Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ackumulerad lön saknas - Mitt lönebesked

Status: Genomförd
Hej, våra anställda vill kunna se sin ack inkomst per år, de får idag sina lönebesked via appen Mitt lönebesked men denna info finns ej med där i. När jag skriver ut deras lönebesked från programmet i samband med lönekörningen kan jag se den ack inkomsten på lönebeskeden jag får ut. Jag har valt detaljerat lönebesked istället för enkelt, men det har inte hjälpt. Vad kan man göra?
27 Kommentarer
annasarnehed
NY MEDLEM
De anställda kan ju logga in via dator och se sitt lönebesked i Visma Online. Där finns möjlighet till utskrift av lönebeskedet och det är ju samma som du kan skriva ut via programmet. 

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST
Hej,

Precis som annasarnehed skriver så ser du inte i dagsläget detta värdet om man endast tittar i appen Min lön utan de anställda får logga in på www.vismaspcs.se och mina tjänster.
Där har de mitt lönebesked  och kan se lönebeskeden även där.

/Cecilia
elindgren1
NY MEDLEM
Hej, Jag har också fått förfrågningar från våra anställda om att de vill kunna se den ack. inkomsten för året. Det lönebesked som man ser i www.vismaspcs.se visar inte heller den informationen. Är det något som kan tänkas läggas till som info. . Den informationen finns ju på det lönebesked som man skriver ut från programmet.
Sabine
UTFORSKARE
Fast det är väl inte riktigt sant... för att se ackumulerade värden måste du SKRIVA UT lönebeskedet....
Du ser det inte om du bara loggar in och vill titta på det.
I alla fall hittade inte jag det.

DET borde verkligen åtgärdas. Det är väl ändå utskrifter vi vill undvika??
/Sabine
Sabine
UTFORSKARE

Fast det är väl inte riktigt sant Cecilia... för att se ackumulerade värden måste du SKRIVA UT lönebeskedet....
Du ser det inte om du bara loggar in och vill titta på det.
I alla fall hittade inte jag det.

DET borde verkligen åtgärdas. Det är väl ändå utskrifter vi vill undvika??
/Sabine
Sabine
UTFORSKARE
Om man åtminstone kunde förhandsgranska det och se uppgifterna kanske?
annasarnehed
NY MEDLEM
Jag håller med de som skrivit ovan att lite mer uppgifter kan man önska se på skärmen när man loggat in på visma online. Det vore väl smart att visa samma uppgifter på skärmen som man får vid en utskrift.
Dock tycker jag att det inte är företaget som är skyldiga de anställda att lämna ut ackumulerad lön för det finns ju tillgängligt för dem att se. Om de vill spara sina lönespecar i pappersform eller om de vill spara dem som pdf-filer på egen dator hemma har de ju möjlighet till det.  
Theodor Ahlström
MODERATOR
Hej!


Precis som det beskrivs ovan i tråden så går den ackumulerade bruttolönen, förmånen och skatten enbart att se på www.vismaonline.com - Mitt lönebesked och om man klickar på Skriv ut uppe till höger. Då ser man "totalt i år" som visar de ackumulerade värdena. Det går att antingen skriva ut detta i pappersform eller så kan de anställda välja att spara det på datorn/mobilen som en pdf/fil. Det är så det ser ut i dagläget men vi tar gärna in önskemål om hur ni som användare av tjänsten vill att det ska se ut i framtiden. Kommentera gärna hur ni hade önskat ha det istället så ska vi ta det vidare till utvecklingsavdelningen.


Ha det fint!
/Theodor
Michaela5
NY MEDLEM
Hej,
Jag har också fått synpunkter från våra anställda att de saknar den här informationen i vyn via webben. Bör absolut framgå. /Michaela
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej, jag har också fått förfrågan från anställda om att kunna se den ackumulerade bruttolönen och skatt på ett enkelt sätt - helst via appen då de flesta använder den. De ska inte behöva skriva ut lönebeskedet utan kunna se det direkt på skärmen när de loggat in.
Saku__
UTFORSKARE
Håller med ovan, vill se hela lönespecen på skärmen utan att behöva skriva ut den på skärmen.
Alla uppgifter som finns på lönespecen ska synas på skärmen.
EvaIRG
NY MEDLEM
Håller helt med dig Sabine, våra anställda har också efterfrågat det. När jag mailade lönebeskeden för GPDR så såg de ut precis som de gör i löneprogrammet. All information var med, lönebeskedet som de får genom "mitt lönebesked" borde se likadant ut! Vi får hoppas att det är ett förbättringsförslag som snart kommer att förverkligas./Eva
HenrikJ
NY MEDLEM
Hej!

Vi har fått väldigt många kommentarer av våra kunder gällande den här bristen, och klagomål. I första läget vill de gärna se att appen visar ett fullständigt lönebesked.

Men om det är problem att utveckla den funktionen så åtgärda åtminstone problemet på webbsidan där det krävs en utskrift för att se uppgifterna. Det enda som borde behöva göras är att logga in på sidan. Att det krävs en faktisk utskrift är ett väldigt irriterande moment för de flesta.

Mvh,
Henrik Johansson
HenrikJ
NY MEDLEM
Vi har fått klagomål angående det här från en mängd kunder. Att behöva logga in och sen dessutom skriva ut för att få de här uppgifterna är väldigt irriterande merarbete för de flesta. En kund vill även att jag avaktiverar deras tjänst för att istället skicka beskeden med vanlig post så att han slipper frågor. Jag hoppas att jag ska slippa sitta och kuvertera besked i framtiden.

Grejen är också att det här kan ses som en väldigt liten sak för många, men jag tror att mycket av irritationen kommer sig av att det inte är ett svårt problem att fixa för en vanlig utvecklare. Då blir det också svårare att förstå varför Visma sätter sig på tvären.
Lenasekonomi
NY MEDLEM

Vill bara berätta att det är inte alla som har möjlighet att använda en dator och skriva ut. Vi har fullt sjå att få de anställda att klara av att använda appen i telefonen. Otroligt dåligt att inte den här informationen kommer med när vi ändå BETALAR för varje lönespec som skickas ut. Då tycker man att Visma (för omväxlings skull) skulle kunna lyssna på vad användarna (som är de som företaget lever på) har för åsikter.
Lenasekonomi
NY MEDLEM

Framför allt så tror jag inte att de anställda jag tänker på har en aning om hur de ens loggar in på den sidan, inte heller att de måste SKRIVA UT för att få sin information. Det här är SÅ dåligt!!!
Jessica9
UTFORSKARE
Hej, även våra anställda vill kunna se sin ack inkomst per år! En funktion som absolut bör vara med både i appen och på webben utan att man ska behöva skiva ut.
Andrea3
NY MEDLEM
Vi vill också att de anställda ska kunna se sin ack inkomst. Helst i appen, eftersom de flesta använder denna och inte har tillgång till arbetsdator.
Lenasekonomi
NY MEDLEM

Skulle vara kul att höra vad Visma tänker runt det här?? Verkar vara ett stort antal anställda som vill se alla uppgifter i appen, som inte har NÅGRA möjligheter att gå in på datorn och skriva ut. Tänker man förändra något? Vilket år? Själv är jag nog inne på att byta lönesystem då det är alltför mycket fel i löneprogrammet. Att måsta uppdatera var och varannan vecka är inte hållbart.
EvaIRG
NY MEDLEM
Nu har några av våra anställda tom bett om att får lönebeskedet utskrivet för att kunna se sin ackumulerade inkomst som de kunde göra innan vi gick över till "Mitt lönebesked". 
Så frågan är vad gör Visma åt problemet? 
Lenasekonomi
NY MEDLEM

Ytterligare en fråga: Meddelande på lönebeskedet (både enskilt och på alla) är det något som syns i appen?? Och som sagt, vad gör VISMA (mer än att ignorera den här tråden???)
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Lenasekonomi! 

Samtliga av dina anställda kan se ett meddelande i appen om man lagt in detta när man välja att skriva ut/ skicka lönebesked.  Man kan även lägga in ett specifikt meddelande för varje anställd via lönespecifikationen i Visma lön.  När det gäller andra uppgifter som det önskas i tråden så är det något vi aktivt ser över just nu för att fixa. Jag återkommer i tråden när jag vet mer. 

Vänligen
Jesper
NathalieHQ
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Årsinkomst i Visma online.

Hej

När en anställd ser sitt lönebesked i Visma Online ser dem inte sin årsinkomst hittills i år. Dem måste spara ner eller skriva ut lönebeskedet för att se detta. Vilket gör det svårt att få en bra överblick kring detta och verkar väldigt konstigt att dem ska behöva göra. Vi hade önskat att om man loggar in på Visma online ska detta synas där och att den designen ser ut som ett helt lönebesked. Designen i appen kan vara mer webb lik så som den är men det måste gå att få fram t.ex. årsinkomst på ett lättare sätt någonstans.
NathalieHQ
NY MEDLEM
Ett annat önskemål som har uppkommit med användningen av Mitt lönebesked appen är att du inte ser på lönebeskedet vilken firma du jobbar för. T.ex. vill vissa leverantörer som vi har rabattavtal med se bevis på att man är anställd på företaget och då brukar våra anställda visa sitt senaste lönebesked. Men i Visma appen syns det ingenstans (vad jag kan hitta) vilket företag lönebeskedet kommer ifrån. Detta vore jättebra om det fixas också.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Jesper Fogelström APPLICATION SPECIALIST ‎2020-01-30 12:57 )

Hej! 

Här kommer en rolig uppdatering i tråden. Det är nu möjligt att se den ackumulerade bruttolönen och skatten i tjänsten Mitt lönebesked. Du kan förhandsgranska lönebeskedet när du går via datorn, gällande appen så jobbar vi på att få till en lösning där också. Återkommer när jag vet mer. 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd
 
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

Nu kan man även i appen Min lön se den ackumulerade lönen, förmånerna och skatten för året: https://forum.vismaspcs.se/t5/Nyheter-i-Visma-Lon/Uppdateringar-av-appen-Min-Lon-2-september/ba-p/17...

 

/Anna