Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Macondax
NY MEDLEM

Utbetalningsfil - Koppla valutakontot

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-18 11:12 )
Status: Inte planerad just nu

Vi använder utbetalningsfil för att genomföra leverantörsbetalningar. Nu har vi börjat med valutakonton för EUR och USD.

Jag hittar dock inget sätt att koppla från vilket debiteringskonto som betalningarna genomförs i Visma. I dagsläget sker allt emot vårt SEK-konto.

6 Kommentarer
Helge Lind2
NY MEDLEM
När du skickar filen så anger du utbetalningskontot i rutan i toppen av dialogrutan
Macondax
NY MEDLEM
Absolut, för den interna bokföringen.
Men, jag vill att debiteringskontot på banken blir korrekt. Jag kan inte se att vi kan koppla t.ex. 1932 (Rörelsekonto EUR) till ett specifikt debiteringskonto på banken.

Det som går att göra (och som är gjort) är att lägga in flera bankkonton med olika valutor i företagsinställningar och sedan ange "Betalas mot valutakonto/valutaficka" på leverantörskortet, men detta får vi inte att fungera.
Helge Lind2
NY MEDLEM
Exakt! det fungerar inte
Jonima
NY MEDLEM
Man får alltid gå in och ändra på utbetalningarna efteråt då det endast går att ange ett konto för utbetalningar. Skulle helt klart vara önskvärt med olika för olika valutor. Oh ja
Tinna Gunnarsson
MODERATOR
Hej Marcus Holgerson,

Jag har skapat ett önskemål till programansvariga utifrån din tråd. Tack för att du tog dig tid att skriva om vad du saknar och behöver. 

/Kristina
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej! 

 

Jag hittade denna tråd och skulle vilja gräva lite djupare kring problemen ni upplever. Först och främst är jag nyfiken på vilket format ni använder när ni skickar utländska betalningar? Om ni använder Xml/iso 20022 så ska valutakonto komma med i filen. De kriterier som behöver uppfyllas för att det ska fungera är att fakturan är i samma valuta som valutakontot är kopplat till samt den är markerad som Valutakonto/ ficka.

 

Jag sätter status på detta önskemål till "Inte planerad just nu" tills vidare då jag behöver lite mer input för att utreda om det är en programförbättring eller om det kan lösas med befintliga funktioner.

 

/Joanna