Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Daniel Lindgren
NY MEDLEM

Koppling mellan referens och referenskod - Administration

Då det finns kunder som har flera beställare hade det underlättat om referenskoden hade varit knuten till referenspersonen.
16 Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Daniel. 

Tack för synpunkten.

Jag har fått några olika önskemål på att kunna styra referenskoden utifrån vissa regler. Att styra det utifrån referensperson känns som en väldigt logisk funktion. Jag undrar dock hur det rimmar med de som har synpunkter på detta sedan tidigare. Jag lämnar tråden öppen för diskussion och input från andra användare. Om fler intygar att detta skulle vara användbart får vi titta närmare på det framöver. 
Lotta_22
NY MEDLEM

Det behöver vara tydligt i alla fall - vi har varit tvungna att göra korrigeringar i vår brygga från vårt servicesystem för att kunna skicka fakturorna via autoinvoice efter nuvarande sätt - så det är inte bara att ändra nu... Jag kan sträcka mig till att är fältet tomt ska referenspersonen skrivas för att få iväg fakturan.


Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Lotta, tack för din input. Bra att vi får in fler synpunkter i den här diskussionen. 
Stan__1
NY MEDLEM
Hej, i fältet för referens kan man ha flera referenser, men inte i fältet för referenskod. Våra kunder använder flera olika koder på samma kundnummer, så det är ett önskemål om att lägga till detta så fort som möjligt så vi kan ha koderna sparade på rätt ställe. Mvh Stanley
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Stan, tack för din input!
JohanH1
NY MEDLEM

Jag instämmer i logiken med styrning från referensperson.


Uneprodukter
NY MEDLEM
Jag skulle gärna se att referenskoden blir sökbar precis som de andra fälten på både order och faktura. Då skulle vi kunna använda det fältet för kundens projektnummer som då blir sökbart och finns på rätt ställe från början för faktureringen.

/Kalle
Josefin Harrysson
ANSTÄLLD
Hej Uneprodukter, Det har varit tyst i tråden länge nu, så tack för din input. 
Stan__1
NY MEDLEM

Våra kunder har ibland olika referenskoder, så vi skulle önska att det finns en valbar möjlighet att ändra referenskod, precis som man kan göra i referens.

Med vänlig hälsning

Lars


Stan__1
NY MEDLEM
Hej, även om ni inte inför koppling mellan namn och referenskod, som ju vore det allra bästa såklart, så man väl åtminstone införa en enkel rullist i referenskod precis som i referens?!

Då kan vi ha olika koder sparade där. På kommunerna är det mer regel än undantag att man har olika referenskoder. Förstår inte varför en rullist saknas..?
JoannaNorlander
ANSTÄLLD
(uppdaterad av JoannaNorlander ANSTÄLLD ‎2021-08-27 00:09 )
Hej Stan,

Vi har tidigare fått önskemål om att kunna välja referenskoder i en lista och har det med oss som ett förbättringsområde kring AutoInvoice. Fram till dess vill jag tipsa om Kundanteckningarna. Här har du möjligheten att skriva in de olika referenskoder som kan bli aktuella för kunden. Du ser sedan dina Kundanteckningar i sidopanelen när du skapar en faktura till kunden ifråga. Jag hoppas att detta kan hjälpa dig en bit på vägen, men vi har fortfarande självklart kvar det som ett önskemål.
daniel6
NY MEDLEM
För att vi ska kunna skicka e-fakturor till t ex kommunen så behöver vi att Ert Ordernummer och Referenskod har samma information.
Vi har en integration från ett kassasystem och där säger utvecklarna att de inte kan fylla i fältet Referenskod via Visma integrationen utan detta är något som Visma får lösa.
Helena16
NY MEDLEM

Vi behöver ha ref kod fält från Visma Tid så att det fältet går över i Visma Adm 1000s fakturarutin. Just nu funkar inte det och det är olika ref nr för olika projekt (går därför inte att lägga på kundnivå) och detta är inte lätt att hålla reda på manuellt! Eftersom det ofta är ett krav med ref kod både inom kommun och i byggsektorn samt i stora bolag så borde verkligen detta vara ngt som ni jobbar fram omgående.

Hälsningar Helena

Epsilon byggkonsult AB

Thomas10
UTFORSKARE
Jag har precis fått en förfråga från en kund om just denna funktion.
Enligt samtal med support så är det just "referenskod" som ska fyllas i för att rätt fält ska importeras hos vår kund och därmed förenkla flödet i deras system.

Mitt förslag är att man kan få en kryssruta på kunden där man kan välja att koppla kundens referens, "Er referens", till referenskod.
På det viset slipper vi ange samma referens två gånger. Tidigare idéer om att även ha en lista bakom och dropdown-lista är också bra komplement till en kryssruta.
Om kryssrutan är vald kan fältet inaktiveras både på kund och order/faktura, men på dokument visa samma värde som "Er referens" så blir det tydligt vad som skickas.

Hälsningar
Thomas
Harriet5
NY MEDLEM
Ser att tråden är 4 år gammal. Har det hänt något här?
Thomas10
UTFORSKARE

Vi har också behov av att koppla referenskod till "Er referens" och att det fältet fylls i automatiskt utifrån vald "Er referens" på order/faktura etc.

En idé kan ju vara att det sätts utifrån "Er referens" ifall det finns något ifyllt (måste väl kompletteras i kontaktregistret...) men med möjlighet att skriva eget och möjligtvis ta från förutbestämd lista kopplat till kunden?

I vårt fall är det bara kopplingen mellan referensperson och kod som är aktuell idag.