Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Davor P1
CHAMPION

Kundfordringar och Leverantörsskulder MED betaldatum till bokslut - Administration 500/1000/2000

Finns det inte något sätt att få med en kolumn med BETALDATUM på utskrifterna av lista med kundfordringar och leverantörsskulder.

Detta hade underlättat massor i samband med bokslutsarbetet då revisorn gärna vill se när en faktura är betald som är upptagen som EJ BETALD vid bokslutsdatum. Det är ju inte alltid man lyckas göra ett bokslut färdigt på en "kafferast"......

Davor P
27 Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar
I det fallet så brukar inte revisorerna nöja sig med en utskrift från programvaran utan brukar vilja se själva inbetalningen på bank/bg.
Davor P1
CHAMPION
Givetvis vill de se själva betalningen, men för att underlätta för dem vore det bra att få denna tilläggsinformation så att de ser VAR de skall in och leta efter den "fysiska betalningen"

Av den anledningen efterlyser jag "funktionen"

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar
Tyvärr så får du nog använda dig av listan "avstämning inbetalningar" i det fallet.
Davor P1
CHAMPION
Lite därför jag har lagt det som ett förslag. Har inte sett funktionen och det är ju samma "elände" varje bokslut.

Har man en omsättning på sisådär 30-40 miljoner blir det måååååååånga leverantörsfakturor framförallt som man skall hålla koll på och där finns inte heller möjligheten att få ut en avstämningslista vad jag kan se....

Satt i år med 250 leverantörsfakturor TROTS att jag försökte betala bort "allt smått".

Det är lite enerverande att behöva sitta med detta när programmet egentligen borde kunna sammanställa detta relativt lätt......

Jag är väl inte ensam med detta önskemål 😉

Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar
Låter som ett bra önskemål. Vi arbetar med Bokslutsprogrammet och där finns funktionen inbyggd, vilket underlättar betydligt.
HCTFC_
NY MEDLEM
Absolut ett önskemål även från vår sida 🙂 Jag skriver alltid dit för hand (eftersom revisorerna kräver att det skall stå på leverantörsskuldslistan, dessutom bifogar jag kopia på betalningarna till dem också).
Fd medlem
Inte tillämpbar
Mycket bra förslag!
Jenny_
NY MEDLEM
Detta önskar även jag att det fanns! Jag skriver alltid för hand till revisorn men när det är flera sidor så tar det mycket tid i anspråk. 
Annika36
UTFORSKARE
Här är en till som sitter och skriver till för hand. Bra förslag tycker jag
LW____
NY MEDLEM

Skriv ut utbetalningsjournalerna under året och spara så får revisorn underlag på betalningarna. Jag sparar alla journaler i PDF-format så att man kan titta när det behövs. DÅ är det sedan enbart att matcha med datumet det betalades ut, så ser revisorn att det är OK.

//L

Davor P1
CHAMPION
Man KAN ta den varianten också, men jag vill undvika en massa merarbete. 

Genom att få ut allt samlat behöver jag göra TVÅ sammanställningar, en på leverantörsreskontran och en på kundreskontran.

Det känns lite onödigt att jag skall behöva göra en massa sammanställningar manuellt för ett antal pengar och sen skall revisorn gå igenom en rejäl hög med extra papper som jag sen skall behöva betala till revisorn för att han har varit tvungen att lägga ner en massa extra tid vid revisionen.

Jag kan tycka att jag hellre lägger dessa pengar och timmar på något trevligare....

Davor P
LW____
NY MEDLEM

OK - vi har alla våra egna rutiner. Jag har alla journalutskrifter i en särskild pärm, så jag plockar bara fram den så får revisorerna bläddra som de själva önskar, så för mig blir det inget merarbete...

//L

LinKem
NY MEDLEM
Jag håller också med! Betaldatumet är absolut en uppgift som skulle underlätta! 
LW____
NY MEDLEM

Skriver man ut en reskontralista och klickar i att man vill se även betalade, så kommer datumet på betalningen med. Man kan filtrera på datum och tala om att den skall ta med alla - även betalade - som har förfallodag efter ett visst datum.

//L

Annika36
UTFORSKARE

Jag förstår inte riktigt hur du gör då. Kan du få fram en sådan lista som visar reskontran på bokslutsdatum? Hur gör du för att få fram det på t.ex. reskontradatum 2017-08-31?

Annika36
UTFORSKARE

Jag förstår inte riktigt hur du gör då. Kan du få fram en sådan lista som visar reskontran på bokslutsdatum? Hur gör du för att få fram det på t.ex. reskontradatum 2017-08-31?

LW____
NY MEDLEM

Först vill revisorn se vilka fakturor som är obetalade per bokslutsdatum, exempelvis 171231. Skriv då ut en vanlig leverantörsreskontra per 171231 på enbart obetalade, d v s du sätter enbart reskontradatumet 171231.

När sedan det är dags för revisorn att komma, säg den 1 april, sätter du reskontradatum 180401 och i urvalet skriver du >2017-12-31 i fältet förfallodag. Klicka i rutan "Även slutbetalade fakturor" . Det borde fungera.

Annika36
UTFORSKARE
OK, då förstår jag hur du menar. Det blir två olika listor, varav i den sista kommer ett antal fakturor med som inte hör dit. Särskilt om man i bokslutet har obetalda fakturor som har förfallodatum några veckor före bokslutsdatum.
LW____
NY MEDLEM

Ja, det är ju nackdelen att det kommer med andra fakturor också, men det är bra att ge dem så mycket papper det någonsin går; hellre för mycket än för lite. Revisorerna är intresserade av att se att du har betalat de leverantörsfakturor som fanns vid räkenskapsårets skifte och att du inte har fått kreditnotor under 2018 som härrör sig till fakturor 2017. De vill se att skulderna är riktiga och att man inte bluffat med för många leverantörsfakturor (som sedan blir krediterade) för att få ner resultatet (skatten i slutänden).

//L

Jenny_
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Kundfordringslista med betaldatum - Administration.

Går det att på något sätt få med en kolumn med betaldatum när man skriver ut en lista på alla kundfordringar per den sista december 2017? Det borde inte vara så svårt att ha den efter förfallodatumet? Detta skulle underlätta enormt!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Tack för ytterligare input i den här frågan. Jag vet att önskemålet kring detta funnits länge men det är inte med i planen just nu. 
Susanne60
NY MEDLEM

Jag önskar oxå få ut en lista där man kan se en speciell kunds betalningshistorik. Borde ju inte vara så svårt att få till när allt redan finns i Visma.

Davor P1
CHAMPION
Nu har det gått ett år sedan detta besvarades av dig och totalt 2 år sedan frågan ställdes.

Har någonting hänt i ärendet?

//Davor P
Davor P1
CHAMPION
Detta kan du få fram genom att gå in på aktuell kund. klicka på flik 7 - Spårning.

Här väljer du vad du vill se om kundens statistik. Väljer du 4. SLUTBETALDA FAKTUROR kommer alla betalda fakturor upp i lista.

Vill du sen gå vidare och göra något med informationen kan du höger-klicka på raden med texten FAKTURANUMMER....TOTALT

Klocka på Kopiera/exportera tabellinnehåll så kan du skicka materialet vidare till excel för att "leka vidare" med materialet.

//Davor P
Susanne60
NY MEDLEM

Tack Davor, kanon, det var allt som jag behöver.....
 Gjorde en printscrean på den tidigare.
Davor P1
CHAMPION
Detta gäller dock efter version 2018.5. I tidigare versioner tror jag inte att det fungerar.
Davor P1
CHAMPION

Känns som att inte mycket händer med detta ärende.

 

Vore trevligt med lite respons huruvida detta har förpassats till papperskorgen eller kanske kommer framöver.

 

Jag är medveten om att man kan gå runt problemet på lite olika sätt, men i samband med att man sitter med bokslutet vill man ha så lite extra arbetsuppgifter som det bara går för att både företaget och revisorn skall kunna göra ett så effektivt arbete som möjligt.

 

//Davor P