Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Bengt Fredriksson
NY MEDLEM

Restorder på följesedel

Status: Inte planerad just nu

Jag har två frågor:
1. Kan man på något sätt få med restordern på följesedeln? Det går ju utan problem med antalet beställda och levererade.  Borde ju gå att göra en funktion där man minskar antalet beställda med levererade.
2. Finns det något sätt att byta namn på fälten i orderläget? Exempelvis så använder vi fältet speditör till antalet kolli, och referenskod till det antal som levereras för tillfället. (Levererat antal har ju det sammanlagda värdet).
3. Vi fakturerar ju oftast när allt är klart, så detta är lite bökigt.

4 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Bengt!

Tack för ditt inlägg i forumet. Vi kommer att kika vidare på din första punkt gällande att du önskar få med restordern på följesedeln. 

 

Vad gäller punkt två så behöver jag ha lite mer information från dig. Jag tolkar det som om du skulle vilja ha andra fält inne i själva programmet. Stämmer det? Eller gäller det hur det ser ut på själva utskriften? Om det är utskriften så kanske du skulle kunna göra en malländring eller vända dig till någon av våra  partners som brukar vara duktiga på att göra malländringar. 

 

Vill du komma i kontakt med en av våra duktiga partners? Sök upp dem på vår hemsida eller ring oss på 0470-70 61 70 så hjälper vi dig hitta rätt.

 

Ha en fin dag! 

Tinna

Bengt Fredriksson
NY MEDLEM

Tack för svaret! Det stämmer att jag helst skulle vilja ha fler fält i själva programmet, exempelvis antal kolli (bör väl vara relativt vanligt förekommande). I de fall man måste använda sig av andra fält för exempelvis kolli så skulle det underlätta för användare om man kunde byta namn på dem i sitt eget företag i Visma. Nu så funkar det visserligen för oss att använda "Speditör" som kolli, men kan vålla förvirring för den som registrerar. 
"Restnoterat"  har jag löst genom att skapa ett nytt fält i mallen och subtraherat beställt antal med levererat.

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Bengt! 

Då tar jag mig friheten att göra om hela din tråd till ett önskemål som vi får kika vidare på och återkoppla till dig när vi har mer att dela med oss av. 

Bra jobbat med malländringen! De kan vara lite pilliga att få till så guldstjärna till dig!

 

/Tinna

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

 

Jag tänkte ge en liten uppdatering kring dina två frågor: 

 

1. Lösningen är att göra en malländring precis som jag ser att du redan har gjort, snyggt!

 

2. I dagsläget är det inte planerat att göra några ändringar kring det här men önskemålet finns kvar och vi ger en ny återkoppling om våra planer förändras. 

 

Ha det fint!

/Jenny