inplanerat men jag följer tråden och återkommer om det skulle bli aktuellt"

Lät ju uppenbarligen som om det skulle komma en implementation av den mycket önskade funktionen, men tyvärr icke, vilket jag tycker är svagt 😞
Om vi är fler som trycker på borde det väl hända snart kan man tycka och önska, eller hur Susanne?

Jag har själv jobbat inom IT branschen i cirka 45 år och det normala är att man tar in önskade förbättringar kontinuerligt i nya versioner/releaser av programvaran.

Med vänlig hälsning

Ronny

k_attis
NY MEDLEM
Detta borde vara en Basic funktion i programmet!
Goran R
NY MEDLEM
Funktionen finns ju sedan länge i Visma Bokföring och är en viktig anledning att jag inte vill byta till Administration. Funktionen sparar mycket tid för månatliga poster med små skillnader mellan månaderna. Varför denna ovilja att införa en bra funktion?

Fd medlem
Inte tillämpbar
Ja, man kan ju undra varför denna ovilja finns - och även avsaknaden av respons från Visma i denna tråd. Det blir ju inte mycket till diskussion då, bara irritation istället.
Agnetha5
NY MEDLEM
När händer något i denna fråga? Att kopiera finns i övriga funktioner kund, lev men inte i verifikation - känns väldigt knepigt.
Ronny_10
NY MEDLEM
Man undrar varför inget händer från Visma sidan?
Någon ny kommentar/status vore önskvärd från Visma, tack.
pisun_
UTFORSKARE
Jag håller med om att det är konstigt att denna förbättring inte åtgärdats, då det finns en annan tråd i om detta och den är 7 år gammal med nya förfrågningar om åtgärder under senare år....
Att kopiera en verifikation skulle vara ett enkelt och snabbt sätt att gå tillväga utan att behöva lägga upp konteringsmallar för vanligt återkommande verifikationer

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång

Hej!

 

Vi har flera trådar gällande detta i vårt forum, men jag vill uppdatera även här att funktionen kopiering av verifikation är något vi arbetar med. Det ska släppas under 2020 och vi återkommer när lösningen finns på plats.

 

/Joanna

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej på er!

 

Idag kan jag ge det glädjande beskedet att det nu äntligen är möjligt att kopiera en verifikation i Visma Administration!

 

Funktionen i sig är väldigt enkel, men vill du läsa mer om denna hittar du informationen i hjälpavsnittet Kopiera verifikation. Det fungerar from version 2020.0, så det är ett ypperligt tillfälle att uppdatera till denna:)

 

/Joanna