Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
rdebel
NY MEDLEM

När kommer Visma Administration stödja Nordeas nya XML-standard?

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-18 11:22 )
Status: Genomförd

Hej,
Än så länge finns det inget klart besked när Visma Administration kommer att stödja Nordeas nya XML standard för filöverföring, bara lite tips hur man kan jobba vidare med den gamla PO3 standarden.
Därför min fråga: NÄR kommer Visma stödja den nya XML-standarden?
Inga undanflykter tack!

12 Kommentarer
Emelie7
NY MEDLEM
Undrar samma som ovan!
Mvh
Ulrika
Emelie7
NY MEDLEM
Undrar samma som ovan!
Mvh
Ulrika
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej!
Vi försöker planera upp det arbetet så snart vi kan. Vi får återkomma när vi har en tidsplan. 

Någon uppdatering på g?

Bra många månader sen detta togs upp förtsa gången nu.....

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Bjorn!

 

Tack för att du gjorde ett inlägg här i forumet, jag gissar att det är fler än du som vill ha en uppdatering. Det finns fortfarande en del saker som behöver redas ut innan vi kan presentera lösningen. Just nu fungerar de gamla formaten och vi håller kontakten med Nordea så att vi har en lösning på plats innan de gamla formaten blir ogiltiga. 

 

/Joanna

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Niklas af Kleen
NY MEDLEM

Hej. Ni behöver verkligen forcera detta arbete så att vi kan komma igång med Nordea´s "nya" internetbank. Vi saknar i dagsläget vissa funktioner i den "gamla" lösningen vilket skapar merarbete för oss.

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Niklas! 

 

Jag förstår att det är en efterlängtad funktion! Just nu kan jag inte ge någon mer uppdatering mer än att vi fortfarande arbetar på en lösning. Så fort jag har mer information så kommer jag uppdatera här i tråden.

 

/Joanna

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag lovade att uppdatera er när jag hade mer information kring släppdatum för det nya formatet. I den nya versionen av Visma Administration som vi släpper i juni 2020 kommer vi att ha stöd för Nordeas nya format. 

 

Vi återkommer igen när denna version är släppt!

/Joanna

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej!

 

I version 2020.1 av Visma Administration som finns ute för nedladdning har funktionen för att skapa en xml-fil med utbetalningar till Nordea tillkommit.

 

Här kan ni läsa mer om hur ni uppdaterar till den nya versionen och i versionsnyheterna hittar ni mer information om funktionen.

 

Hoppas att ni får en fortsatt fin sommar!

 

/Joanna

Jannes G
UTFORSKARE

Men i Visma eEkonomi får Ni det inte att fungera.... mycket konstigt då ni vetat om detta lääääänge.

Manuella betalningar gäller tydligen för oss som nu använder det lite "modernare" visma.

 

Kanske dags att byta till något annat ekonomiprogram.

LW -60
UTFORSKARE

Administration har hängt med i trettio år. För trettio år sedan, jobbade alla fortfarande efter Janne Carlssons filosofi, med fokus kundanvändarvänlighet och fokus på kunders behov och önskningar. Därför har Administration blivit en programvara för de flesta med bra funktionalitet, snabbkommandon och med alfanumeriska fält. Nu, har det blivit poppis med webbaserade program. En av mig fullständigt ovetenskaplig men ändå kvalificerad gissning (med tanke på de svar jag fått från gänget på eEkonomi) så är jag på det klara med att eEkonomi har helt andra utvecklare och idésprutor än Admin-gänget. Det är två gäng som utvecklar var sig programvara och de har ingen kontakt med varandra. eEkonomi består säkerligen (vild gissning från min sida) av personer födda på -80 och 90-talen, som har bakgrund som webbprogrammerare. De har bara molnet i tankarna och internet. Att programvarorna ska vara användarvänliga är de tyvärr inte uppvuxna med för Janne Carlsson-eran försvann i takt med att de växte upp och gick ut skolan så de har inte det med sig i bröstmjölken. Därför får vi inga alfanumeriska inmatningsfält eller användbara kortkommandon.

 

Som ett exempel, är eEkonomigänget helt frågande inför att jag vill ha en lista på kontonummer i rätt nummerordning. De förstår inte... Om jag i eEkonomi vill ha ut en lista på alla kommande periodiseringar 1710 - 1790, produceras en lista med 1790 först och sist dyker 1710 upp. Således, för att få dessa i rätt ordning, måste jag skriva ut ett konto i taget. De ser det inte som ett problem att allt kommer ut bakvänt om jag begär utskrift "från och med - till och med". De förstår inte alls att man har behov av ha kontonumren i rätt ordning. De är fullständigt oförstående! Förmodligen kan de lika mycket bokföring som en fisk kan cykla. Annars skulle det inte låta så här. Förlåt. Jag låter jättegnällig, men det är frustrerande när personer som kan mindre än en själv ska bestämma hur man ska göra.

 

Det bästa vore om eEkonomi kunde ta ett snabbt snack med Admin-gänget om att få köpa loss XML-lösningen för betalningarna för en billig penning. Som det låter på eEkonomi, vill de ihop med Nordea göra en egen, specifik lösning. Förmodligen blir det en lösning som inte kommer fungera som en fil-betalningslösning utan som en upphottad variant av deras "matchning". Den är ju många missnöjda med ändå och den använder jag aldrig. Jag fattar inte: om det finns enkla lösningar, varför ska man då uppfinna hjulet en gång till?

 

Mvh Lena