Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
jimmy_14
NY MEDLEM

Vår referens/säljare kopplat till inloggad användare - Administration

Status: Genomförd
När man är mer än 1 person på ett företag som har användare i Visma så vore det lämpligt med en koppling mellan inloggad användare och vem som ska stå som vår referens på faktura & order och på alla andra ställen där detta kan vara användbart, att hålla på och ändra det manuellt hela tiden känns gammalmodigt och inte avsett för annat än enmansföretag
25 Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Jimmy,

Tack för din synpunkt.

I programmet idag kan du välja om en referens ska anges som standard alternativt hämtas den som står angiven som Säljare på kunden. Precis som du säger finns idag ingen funktion för att ange inloggad användare per automatik. Jag tror absolut att det finns användare som skulle uppskatta en sådan funktion, beroende på hur arbetsrutinerna ser ut.

Om fler har behov av en inställning för att ange inloggad användare som Vår referens, gilla då gärna tråden med +1 knappen så får vi titta närmare på det.
klurifix
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Fältet säljare kan automatiskt fyllas i utifrån vem som är inloggad - Administration.


När ordrar/fakturor/beställningar skapas.

Att fältet säljare automatiskt blir den säljare som är inloggad i system. Som det är idag blir det den säljare som står under kundkortet...

Behöver inte vara att det fungerar så default, men att det fanns som ett alternativ hade varit jättebra!
Joakim Karlsson
FD ANSTÄLLD
Hej!
Vi har fått ett liknande önskemål tidigare så jag slår ihop trådarna för att samla alla tankar på ett ställe.
Tack för att du framförde din idé till oss!
klurifix
NY MEDLEM
Bra, tack Joakim.
Vill dock pointera att vi pratar om två olika rutor.. Jag om "säljare" och han om "vår referens"... men rimligvis vid en funktion att hjälpa till med dokumentation att med hjälp av inloggning kunna markera vad som säljs av vem bör båda rutorna fyllas i.
Joakim Karlsson
FD ANSTÄLLD
Absolut, vi är med på hur ni båda menar. 🙂
PärAbrahamsson
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Automatisk ifyllnad av vår referens på ordrar och fakturor.


Hej! När företaget växer och man börjar bli flera som jobbar med rutinerna så är dagens funktion för "Vår Referensfältet" på ordrar, fakturor mm lite knasig. I vårt fall skulle det vara väldigt mycket bättre om "Vår referens" fylldes i med automatik med namnet på den inloggade användaren. Då kan vi spåra vem som till exempel lagt upp en order eller ställt ut en faktura.

I sin bästa form skulle man väl vilja önska en parametermatris där man kan välja om bolagets inställningar ska vara så att Vår referens ärver från kundregistret, från inloggad användare eller från tidigare dokument i kedjan (t ex att faktura ärver från order).
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej!

Jag slår ihop din idé med denna liknande tråden.
/Anna
Henrik3
NY MEDLEM
Händer det något med det här?

Det hade varit en väldigt uppskattad funktion
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Henrik, vi arbetar inte aktivt med detta just nu. Den närmaste tiden har vi all fokus på de mest populära idéerna här i forumet. Jag uppskattar all input och rösterna förslaget. Det visar att det finns ett behov för funktionen och att vi kommer få ta med det i beräkningen när vi prioriterar förbättringar framöver.
Daniel30
NY MEDLEM
Detta är nu 2 år sedan. Och det kan omöjligt vara svårt att implementera detta. Även om andra ideér har högre prioritet så är detta något som mer eller mindre alla skulle uppskatta. För oss är det helt orimligt att det inte är inloggad användare som står som referens. Ser inget skäl alls till att ha det som det är nu, om inte alla företag utom just vi 5 som kommenterat endast använder en person för alla ordrar dom får in.
klurifix
NY MEDLEM
Håller med Daniel! Jag blir störd på detta flera gånger i veckan, hur det inte kan vara uppror över detta förstår jag inte. 
SophieOlsson
NY MEDLEM
Jag har ytterligare ett önskemål - kanske inte helt i likt detta. Men som det är idag så om jag skriver ut kundstatistik - omsättning på en av mina säljare som har referensen/säljare på fakturan men det ligger en annan i kundregistret. Tex om säljare 6 står på fakturan men säljare 1 ligger i kundregistret så hamnar "omsättning" på kundstatstik listan på säljare 1 även om den borde hamna på säljare 6 då det är den personen som har sålt just den fakturan/varan till kunden. Varför kan inte fakturan med säljare 6 hamna på säljare 6 kundstatisk?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej! Skapa gärna en egen tråd för detta så kan vi diskutera om det skulle hjälpa dig att t.ex. anpassa eller skapa en ny rapport i Rapportgeneratorn för detta. Exempelvis rapporten Säljarstatistik som du kan läsa in från mappen SpcsRapp. 
Gemet_
NY MEDLEM
(uppdaterad av Gemet_ ‎2021-08-27 07:39 )

Bumpar tråden!

Kan man inte göra fältet "vår referens" tvingande? Dvs att den som lägger upp en order eller skapar en faktura måste ange någon (sig eller ansvarig för den aktuella affären) som referens?

I tråden ges förslag på att inloggad användare med automatik ska anges som referens, men ibland kan man vara flera om en dator.

jimmy_14
NY MEDLEM
4 år och inget har hänt, Vismas vilja att lösa problem verkar inte vara stor
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER
Hej Jimmy!

Jag vill bara uppdatera tråden med att vi fortfarande inte planerar någon ändring här den närmaste tiden.
Daniel30
NY MEDLEM
Varför inte??? Det är ju TOTALT meningslöst, ja närmast efterblivet att ha en funktion där du kan logga in med olika användare. Och det enda det gör är......... INGENTING.

Det vore ju en barnlek för er att ändra så den som är inloggad visas som referens på ALLT denna person gör, det måste väl ändå vara hela poängen med en inloggning.. Eller iaf den funktionen ni lagt in med flera användare som kan göra olika saker..

Helt ofattbart.
Daniel30
NY MEDLEM
Det som Gemet säger är ju en nödlösning som iaf skulle göra det sjukt mkt smidigare att använda då en enkel returtryckning skulle tvinga oss att gå förbi det fältet.
jimmy_14
NY MEDLEM
Att ni fortfarande inte planerar det är ju inte en överraskning direkt...
Anna__20
NY MEDLEM
Jag är ny på mitt ställe och jag önskar också att man ska kunna ha ett fält extra för den som registrerar och som ska vara default med den som är inloggad.

Anna
Daniel30
NY MEDLEM
Håller med tidigare personer i detta.  Jag skulle vilja sitta med på era möten där ni planerar funktionsimplementering i era produkter. För så vitt jag vet är det ingenting ni ändrat på som förenklat min vardag under alla åren jag jobbat. Nu är vi ännu fler på mitt företag och det vore fantastiskt bra att veta vem som gjort vad när en kund ringer.

Se till att lösa detta igår, det borde varit löst för flera år sedan!
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej
Jag hade önskat att jag kunde säga att detta var löst men så är det tyvärr inte. Denna kan tar lite tid att genomföra men är en bra ide. Kan också säga att listan av önskemål är lång och blir svårt att få med alla önskemål under detta året... Men vi jobbar på så, så många som möjligt får nytta av alla förbättringar. 
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång

Hej!

 

Precis som ni skriver så är det en logisk koppling och vi har lagt in detta som en förbättring att få med till kommande versioner. Jag vågar i dagsläget inte lova exakt tidsplan, men vi förstår att detta skulle underlätta mycket för er användare och arbetar därför på en lösning:)

 

/Joanna

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Jenny Sjöström Sannéus APPLICATION SPECIALIST ‎2020-10-08 11:10 )
Status changed to: Status: Genomförd

Hej!

 

Nu finns version 2020.2 av Visma Administration för nedladdning och en av nyheterna är att du nu kan koppla Vår referens/säljare till inloggad användare!

 

För mer information gällande detta och våra övriga versionsnyheter hittar ni i supporthjäpen! 

 

/Jenny

Thomas10
UTFORSKARE

Hej!

 

I version 2020.2 fungerar kopplingen, men vid inläsning av order så används inte inloggad användare, utan enbart när man skapar ny order manuellt.

Den som läser in ordern är ju den som hanterar ordern så den bör stå omnämnd som er referens, oavsett vad kunden har angivit (om det används alls idag?)

 

Så funktionen kan behöva lite förbättringar.