Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
ee____
NY MEDLEM

Kopiera verifikation i Administration

Status: Genomförd
Hej!

Vi har gått över från Visma Bokföring till Visma Administration 200.
När vi jobbar med Verifikationer, kan vi nu i VA 200 inte kopiera varifikationer, vilket vi kunde göra i Visma Bokföring.
Kopiera knappen finns där, men är inte aktiv.
Då vi har många verifikationer, som återkommer hela tiden, var det smidigt
att bara kunna kopiera de, så att de fick nya ver. nr men innehållet var ju samma.
Varför går det inte att göra i VA 200? Knappen finns ju där. Är det något som kommer att finnas i kommande versioner, eller har ni skippat der helt?
26 Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej,

Tack för ett bra förslag. Vi har diskuterat detta tidigare och tar höjd för det när vi prioriterar funktioner till framtida versioner. Jag kan inte säga om eller när en sådan funktion finns tillgänglig men det är absolut en intressant fråga.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej.
Jag skulle bli väldigt glad om det gick att kopiera en verifikation så man inte behövde skriva varje månad en ny verifikation för hyror. Om det tex. gick att hämta upp de uppgifter som man hade på den först för hyrorna nr. 4 för 2013 och få ett nytt verifikationsnummer för nästa månad.
Mvh.
Bengt-Eric Mårthensson
Åkervädden 2
tele: 0705360718

This reply was created from a merged topic originally titled
Kopiera verifikation - Administration.
Joakim Karlsson
FD ANSTÄLLD
Hej!
Liknande önskemål fanns redan i en tidigare tråd så jag slår ihop dem. Tack för att du framförde dina synpunkter till oss!
Syster Marie
NY MEDLEM
Hejsan,

Jag efterlyser också denna funktion. Även om konteringsmallarna också är bra, skulle jag också vilja kunna kopiera verifikationer.

/Marie
Anders91
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Kopiera verifikat i Administration 200.


Hej
Bokföringsprogrammet har funktionen att man kan kopiera ett gammalt verifikat när ett nytt skall läggas upp så att man slipper skriva om hela verifikatet. Jag saknar denna funktion i Administration 200 (A200). Kommer ni att komplettera A200 med denna funktionalitet och i så fall när?
Vänliga sommarhälsningar
Anders
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej!

Funktionen att kopiera hela verifikat finns sedan tidigare i denna tråden här i forumet. Jag slår ihop dem så får vi alla synpunkter samlade på ett och samma ställe.

Tack för att du framför dina åsikter till oss!
/Anna
Anders91
NY MEDLEM
Hej Anna
Jättebra! Tack för hjälpen så här långt.
Vänligen
Anders
uttese
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Kopiera verifikation till ny verifikation.


Jag saknar verkligen funktionen för att kopiera en gammal Verifikation i Bokföringen, adm 200 etc så bra att använda för periodiska verifikationer ex Löner, hyror, pensioner etc
Anneth
NY MEDLEM
Saknar även denna funktion i Administration 2000! Hogia har funktionen, så det bör inte vara något större problem att lösa. Får nu sitta o knappa om en verifikation med 60 transaktioner - med textrader - vilket hade gått mycket snabbt att lösa med kopiering.
Fd medlem
Inte tillämpbar
This reply was created from a merged topic originally titled
Kopiering av verifikation i Administration.


Hej,
Finns det inte någon möjlighet att kopiera en verifikation, som återkommer varje månad. Det borde det göra men jag kan inte hitta någon sådan?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej, tack för synpunkten. Vi samlar all input kring den här frågan i samma tråd så vi ser hur stor efterfrågan är på funktionen. Jag bevakar alla kommentarer och har det med mig när vi ser över utvecklingsplanen för programmet. 
uttese
NY MEDLEM
Det är rätt många kommentarer runt detta och jag undrar lite över er prioritering.
Om denna funktion infördes skulle den spara mycket arbete, framförallt för mindre företag som löpande har många liknande verifikationer....
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej igen, 

Vi får in otroligt många bra förslag på förbättringar och ofta är det alldeles solklara åtgärder som vi helt håller med om. Inför varje ny version av programmet sätter vi oss och diskuterar alla önskemål som kommit in via exempelvis supportsamtal, forumet och kundundersökningar. Vi prioriterar alla önskemål i förhållande till varandra utifrån hur efterfrågat det är eller hur stor nytta det ger men även vad som krävs för att genomföra det. Vad som sedan kommer med i en version beror på hur mycket tid och utrymme vi har.

I de senaste versionerna har vi jobbat jättemycket med synpunkter som diskuteras här i forumet och vi har genomfört massor med idéer baserat på användarnas egna berättelser och det röstsystem som finns i varje tråd. Önskemålet att kopiera verifikationer är ett mycket bra förslag och jag tror helt klart att många skulle ha användning för det. Sanningen är dock den att just nu finns flera andra funktioner som vi prioriterar högre till kommande version. Därefter gör vi en ny bedömning till framtida versioner. 
ee____
NY MEDLEM
Hej!

Har ni någon tidsplan för det här förslaget då?
Den här tråden startades för över ett år sedan och varje gång någon
efterlyser den här funktionen, så svarar ni på samma sätt.

Så, kan ni sätta något datum på när det blir genomfört?
Hur högt prioriteras det hos er - nr 1, nr 10 eller nr 99 ?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej igen, någon garanti eller tidsplan kan jag dessvärre inte ge då våra prioriteringar förändras med tiden. Gå gärna in och kika på andra idéer på programmet här på forumet för att se vad andra användare önskar att vi prioriterar. På startsidan på forumet kan du klicka på ditt program i en lista längst ner till höger. För varje program visas de mest populära förslagen i en topp-lista, vilket ger en väldigt bra översikt på vad användarna tycker just nu. 
uttese
NY MEDLEM
Då innebär detta att alla som vill ha denna skall in och rösta på denna för att få den prioriterad.

jag tror att många av oss som använder detta pgm är småföretagare som verkligen vill använda tiden till rätt saker, inte till administration. Vi har dessutom inte bokföring som vår proffesion utan måste titta tillbaka varje gång hur vi gjorde förut och detta tar onödig tid.

Läser i forumet och det är rätt specifika saker som ligge före och som i många fall inte vänder sig till den breda massan. Men visst, krångliga saker vill man gärna ha andra att ordna.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Ja, jag tycker att det är en så grundläggande funktion i ett bokföringsprogram att jag helt enkelt inte kunde tro att den verkligen inte fanns utan att det bara var jag som inte hittat den.
Om detta verkligen inte prioriteras måste man ju se sig om efter ett annat bokföringsprogram.
Anneth
NY MEDLEM
Då man ofta får svar liknande ovanstående från Visma, så är ju risken med att enbart styra utvecklingen med hjälp av framröstade förslag i forumet den att det inte alltid är de förslag som den breda massan har hjälp av som prioriteras. Man har ju inte hur mycket tid som helst att lägga på deltagande i detta forum och då man ofta får svaret att förslaget inte prioriteras just nu, så kan nog intresset lätt svala för att fortsätta att delta och lägga in nya förslag. Forumet är bra på många sätt, men urval för prioritering av förändringar borde kanske ske på flera olika sätt? Programmet ska väl vara konkurrenskraftigt och det är många andra bokföringsprogram som har just denna funktion. Så man kanske också bör se lite till vad konkurrenterna erbjuder sina kunder!
ee____
NY MEDLEM
Det här med att kopiera verifikation kom ju upp när ni slutade med Visma Bokföring och hänvisade oss gamla kunder till Visma Administration.

För oss som gick över blev det en direkt försämring av produkten och då skrev jag och frågade här på forumet om ni kunde lägga till den funktionen. Då trodde jag aldrig att det skulle ta så lång tid.

Funktionen är tydligen planerad att finnas i programmet då det fanns en "kopiera verifikation" knapp, som dock var inaktiv (finns nog inte längre i de nya versioner).

För mig personligen, som har väldigt många verifikationer som jag bara kunde kopiera innan, innebär det att jag förlorar väldigt mycket tid p.g.a. att funktionen saknas.

Som någon skrev här i tråden innan, så finns den här funktionen hos era konkurrenter och det är bara av en gammal vana som jag har kvar Visma.
Hade jag bytt till annat program då ni tog bort möjligheten att kopiera verifikation, så hade jag nog lärt mig det nya programmet på den tiden det har tagit mig att skriva om verifikationer i Visma.

Att endast basera uppdateringar av programmet på hur flitigt det diskuteras i forumet känns inte seriöst. Ni ska väl titta på vilken nytta för kunder en förbättring kan innebära och inte bara blind lita till att allt ska efterfrågas på Vismas Forum.
Har ni inget eget plan för utveckling av produkten ?

Nåja, snart ett nytt år, då kan man nog passa på och gå över till annat.
Anders91
NY MEDLEM
Det ämne som avhandlas i denna tråd är bara en av ett antal funktionaliteter som har försvunnit vid övergången från Bokföringsprogrammet till Administration 200. Att jag skulle förlora funktionalitet var inte något som jag upplystes om trots att jag frågade säljpersonalen hos Visma innan jag bytte program. Det tycker jag är ett mycket dåligt sätt att behandla sina kunder. Speciellt för att anledningen till att byta program var att Visma skulle sluta att uppdatera Bokföringsprogrammet.

Det är ledsamt att konstatera att den förlorade funktionaliteten var sådan som vi mindre företagare, som inte har administrerandet till huvudsyssla, hade stor nytta av.

Problemen med förlorad funktionalitet kommer att öka när allt fler mindre företagare konverterar från Bokföringsprogrammet till Administrationsprogrammen.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej igen, 

Det är väldigt tråkigt att höra att ni inte fått information om hur Visma Administration 200 fungerar i förhållande till Visma Bokföring. En stor skillnad är att man i Visma Administration använder funktionen Konteringsmall för att snabbt registrera verifikationer och leverantörsfakturor. Exempel på konteringsmallar kan man läsa in via Arkiv - Import - Konteringsmallar. Känner man sig osäker på funktionen hjälper vi väldigt gärna till så man får bästa förutsättningarna att komma igång. 

Jag pratar dagligen med användare av programmet och med användare som registrerar verifikationer på löpande band i Visma Administration, så som redovisningsbyråer. Jag kan inte minnas att någon användare som jag har intervjuat eller samtalat med har uttryckt att de behöver en kopiera funktion i Verifikationer, om de inte har arbetat i Visma Bokföring tidigare vill säga. Missförstå mig rätt, jag tycker funktionen är super i Visma Bokföring men när det handlar om att prioritera den ena förbättringen före den andra så gör vi bedömningar utifrån vad vi får för feedback i alla våra kanaler och från företag av olika storlek och bransch. 

Jag uttryckte mig kanske luddigt i mitt tidigare svar. Forumet är en av många kanaler där vi fångar upp synpunkter. Jag och mina kollegor samtalar med användare dagligen och även med icke-användare. Utöver förslag eller signaler från användarna har vi dessutom massor med egna idéer och visioner om hur vi vill förenkla de olika arbetsuppgifterna man sköter i programmet. Vilka förbättringar som prioriteras är alltså en blandning av egna och användarnas förslag men berörs även av hur marknaden ser ut, nya lagkrav, ny teknik och generellt underhållsarbete av produkten. Av alla möjliga förbättringar så är det trots allt tiden som avgör hur mycket vi hinner med. 

Jag hoppas att detta ger en bättre bild av hur vi resonerar och arbetar med produkten. Om någon vill diskutera prioriteringen närmare tar jag gärna diskussionen vidare på telefon. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Kopiera en befintlig verifikation är en mkt användbar funktion, den ska kunna kopieras och även kunna vändas tecken på om man önskar.

Ni har ju redan funktionaliteten, "Redigera en verifikation", denna fungerar utmärkt att använda om man vill vända en verifikation, men man vill ju även kunna behålla tecknet och justera den så som man önskar.

Johan_138
NY MEDLEM
Förslaget till att kopiera verifikation och vända tecken är en självklarhet i många program men i Visma. Snälla lyssna på era användare. Och som jag skrivit i en annan tråd så har endast fyra av tusentals förslag genomförts av Visma. Denna funktion skulle underlätta för många!
pisun_
UTFORSKARE

Hej
 
Kan bara hålla med att det verkligen skulle underlätta att kunna kopiera en verifikation, även om konteringsmallarna fungerar ok ibland. Men då man ju kan kopiera en kund eller leverantörsfaktura borde det ju inte vara allt för svårt att få till det i bokföringen också och som sagt ett önskemål sedan 7 år sedan - finns det någon plan för detta??
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång

Hej!

 

Jag vill göra en uppdatering i den här tråden då jag förstår att det är en efterlängtad funktion. Vi håller på att arbeta med en lösning gällande detta som ska vara på plats under 2020. Vi återkopplar i tråden när lösningen är på plats.

 

/Joanna

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej på er!

 

Idag kan jag ge det glädjande beskedet att det nu äntligen är möjligt att kopiera en verifikation i Visma Administration!

 

Funktionen i sig är väldigt enkel, men vill du läsa mer om denna hittar du informationen i hjälpavsnittet Kopiera verifikation. Det fungerar from version 2020.0, så det är ett ypperligt tillfälle att uppdatera till denna:)

 

/Joanna