Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Stefan72
NY MEDLEM

Periodisering av intäkter (avtalsfakturering) - Administration

Vi arbetar idag med marknadsföring och vår tjänst säljs via abonnemang, där den vanligaste varianten är 12 månaders avtal med kvartalsfakturering.

Vi använder oss av Visma Admin 2000 och avtalsfaktureringen som finns där. Vilket i praktiken innebär att vi lägger in avtalet och skapar en faktureringsplan och sedan sköter det sig mer eller mindre av sig självt efter det.

Dock får vi ett problem bokföringsmässigt då hela faktureringsbeloppet för kvartalsfakturorna hamnar på endast en månad. Här skulle vi väldigt gärna se att beloppet periodiserades över önskad period. Idag blir det väldigt svårt att analysera vårt resultat eftersom intäkterna blir väldigt ryckiga från månad till månad.

Om vi i januari kvartalsfakturerar beloppet som avser Q1 så hamnar hela beloppet i januari medan vi hellre vill att det hamnar med en tredje i varje månad som fakturan avser (jan - mars). 

hur kan man hantera detta på bästa sätt? Vill inte gärna gå in på faktura för faktura eftersom vi har ganska många fakturor. Det borde gå att lösa direkt när man lägger in avtalet. Alternativt via betalningsvillkoret, via artikelnummer/artikelgrupp eller på annat sätt för att minimera det manuella arbetet med att hantera det här.

Tacksam för förslag kopplat kring detta!

Tack på förhand!
3 Kommentarer
Elin Håkansson
FD ANSTÄLLD
Hej Stefan!

I dagsläget är den enda lösningen att periodisera varje kvartalsfaktura för att du ska få det att stämma i din bokföring. På avtalet går det inte att styra att den ska periodiseras tyvärr. Jag tar det vidare som ett önskemål till kommande versioner av programmet.

Tack för din fråga!
Douglas KF1
NY MEDLEM
Hej, har det hänt någonting på denna fronten? Dvs finns det någon möjlighet att periodisera avtalsfakturorna? 
Amanda Granath
ANSTÄLLD
Hej Douglas!

Nej det ligger fortfarande som ett önskemål hos vår utvecklingsavdelning.

Ha en fin dag.

/Amanda