Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Resultatenhet på bortskrivning i inbet.journal + avg på utbet.journal

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-18 11:12 )
Status: Ny

När jag gör bortskrivning på tex ränta i en inbetalningsjournal så kommer inte resultatenheten med, trots att vi har det kontot med en tvingande res.enhet. Samma sak i utbet.journalen på avgiften. Res.enhet kommer inte med där heller. Det blir ju ett dubbelarbete för oss att sedan gå och göra en verifikation för att ta bort den blanka raden och lägga till en med res.enheten.

2 Kommentarer
APPLICATION SPECIALIST
Hej Sofgre.
Som det är tänkt idag så följer inte Resultatenheterna vid inbetalningsjournal och på bortskrivningen. Som programmet är tänkt så kommer resultatenheter med i faktura resp leverantörsfakturajournalen och då ska den inte med i betalningarnas journaler också, då det då kan bli dubbelt bokat på just den resultatenheten. Jag får ta en närmre titt på det då det i detta fallet avser bortskrivningen. 
CHAMPION

I dagsläget går det inte att lägga kursvinst/förlust på projekt.

 

Eftersom vi använder detta när fakturan ankommer till oss vore det bra om man även kunde lägga denna kostnad mot samma enhet/projekt när betalningen görs. Detta bör kopplas til huruvida det använda kontot är markerat för att använda resultatenhet eller projekt.

 

Detta får i dagsläget hanteras manuellt genom att gå in på redan bokfört verifikat och göra ändringar. Detta gör även att det ibland missas tyvärr.....

 

//Davor P