Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
blissenobia
UTFORSKARE

Skapa fakturor från order

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-09-22 14:14 )
Status: Inte planerad just nu

jag fakturerar från ordrar som importeras från en extern sajt.

faktureringen brukade vara smidig (om man bortser faktum att allt är manuellt i visma). det vill säga att jag kunde gå in på fakturorna som skapades nyss (listan "ej utskrivna, för lättare hantering), ändra datum och med tangenten page down, ändra fakturadatum osv, allt detta i menyn ”ej utskrivna”, och även nya fakturor kunde läggas in i listan ”ej utskrivna”.

Efter uppdatering till 2020.1 är detta omöjligt. Skapas nya fakturor medan modulen kundfakturor är öppen, inga nya fakturor dyker upp i listan ”ej utskrivna”. Man måste stänga ner modulen och öppna den på nytt för att kunna ändra fakturadatum igen. och samma sak igen. Om och om igen. 

om man vill ändra status på kundfakturor så att de står som utskrivna, går det inte att markera "utskriven" och bläddra med tangent page down. nu är det bara page up som fungerar. någon mer som har samma problem? har installerat om visma, men det hjälper inte.

4 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej!

Förstår att det är frustrerande och att du provat det mesta. Vill såklart försöka hjälpa dig och tänker att det kanske skulle kunna underlätta för dig om du trycker på tangenten F5 eller knappen uppdatera för att uppdatera i programmet. Prova det och återkoppla gärna. När det gäller din andra fråga så tror jag att min kollega Helena besvarar den i tråden Problem med page down i avslut projekt

 

Som sagt hör gärna av dig så vi får veta hur det går för dig. 

/Tinna

LW -60
UTFORSKARE

Till er som inte vet:

 

F5 = Uppdatera

F3 = Sök

 

Dessa två är gamla hederliga windowskommandon som alltid funkar.

 

Mvh Lena

blissenobia
UTFORSKARE

hej

Det hjälper att uppdatera endast när man är i listläge, något som kräver ett till moment.

När jag fakturerar brukar jag fakturera alla ordrar veckovis eller månadsvis.

Du menar att efter varje bunt med ordrar från en viss dag ska jag trycka på lista,  trycka F5, trycka på kort och då kan jag ändra till rätt datum (det brukar stå dagens datum något som jag måste ändra). Sedan är det nästa bunt med ordrar från dagen efter och då måste jag göra om samma sak. TRE extra moment för varje dag som jag har ordrar på. Det är mer än frustrerande då det har funkat utan problem i 7 år. Utvecklarna borde titta på det, det är säkert en minibugg.

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

 

Precis som du skriver behöver man gå ut i listläget för att uppdatera med hjälp av tangenten F5.

 

Vi är medvetna om att många önskar att Visma Administration ska kunna göra det med automatik och att du inte ska behöva uppdatera manuellt. Det är något som styrs utifrån hur databasen fungerar och det är därför vi inte kan göra någon ändring kring det i programmet. 

 

Ha en bra dag 🙂

/Jenny