Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
TT Lisa
NY MEDLEM

Utskrifter

Status: Inte planerad just nu

Jag har flera undringar, dels när man ska göra en utskrift ur huvudboken. Varför kan man inte få en rulllista med alla konton och namn. Ibland kan man inte alla konton utantill och behöver då prova sig fram eller gå in i tex resultatrapporten för att hitta det konto man vill se mer ur. 

 

Sen är sökvägarna rätt undermåliga. Jag har jobbat i flera system där man lätt kan klicka sig vidare. Är man i tex resultatrapporten, och vill titta i huvudboken så har man kunnat klicka på det kontot och kommit in till huvudboken och tom kunnat klicka sig vidare till en verifikation. Varför kan inte ni lösa det i visma 1000? Det har väl ingenting med molnbaserade program att göra? 

2 Kommentarer
LW -60
UTFORSKARE

Nej, det har inte med molnbaserat eller ej att göra, snarare verkar det som om att programmera icke molnbaserat verkar enklare då molnbaserade program idag har sämre funktionalitet (som jag ser det).

 

  • Jag tycker det är ett bra förslag du kommer med, att ha genvägar i dessa dialogrutor till funktionerna verifikationslista, huvudbok, balans- och resultatrapport.

När det gäller att komma ihåg ett konto i huvudboken, behöver du inte vara så precis. Du kan använda dig av intervall. Vet du att kontot du söker, ska ligga under kontoklass fyra någonstans, kan du välja i huvudboken att börja sökningen på 4000 och avsluta med 4999. Programmet skriver då ut de konton som finns däremellan. Ju precisare du är, desto snävare blir resultatet, naturligtvis.

 

  • Du kan också göra samma sak inne i funktionen kontoanalys. Vill du få en lista på allt under kontoklass fyra, skriver du i sökrutan 4000..4999.

Resultatet blir detsamma.

Lycka till!

Mvh Lena

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

 

Tack för att du delar med dig av dina idéer här på forumet! 

 

Som det ser ut idag är det inte planerat att införa några förändringar gällande detta men är det något som förändras uppdaterar vi självklart här i tråden.

 

Ha det fint!

/Jenny