Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Resultatenhet på intäkts och kostnadssidan

Status: Ny

Hej,

 

Jag har en kund som köper och säljer flera varor och vi använder för dem Visma admin 2000. Kunden vill börja idag jobba med Resenhet. Vi har skapat 4 resultatenhet. 

 

På intäktssidan, först skickas offert, sen order och sista skapas kundfaktura. Det är inget problem att lägga resultat enhet på varje artikel man säljer.

 

Problemet är på kostnadssidan/ varuinköp. Först skickas en beställning till leverantörer, sen skapas inkommande följesedel, sen kommer leverantörsfaktura och sist plockas följesedel.

 

På kostnadssidan (Varuinköp) är det problem att jobba med resenhet då vet man inte i början hur man ska fördela alla levererade varor på resultat eftersom de bokas först mot 4010 och sen vid lagerförändringsjournal mot 4990/1400.

 

Mitt förslag är förljande: När man plockar upp varorna från lager och skapar en ny kundfaktura (då vet man vilken resenhet det gäller), påverkar detta automatisk kostnadssidan genom att fördela till rätt resenhet. På det här sättet blir fördelning smidig, enkel och rätt. Resultatrapport på resenhet blir också rätt. 

 

Vänligen rätta mig och tänker fel? Jag ringde supporten idag och fick inget bra förslag. Det går att lägga resenhtet på lev fakturor och inkommande följesedlar men för mig det är värdelös eftersom ingen av oss vet i början hur varuinköp kommer att fördelas. De förs över till lagret. Det är bara när en kundfaktura skapas då vet man hur fördelning på Resenhet ska bli på både intäkts- och kostnadssidan.

 

Mvh

Tarek Ouchikh

EkonomiLänken AB