Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
lisa__11
NY MEDLEM

Kopiera och vända periodiserade verifikationer

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-05 10:44 )
Status: Inte planerad just nu

Jag skulle vilja ha en enkel funktion för att kunna kopiera och vända en verifikation när jag har periodiserat. Denna funktion finns i programmet XOR. Det skulle underlätta enormt i vårt arbete varje månad då detta annars är mycket tidskrävande.

20 Kommentarer
Carin Larsson2
NY MEDLEM
Hej det finns. Klicka på verifikationer, ny verifikation, längst ner, till höger om <>Registrera<> på sidan har du en knapp <>Ändringsverifikation<>. Klicka på den knappen så kan du välja vilken verifikation du vill vända. Klicka i (Markera) rutan "Med omvända tecken" så vänder du den verifikation du vill "ta bort". Det som inte går är om verifikationen är år 2012 coh ändringsverifikatonen är år 2013 eftersom verifikationer är årsbundna.
Friman
NY MEDLEM
Det är alltid från året före! Kan ni ta fram en sådan funktion?
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej!

Jag tar ditt önskemål vidare till vår utvecklingsavdelning så får de kika på detta!

/Anna
Carin Larsson2
NY MEDLEM
Det vore kanon att kunna göra detta även med olika täkenskapsår
Hanna_3
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Automatisk vändning av bokslutsverifikationer? - Administration.

Hej. Jag undrar om det finns en verifikationstyp man kan använda för de bokföringsposter som ska vändas i nästa period. T.ex. valutajusteringar. Jag har tidigare jobbat i SAP R/3 och där finns det möjlighet att skapa vändningsverifikationer som när man ger kommando bokas med en omvänd verifikation i nästföljande period. Finns det något motsvarande i Visma? (jämförbart med periodiseringsfunktionen) Det måste ju då fungera över flera bokslutsår.//Hanna
Carin Larsson2
NY MEDLEM
Hej

Till detta använder jag periodisering av verifikation/leverantörsfaktura. Nu borde det gå att använda periodiseringen även på kundfakturor eftersom en funktionen finns i senaste version.. Det går att periodisera år 2016 för det som tillhör 2015. Det går också att periodisera från 2015 till 2016. Ange antal periodiseringar = 1 och datum du vill ha periodiseringen på.
Hanna_3
NY MEDLEM
Tack Carin!
Bra idé. //Hanna
Therese3
NY MEDLEM
Hej,

Det fungerar alldeles utmärkt, men jag är alltid tveksam till när man ska använda en funktion för att komma runt ett "problem". Enligt mig så bör alla moderna bokföringsprogram ha en autovändning för reservationer och inte att man ska behöva använda en funktion som egentligen är till för ngt annat. 
Helena52
NY MEDLEM

Hej! Jag eftersöker också funktionen att kunna vända en verifikation över bokslutsåren. Vi har årsbokslut nu och jag kommer att göra väldigt många verifikationer i bokslutsåret som jag sedan vill vända i nästkommande år. Har arbetat i ett annat bokföringsprogram tidigare och där fanns flera möjligheter som jag saknar i Visma bl.a. när det gäller verifikaten. Jag kunde där välja att korrigera (rätta), kopiera eller vända verifikaten mellan bokföringsåren.

JoannaNorlander
ANSTÄLLD
Hej Helena!

Bra att du gjort ett inlägg i tråden så att vi får en bättre bild av hur många som efterfrågar den här funktionen. Just nu har vi andra fokusområden som vi arbetar aktivt med, så tills vidare hoppas jag att förslaget som Carin gav ovan kan hjälpa dig! Är det så att något ändras i planen så kommer vi uppdatera i denna tråd.
Helena52
NY MEDLEM
Hej!

Tyvärr fungerar inte den lösningen som Carin föreslagit för mig eftersom jag har ett verifikat med över 50 olika resultatenheter som jag vill vända på. Jag får m.a.o. avvakta tills det blir fler som eftersöker funktionen med vändande verifikat över bokslutsåren 🙂
PernillaLM
NY MEDLEM
Hej, 
Jag skulle också gärna vilja ha den funktionen att kunna "vända" periodiseringsverifikaten. 
Dvs, jag periodiserar upplupna intäkter/kostnader, förskott kunder per den sista varje månad. Vore super om man kunde på ett enkelt sätt kunde vända verifikaten istället för att behöva stansa in dom igen den 1:a mån efter, även över bokslut.
Samt, kom på en sak - varför är resultatenheterna årsbundna?
Enheterna som skapas per 2016, går inte att använda om man stansar 2015. 
/Pernilla 
Helena52
NY MEDLEM
Jag vill uppdatera den här frågan med att kopiera och vända verifikat över bokslutsåren, vi måste vara fler som vill ha denna funktion. Sitter nu och stansar in flera tusen rader för tillkommande och förutbetalda kostnader i ena bokslutsåret och bävar inför att behöva vända och lägga in dom manuellt en gång till i nästa bokslutsår. Fungerar inte att lägga in det som en preiodisering pga flera olika resultatenheter. Har arbetat i Monitor tidigare och älskade funktionen att kopiera och vända verifikat mellan bokslutsår. Finns det någon chans att detta kan bli verklighet även i Visma?
Malin_80
NY MEDLEM
Vi vill också ha den funktionen! I tidigare system jag har använt kunde välja vilken typ av verifikation man ville göra antingen en vanlig BO eller en BV och då skapade den både en BO och en BV (bokföringsorder och bokföring vändning) samtidigt.
Benny_1
NY MEDLEM
Hej, ytterligare en röst på förslaget att kunna boka tillbaka en bokslutsverifikation automatiskt genom vändning på nya året! 
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej
Tack för din input, det är inget som vi planera för just nu.
Friman
NY MEDLEM
Kanske dags att börja planera för det. Önskemålet är återkommande. Vad talar för att denna funktion inte skall få finnas som funktion?
Helena52
NY MEDLEM

Hej! Jag skulle återigen vilja lyfta frågan om att vända verifikat över bokföringsåren. Återigen sitter jag här med tusentals rader som ska vändas från fg års bokslutstransaktioner. Snälla säg att Visma har börjat att kolla på en lösning när det gäller det här?

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

 

Jag förstår att det här är en funktion som är efterlängtad men som planeringen ser ut just nu för Visma Administration är det inte något som kommer att förändras. Ändras våra planer uppdaterar vi såklart här i tråden. 

 

/Jenny

Davor P1
CHAMPION

Det var ju lite tråkigt att detta återigen förkastas.... Har ju varit på tapeten i sistådär 8 år......