Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Koppla dokument till Leverantörfaktura - Administration

I Visma Administration kan man koppla dokument till en Leverantörsfaktura, det vore bra om det  dokument man kopplat inte går att ta bort/ändra efter man skrivit ut en fakturajournal.
Jag vill de ska ligga kvar och att man inte av misstag kan ta bort det.
Om man har en läst in en faktura via AutoInvoice går det det ju inte ta bort.
8 Kommentarer
NY MEDLEM
Om du skickar via autoinvoice så blir dokumentet låst.

Dock vore det bra att detta låses med automatik när man journalfört fakturorna.

//Davor P
NY MEDLEM
Ja men om man får en faktura via brev och man scannar in den själv, så lägger jag denna på kopplat dokument
Alla har inte AutoInvoice. Vi har många små leverantörer.
NY MEDLEM
Jag missuppfattade dig lite. Jag snurrade in på KUNDFAKTURA sidan.......

Kan varmt rekommendera lösning med scanning av alla typer av faktura (EDI, PDF eller papper) med möjlighet att styra vem som skall attestera vilken faktura bland annat.
NY MEDLEM
Ni kan använda autoinvoice för alla leverantörsfakturor. Leverantören kan enkelt maila fakturan till inscanningen med PDF fil eller så mailar du in dem dit. Leverantören behöver inte ha autoinvoice utan det går lika bra att de mailar in och det klarar ju alla i dagens läge med något enstaka undantag. Vi har autoinvoice och jag har bett alla leverantörer skicka till den adressen och det fungerar.
NY MEDLEM
Jag har många små leverantörer som inte använder mail till sina fakturor, så om man det bara blev låst att ändra dokumentet när man skriver journal så skulle det vara toppen. 
Det kostar väl 3kr också om jag skulle skicka in dom via Autoinvoice + 3kr att ta emot dom igen?
NY MEDLEM
Vi har också en del småleverantörer. Klart de kan maila fakturor. Dessutom är det snart obligatoriskt att alla offentliga aktörer måste kunna ta emot elektroniska fakturor (EU-direktiv) och hur ska de små leverantörerna göra då????  Förstår inte 3+3 vad du menar. Kostar ju 3/faktura att få in dem. Men spar dig en massa tid och papper och lätt att koppla inlev/levfakturan. Dessutom tar ju en del företag en avgift för pappersfakturor. Stå på dig och kräv detta. Hänger de inte med i utvecklingen kommer de inte finnas kvar framöver. Du kan ju välja om de mailar direkt dit eller till dig tex. Skickar dom till dig så mailar du bara vidare till inscanningen.
NY MEDLEM
Skicka ut ett mail till alla leverantörer att ni inte längre tar emot pappersfakturor och ge dem det/de alternativ ni vill ha.
APPLICATION SPECIALIST
Hej Helena,

Tack för din idé! Just nu är inte detta något som finns inplanerat, men jag tar ditt önskemål vidare.

Som Lena och Davor P skriver så finns det möjlighet att ta emot alla dina leverantörsfakturor via AutoInvoice oavsett hur din leverantör väljer att skicka dem, om detta skulle kunna vara ett alternativ tills vidare. Du kan läsa mer om de olika alternativen i vår supporthjälp; Ta emot dokument via Visma AutoInvoice»

/Joanna