Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Andy__4
NY MEDLEM

Volymberoende rabatt i olika rabattavtal

Status: Inte planerad just nu

Jag har kunder med olika rabattsatser på samma artiklar. Gemensamt för de flesta av dessa kunder är att de skall ha högre rabatt desto högre antal artiklar de köper. Detta är knutet till vissa brytpunkter.

Om till exempel en förpackning är 50 stycken så skall kunden få en rabatt på 10% när de köper under 50 stycken. Köper kunden en hel förpackning med 50 stycken så skall kunden ha 20% rabatt. Om kunden sedan köper 5 förpackningar eller mer , det vill säga över 250 stycken så skall kunden ha 30% rabatt.

För en annan kund kan dessa rabattsatser vara 15%, 25% och 40%. Rabatternas stafflingar måste därför knytas till rabattavtalen.

3 Kommentarer
Andy__4
NY MEDLEM

Denna fråga har inte mycket mer gemensamt med frågan den är kopplad till än att ordet volym och rabatt finns med i frågan. Svaret på den andra frågan är helt irrelevant för denna fråga.

My Janhall
MODERATOR

Hej Andy, 

 

Det finns ingen färdig lösning när det gäller rabattavtal per volym. Utifrån din information ovan så behöver du precis som du skriver kunna knyta stafflingar till rabattavtalen och detta är inte möjligt just nu. Eventuellt kan du kanske jobba med prislistor men då tänker jag att man får arbeta med olika prislistor för olika kunder eftersom du arbetar med olika rabatter. Beroende på hur du arbetar i programmet så kan det finnas möjligheter för att underlätta din hantering. Lättast är om du kontaktar oss på supporten via telefon eller chatt så kan vi på så sätt bolla fram en fungerande plan tillsammans med dig. 

Som sagt så hade det bästa varit om du kunde knyta stafflingar direkt till rabattavtal, jag kommer därför ta vidare din fråga och flytta den vidare till idéer i Administration. Mina kollegor kommer kika på möjligheten framåt. 

/My 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

 

Som det ser ut just nu är det inte planerat att göra någon förändring gällande detta i programmet.

 

Jag rekommenderar dig att kika ifall det finns någon av våra integrationspartners som kan hjälpa dig. Du kan också ta kontakt med vår Partneravdelning för mer guidning, antingen via partner.spcs@visma.com eller på 0470-70 61 70.

 

Ha en fin dag!

/Jenny