Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Visa rabatt % i beställning till leverantör

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-18 13:18 )
Status: Ny

Hej, en leverantör vill att vi på vår beställning anger listpris samt den rabatt som vi har hos dem i vår beställning. Är detta möjligt eller måste vi göra detta manuellt?

5 Kommentarer
ANSTÄLLD
Hej Martina,

Det beror lite på hur du vill att detta ska skrivas ut? Har leverantören en viss bestämd % oavsett vilken artikel det ligger, eller är det olika rabatter för olika artiklar? Det går att ändra detta manuellt eller inne i mallen för just beställningar. Ska du göra ändringen i mallen är det viktigt att tänka på att du inte gör ändringar som sen syns mot alla leverantörer

Tack för din fråga.

/Victor
NY MEDLEM
Hej, vi har en förutbestämd rabatt och leverantören vill att vi i beställningen visar listpris, rabatten samt pris efter rabatt på vår beställning.
FD ANSTÄLLD
Hej!

För att lösa detta får du ha en egen utskriftsmall till den här leverantören. Du byter då till den mallen när du ska skriva ut/skicka beställningar till just den leverantören.

Gå in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Mallar - Klicka på listpilen bredvid Beställningar. Då dyker alla mallar för beställningar upp. Markera den mall ni använder idag och klicka sedan på ikonen för att kopiera längst upp. Döp mallen till t.ex. leverantörens namn. Mallen öppnas sedan i malleditorn och kan redigeras.

Klicka på objektet apris som du har på mallen, när det objektet är markerat med en gul ruta och fyra svarta hörn högerklickar du och väljer kopiera. Då skapas ytterligare ett objekt för apris. När det nya objektet är markerat lägger du in formeln: %A_PRIS*0,85 (rabatt 15% i mitt exempel) i rutan för Funktion till höger under Basegenskaper. Nu har du två objekt för Apris, ett som skriver ut apriset innan rabatt och ett som skriver ut apriset efter rabatt. För att även procentsatsen för rabatt ska skrivas ut skapar du ett nytt textobjekt genom att klicka på Abc till höger och klicka sedan någonstans ute på mallen så skapas ett nytt objekt. Flytta det nya objektet dit du vill ha det på mallen och i Funktion till höger skriver du in t.ex. "Rabatt 15%".

Vill du även ha summan efter rabatt får du göra samma sak där, alltså lägga till *0,85 i formeln för Funktion för det objektet.

Klicka sedan på Spara längst upp för att spara din mall innan du stänger ner. 

 I hjälpen har vi en del information om olika malländringar, du hittar den informationen Här. Vi har också partners som kan hjälpa till med att bygga egna mallar och rapporter, du hittar våra partners på hemsidan under Partners och Återförsäljare.

Lycka till med din mall!
NY MEDLEM

Hej,

vi har ett liknande behov att kunna ange en rabattsats per rad eller för en hel beställning. Hos en leverantör har vi rabatterade priser när vi säljer till visa kunder. Vi skulle helt enkelt vilja kunna fylla I rabatt på liknande sätt som man gör I en kundorder.

Mvh // Henrik Borisch

NY MEDLEM

Hej,

 

Vill bara instämma med de övriga. Även vi behöver ha med Listpris och sedan den aktuella rabatten för just den raden.