Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
ElizabethW
NY MEDLEM

Logglistor i Visma Administration 2000

Status: Utvärderar

I samband med förvaltningsrevisionen varje år efterlyser revisorerna logglistor från systemet som visar vem som lagt upp nya leverantörer, vem som gjort ändringar och vad som ändrats etc etc. Nu är det snart dags igen för revision och jag har precis pratat med supporten och fick besked om att nej, det finns fortfarande inte. Vi undrar lite här, är det verkligen bara vi som efterlyser detta? Det måste ju finnas fler som får denna fråga från sina revisorer?

10 Kommentarer
CarinaEsp
CHAMPION

Är inte det något som framgår av behandlingshistoriken?

Nu jobbar jag visserligen i ett annat system, men i behandlingshistoriken där så framgår allt som sker i programmet och vem som har gjort vad.

ElizabethW
NY MEDLEM

Där ser man allt som rör bokföringen, men inte vad som hänt i registren tyvärr.

CarinaEsp
CHAMPION

@ElizabethW 

Det var synd. Jag kan t o m se inloggningstillfällen i min behandlingshistorik.

ElizabethW
NY MEDLEM

Vilket system har du? Kan du välja att se loggar i tex leverantörsregistret?

CarinaEsp
CHAMPION
(uppdaterad av CarinaEsp ‎2020-08-24 11:22 )

Jag kan se loggar över register och där ingår ju leverantörsregistret.

Tyvärr så finns det brister, det går att se att en leverantör har lagts upp och att det gjorts ändringar, men inte vilka ändringar.

EDIT: Jag kan se vilka ändringar som är gjorda när det gjorts på befintliga leverantörer. Vid nyuppläggning så står det endast ...följande ändringar: och sen är det tomt.

 

Jobbar i Fortnox. Hade det till de flesta kunder när jag jobbade som redovisningskonsult så jag valde att fortsätta med det när jag bytte jobb.

Visma Admin 2000 är ju ett betydligt större program med många fler finesser, tycker därför att det borde finnas historik över vem som gjort vad i register. Trodde de flesta program hade just registerloggar eftersom det är en viktig del av förvaltningsrevisionen. 

ElizabethW
NY MEDLEM

Ja man kan ju tycka det, framförallt så undrar man ju om vi är det enda bolag där revisorerna efterfrågar detta... Vid kontakt med Vismas support (som för övrigt är superbra!) både för ett år sedan och nu, så har de inte fått frågan från någon annan. Men det kanske kommer, det hoppas vi på 🙂

CarinaEsp
CHAMPION

Frågan borde komma tycker jag.

Det känns som förvaltningsrevisionen har blivit mer grundlig nu jämfört med för några år sedan. Kanske också hänger på bolagsform, ägarantal och antal anställda som har tillgång till systemen.

Själv jobbar jag i en ekonomisk förening. Vi är inte så många anställda, men frågan om vem som kan göra vad i systemen och vilken kontroll vi har på det som ändras kommer upp vid varje revision. Det gör att logglistor blir viktigare och viktigare för att tydligt kunna påvisa att det man säger stämmer med verkligheten.

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
MElisabethK
NY MEDLEM

Jag skulle också behöva logglista över nya leverantörer då revisorerna frågar om det varje år och säger att de flesta program har funktionen.

LW -60
UTFORSKARE

Under Utskrifter -> Bokföring, finns Behandlingshistorik.

Då får revisorerna en lång lista, för allt finns med.

Man måste ge dem rikligt med utskrifter 🙂

 

Mvh Lena