Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
LG____5
NY MEDLEM

Skicka fakturor till kundens internetbank via Administration

Hur gör man för att skicka kundfaktura till kundens Internetbank? Behövs någon integrationslösning? Vilken?
23 Kommentarer
Lotta_22
NY MEDLEM

Elektronisk faktura borde funka med banken... Visma Autoinvoice, ring banken och kolla. Formatet på fakturan är SVEFAK...

Fd medlem
Inte tillämpbar
(uppdaterad av Lotta Glantz INCIDENT COORDINATOR ‎2020-10-20 11:21 )

Hej, 

För att skicka elektronisk faktura till privatperson rekommenderar jag att du kontaktar InExchange:  https://www.inexchange.se/nyheter/inexchange-e-faktura-till-privatpersoner/

I dagsläget går det inte att skicka fakturor inklusive moms via tjänsten Visma AutoInvoice. 

LG____5
NY MEDLEM

Tack Helene!

Visste väl att det skulle finnas en lösning för det! 🙂

Fd medlem
Inte tillämpbar
Har inte Visma några planer än på att ha funktionen e-faktura till privatperson? För företag som fakturerar abonnemang, hyror och liknande vore det mycket bra. Att lösa lagstiftningen med att personnumret registreras borde inte vara något problem om man använder Avtals-modulen i Visma och kopplar avtal till personnumret. Åtminstone hos oss har kunden undertecknat ett avtal skriftligt och där kan man lägga till text att personnumret registreras om kunden önskar e-faktura som val. Visma kan ju ha en bock-funktion att kunden samtyckt till detta. Eller är det något annat som gör att Visma inte kan erbjuda tjänsten utan en annan leverantör (ex Inexchange) just när det gäller privatpersoner. (Vi använder redan tjänsten e-faktura till myndigheter och företag).
Emanuel Turesson
FD ANSTÄLLD
Hej!

Tack för din input i diskussionen. 

E-faktura till privatpersoner är ett väldigt intressant område och vi håller precis på med en marknadsundersökning om detta, för att se hur stort intresset är bland företagarna just nu. 

Det skulle vara toppen om vi kunde erbjuda detta som en smidig tjänst i Visma AutoInvoice och direkt i ekonomiprogrammet så småningom. Där är vi dock helt och hållet beroende av hur infrastrukturen för e-faktura till privatpersoner ser ut på marknaden. 

Vi undersöker det här området just nu så vi vet inte hur planen kommer se ut, men jag uppdaterar här i tråden när jag vet mer.

Mvh
Emanuel 
Sussie6
NY MEDLEM
Hej!

Jag efterlyser också att kunna erbjuda våra privatkunder att få sina fakturor från oss som e-faktura via sin Internetbank eller att kunna erbjuda autogiro.

Jag upplever att Autoinvoice har fokus på att rationalisera och kostnadseffektivisera för användare och inte för våra kunder!

Om jag går till mig själv tycker jag mest att det är besvärligt att få en faktura via min e-post istället för att få den direkt i Internetbanken eller ha möjlighet att välja autogiro.

Den lösning för autogiro som VISMA kan erbjuda idag via DataPartners program tycker jag är på tok för dyr! 

Vänligen

Susanne Dovås
Västanfors Västervåla församling
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Sussie, tack för din input i diskussionen. Som Emanuel skrivit ovan så håller vi på att utreda det här området. Vi återkommer med information när vi vet mer om en eventuell tidplan. 
Ana Bring
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Hej. Många av mina privata kunder vill ha e-faktura eller autogirot. - Administra....

Hej, många av mina privata kunder vill ha e-faktura eller autogirot. När har ni tänkt att fixa det?
JoannaNorlander
ANSTÄLLD
Hej Ana,

När det gäller Autogiro till våra kunder så har vi ingen lösning för det i dagsläget, däremot kan våra partners hjälpa till med detta, jag ser även att en kollega till mig skrev detta i den tidigare tråden. På denna länk hittar du alla återförsäljare och dess lösningar:
https://vismaspcs.se/integrationslosningar

Vi har i denna tråd fått in önskemål om att kunna skicka e-fakturor till privatpersoner, därför slog jag ihop ditt önskemål med dessa. Vi vill även gärna kontakta dig för att få en bättre bild över hur du hade velat arbeta med dessa lösningar. Vi har dina kontaktuppgifter och kommer kontakta dig under veckan.
Jonny V
NY MEDLEM
Så detta är inget som ni planerar att tillhandahålla i framtiden heller ?
I vårat fall så börjar det bli en avgörande sak när vi väljer lösning för företagets ekonomi.

Vore tacksam för ett konkret svar om det är något som kommer inom en snar framtid eller om ni på Visma har släppt det helt med Autogiro och e-faktura till konsumenter.

Detta är ju något som både gynnar företagarens Ekonomi,administration och framför allt sparar på miljöns resurser.
Jonny V
NY MEDLEM
Snart nytt år och tänkte i samband med det nya året skicka e-fakturor detta är väldigt efterfrågat hos våra kunder.
Därav så tänkte jag komma med er om det finns någon uppdaterad information om detta i dagsläget ?

Tack på förhand och GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA
Fd medlem
Inte tillämpbar
Läser här att det varit "på gång" i över 2 år att införa en funktion för att kunna skicka e-fakturor till privatpersoner. Ni har gjort marknadsundersökningar mm - men sedan händer ingenting. Frågade supporten idag om ni hade någon tidsplan för införandet av e-faktura till privatpersoner och fick svaret att det inte fanns någon tidsplan. Inte heller ger ni något svar på den senaste frågan här i forumet som publicerades för 5 månader sedan! Jag blir förvånad eftersom efterfrågan för e-faktura är stort bland våra privatkunder och varför ha ett forum om man inte svarar på frågor?
Sussie6
NY MEDLEM
Jag håller helt med dig Nettan! Jag var en av de som redan för 2 år sedan efterfrågade denna möjlighet...

Vänligen

Sussie Dovås
Mathias9
NY MEDLEM
Hej.

Jag är ytterligare en som har önskemål/behov av att kunna skicka e-fakturor till våra kunder.
Då vi har en städfirma så är merparten av våra kunder återkommande privatpersoner och det skulle förenkla arbetet en del, speciellt då en del är slarviga med betalningen och man skulle antagligen i många fall slippa påminnelser till kunderna.

Det finns andra leverantörer av bokförings/faktureringsprogram som har denna funktion, dock så trivs jag med eEkonomi och skulle gärna vilja vara kvar. Än så länge har vi inte jättemånga kunder men blir det för många så kommer vi att överväga byte av ekonomisystem.

Mvh Mathias
Cantab
NY MEDLEM
Har önskemål om att kunna köra E-faktura direkt från programmet för privatkunder. På samma sätt som för företagskunder. Snarast.  Önskar även att ni snart får till Autogiro direkt i ert program så vi kan slippa er partner på detta, där det inte funkar fullt ut.
Tomten
NY MEDLEM
Det vore väldigt smidigt om det gick att skicka e-faktura till privatpersoners internetbank. 98% av mina kunder är privatpersoner och det finns allt från 20 till 80-åringar som önskar e-faktura till internetbank. Det är nya tider nu.

Om inte Visma tänker ordna med detta eller har en plan för det kan ni väl åtminstone säga ”vi kommer inte att kunna erbjuda detta inom en 5-års period”. Bara så att vi vet vad vi väntar på.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Ja, tänk vad bra det vore om vi kunde få ett svar från Visma snart i denna fråga, och även andra frågor.  Ställer man frågor till supporten så hänvisar de ofta att vi ska lägga våra önskemål i forumet, men jag upplever att detta forum ofta är en envägs kommunikation. Väldigt tråkigt, då tanken med forumet nog var god från början. 
Cantab
NY MEDLEM

Ja trist när de inte svarar i forumet, då kan de lägga ner det i stället. 😞


LG____5
NY MEDLEM

Det finns en lösning som heter SpeedFeed och kostar 199:-/månad, starthjälp och support ingår. Jag ska troligen installera den åt en kund inom kort. Bankens avgifter tillkommer.

M Nordgren
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ
Jag efterlyser också att kunna skicka e-fakturor till privatkunds bank, direkt via admin och autoinvoice! Många som efterfrågar detta!
Erik__18
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette E-faktura till privatpersoner.

E-Faktura
Hej visma Jag  har kunder som efterfrågar e-faktura till deras bank, har ni några planer på att fixa den funktionen.
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej!
Jag skulle också så jättegärna få till denna lösning på ett smidigt sätt. Som det är idag så är det en väldigt kostsam historia, bankerna tar ut stora pengar för en sådan lösning. Vi undersöker aktivt möjligheterna för en så bra lösning som möjligt. Det tar dock tid och än i dag har vi ingen bra lösning. Men denna önskan är högt upp i listan och det vore så bra att få in den i vår redan e-faktura hantering. Visma AutoInvoice. Det finns flera forumtrådar gällande detta och jag hoppas som ni att vi snart kan få till en bra lösning. 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vi har ett avtal med Handelsbanken för e-faktura till privatpersoner när det gäller vårt andra faktureringssystem, gällande fakturering för elnät och elhandel. Man skapar en fil i faktureringssystemet som skickas till banken. Tror Handelsbanken är ensamma om denna lösning. Om Visma bara kan generera en fil som vi kan skicka till Handelsbanken vore väl problemet löst?