Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Susanne Jahrl
NY MEDLEM

Samlingsfaktura - Administration 2000

Jag är väldigt angelägen om att funktionen "Fakturera levererade order" i Samlingfaktureringsfunktionen utvecklas. Jag vill att det skall vara möjligt att göra ett urval bland alla order. T.ex. att det fanns rutor framför alla orderposter som man kunde bocka i och sedan välja "Fakturera markerade order". Att man inte kan göra ett urval, utan alla order kommer med i samlingafaktureringen vare sig man vill eller ej, gör att hela funktionen känns väldig oflexibel. Jag tycker att en urvalsfunktion här borde vara en självklarhet! Jag har efterfrågat detta många gånger under årens lopp och jag hoppas verkligen att detta kommer att åtgärdas inom kort, för det skulle underlätta så mycket och funktionen "Samlingsfakturering" skulle bli så mycket mer användarvänlig.

Med vänlig hälsning
Susanne Jahrl

Konditori Napoleon AB, Jönköping
6 Kommentarer
GurrestaHB
NY MEDLEM
Jag håller med.Det finns flera funktioner som skulle behöva åtgärdas, men så länge de har detta supportforum där alla ska skriva om förbättringar, fel, och önskemål, så kommer det tyvärr inte att hända så mycket. För de flesta som använder programmen orkar inte ta sig tid till att skriva eller kommentera. Det är mycket lättare för oss att kunna meddela per telefon, när man ändå har dom på tråden, men som sagt de har bestämt sig för detta forum och då blir det inget gjort förrän de ser att det är tillräckligt med personer som har tyckt samma sak. Jag tycker att detta forum är bra om de verkligen insåg att vissa ändringar som skrivs här är så självklara så det borde räcka med att 1st påpekade att det är fel och borde ändras. Men det har kanske att göra med att de som utvecklar programmen är inte insatt i alla områden som det används i.

Kamal Osman
NY MEDLEM
Håller med er angående denna funktionen och den måste definitivt förbättras. Tar mig så långt tid att gå in varje faktura för att registrera den som laverad för att sedan leverera de fakturor som jag vill skall vara levererade. Varför ska jag inte kunna bara bocka av de utan att gå in i själva fakturan.  
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej!Jag håller också med att det hade varit nice att få välja vilka man ska fakturera. Vi håller på med förbättringar i programmet. Mer exakt kan jag inte säga då det inte är klart. Jag tar med dina synpunkter till dessa planeringar.
Susanne Jahrl
NY MEDLEM
Det vore kanon! I själva verket är det ju självklart att man borde kunna göra ett urval för att få ut det allra mesta ur funktionen. Idag känns det synnerligen oflexibelt! Håller tummarna för att ni fixar detta snarast!

Tack för svar!
Susanne
Annika Strandberg
NY MEDLEM

Hej! Vi har precis nu efter årsskiftet bytt affärssystem från Mamut Enterprise E5 (tillhör också Visma koncernen) till Visma Administration 2000 och jag måste säga att det finns mycket mer att önska när det gäller samlingsfaktureringen. Jag har samma synpunkter och önskemål som Susanne Jahrl som skrev ett inlägg i detta ärende 2019-01-21, hon skrev följande " Jag är väldigt angelägen om att funktionen "Fakturera levererade order" i Samlingsfaktureringsfunktionen utvecklas. Jag vill att det skall vara möjligt att göra ett urval bland alla order. T.ex. att det fanns rutor framför alla orderposter som man kunde bocka i och sedan välja "Fakturera markerade order". Att man inte kan göra ett urval, utan alla order kommer med i samlingafaktureringen vare sig man vill eller ej, gör att hela funktionen känns väldig oflexibel. Jag tycker att en urvalsfunktion här borde vara en självklarhet! Jag har efterfrågat detta många gånger under årens lopp och jag hoppas verkligen att detta kommer att åtgärdas inom kort, för det skulle underlätta så mycket och funktionen "Samlingsfakturering" skulle bli så mycket mer användarvänlig."

Jag skulle också önska att man kunde välja att endast samlingsfakturera en kund i taget. Vi har många olika kunder som ligger förvalda och i bockade för att få samlingsfaktura på sina respektive kund-kort men vissa kunder vill ha sin samlingsfaktura 1 gång/vecka och vissa vill ha sin samlingsfaktura 1 gång/månad. Därför skulle det vara toppen om det gick att utföra samlingsfaktura utifrån att välja en kund i taget för samlingsfakturering. Har även önskemål om att det endast skulle vara levererade orders som är förvalda för samlingsfaktura som skickas vidare när man utför kommando för samlingsfakturering. I nuläget skickas även alla orders som har status levererade vidare, även de orders som inte är förvalda för samlingsfakturering, till fakturering när man utför kommandot att generera samlingsfaktura. Alltså även de orders som skall faktureras enskilt med vanlig faktura som ej är fakturerade ännu men som har status levererade skickas automatiskt vidare för fakturering i samband med kommandot för att generera samlingsfakturering. Detta är olyckligt eftersom man kanske inte alls önskar att dessa skickas vidare för fakturering vid det tillfället. Önskar också om det var möjligt att välja att samlingsfakturera en kund i taget kunna välja att bocka i och skicka vidare en delmängd av den kundens levererade orders. Tex om vi har 40 stycken levererade orders till en kund som önskar samlingsfaktura men där kunden endast vill ha låt säga 10 eller 15 orders/samlingsfaktura då skulle det vara väldigt bra att kunna välja att endast skicka vidare just 10 el. 15 orders från denna kund. I Mamut Enterprise E5 så är mina och Susanne Jahrls önskemål när det gäller samlingsfakturering möjliga. Ni kanske skulle höra er för och se med dem hur deras lösningar ser ut? Med vänlig hälsning Annika Strandberg

LW -60
UTFORSKARE

Jag har inte arbetat själv med samlingsfaktureringen, så jag har ingen erfarenhet av den. Men jag förstår i alla fall att det är många som har synpunkter på den och berättar om hur de önskar att det skulle fungera istället.

 

Vad jag själv skulle vilja se, är att Visma berättar för oss hur denna funktion är tänkt fullt ut och vilka rutiner som vi användare måste ha för att få detta att fungera. Om det är tänkt att alla ens kunder vill ha fakturor en gång per vecka och inte kan tänka sig att några vill ha andra intervall, vore det bra att veta varför det är tänkt att det ska fungera så och inte mer flexibelt. Jag vill alltså att Visma motiverar varför funktionen har vissa skavanker eller om det är handhavandefel från vår sida när vi blir besvikna. Jag menar, när man jobbar med avtalsfaktureringen, kan man ställa in vilka som skall faktureras både genom att avmarkera en kund och att begränsa datumet. Att göra urval är ett måste.

 

När jag ändå är här och har lite synpunkter, vore det bra om Visma kunde lägga ut en lista på vilka önskemål vi användare har, en top 10-lista över de mest önskade funktionerna eller förändringar vi vill se. Även en lista över de tio mest önskade förändringar som Visma själva skulle vilja se. Sedan vore det önskvärt om vi användare kunde göra omröstning om vilka förändringar som borde prioriteras. Jag säger inte att Vismas utvecklare väljer fel, men vi skulle känna oss mer delaktiga i utvecklingen då, vi användare.  Jag tycker också att det som sedan kommer prioriteras av Visma bör kunna motiveras, så vi användare förstår varför en sak går före en annan.

 

Mvh Lena