Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Monica T
UTFORSKARE

Bättre specifikation vid slutlön på lönebesked - Lön 300/600

Status: Utvärderar
Jag tycker att slutlönen (semester) borde specificeras på lönebeskedet, så att den anställde ser vad som är vad. Som det är nu kommer allt i en klumpsumma.
14 Kommentarer
Annapanna1
UTFORSKARE
Jag håller med! Det borde verkligen synas vad som betalas ut och hur många dagar osv.
Sanna Theodorsson1
FD ANSTÄLLD
Hej! 

Om du använder snabbvalet Semester, ersättning och bockar i Semesterersättning vid slutlön i löneprogrammet så kommer den att specificera antalet betalda och sparade dagar som finns att betala ut.
Det som den däremot inte kan specificera är antalet intjänade dagar. 

Ett tips är att skriva ut semesterskuldlistan innan ni registrerar slutlönen, där blir nämligen även de intjänade dagarna specificerade. 

Tyvärr har vi inte lyckas att få med dom intjänade dagarna direkt på lönespecifikationen, mer än att vi också skriver i informationstexten att det är intjänade, betalda och sparade dagar som ingår i beloppet. 


Så bara för att förtydliga, är det dom intjänade dagarna ni saknar som specificerade vid slutlönen? 


Ha det gott!
/Sanna
Monica T
UTFORSKARE
Jag tycker inte det du skriver stämmer, men jag blir lite osäker. Jag ska kolla nästa gång jag gör lön, återkommer om jag inte är nöjd:)
Annapanna1
UTFORSKARE
Jag saknar all form av specifikation. Jag gjorde en slutlön nu i mars, och gick via snabbvalet i kalendariet, precis som du skriver och det som kommer på lönespecen är "semesterersättning, engångsskatt" och ett belopp, och som förtydligande står " i beloppet för semesterersättning ingår värde för kvarvarande, sparade och intjänade dagar", men som sagt; ingenting om hur många dagar av varje sort, eller hur mycket varje dag är värd...
Jag försöker komma ihåg att ta ut en semesterskuldlista innan, men ibland knappar man bara in, och så missar man det.... 
Det bästa vore (enligt mig) om det kom ut som en rubrik där det står slutlön semester, och sen en rad med sparade dagar x st à xxx kr, en rad med kvarvarande och en rad med intjänade dagar. Programmet vet ju uppenbarligen vilka siffror det ska räkna med, så varför inte skriva ut dem? 
Sanna Theodorsson1
FD ANSTÄLLD
Tack Anna och Monica! 
Jag förstår att specifikationen som finns idag inte riktigt räcker till hela vägen. Önskvärt vore siffrorna som finns på semesterskuldlistan. 

Ja, ibland är det lite klurigare än vad det kan verka. Det är mycket som ska hänga ihop i programmeringen i bakgrunden och saker som man inte tror ska hänga ihop påverkas om man ändrar något. Just nu har vi helt enkelt inte lyckas trixa ihop att den ska kunna hämta allt det där vi skulle önska. 

Är ni fler som vill att det ska bli ännu bättre? Följ och rösta på tråden! 🙂 
Har ni andra idéer om utförandet och specifikationen när det gäller slutlönen så är det välkommet! 🙂 


Ha det gott! 
/Sanna
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Det är så att detta önskemål inte är inplanerat just nu , men jag kommer fortsätta lyfta tråden med vår utvecklingsavdelning. 

Ha en fortsatt fin dag! 
catarina ScF
UTFORSKARE
Förstår att det kan vara svårt att få ut specifikation över semesterdagarna vid slutlön.

Men fram tills ni har kommit på en lösning vore det tacksamt om det kommer upp en påminnelse i samband med att man kryssar i semestersättning vid slutlön. Tex "Kom ihåg att skriva ut semesterskuldlistan!!"
Då ges vi en möjlighet att skriva ut semesterskuldlistan innan vi går vidare i lönearbetet. Oftast är det när man har skapat lönekörningen som man kommer på att man missat skriva ut listan.
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej!
Jag skulle vilja flika in med ett tips om vår Checklista när anställd slutar »
Självklart hade det bästa varit om programmet automatiskt hade tagit ut semesterskuldlistan eller iaf skickat en påminnelse.

Checklistan finns i hjälpen och du når den genom att söka på Checklista längst upp till höger i ditt löneprogram.
/Anna
catarina ScF
UTFORSKARE
Tack, visste inte att den checklistan fanns!

Går det att bifoga ett dokument tillsammans med lönebeskedet i Mitt lönebesked?
När man skriver ut semesterskuldlistan för den anställde så vore det toppen om den även gick att bifoga med lönebeskedet.
Lisa__1
NY MEDLEM
En specifikation av hur många dagar av varje "sort" vill vi ha. Vi gör många slutlöner varje månad och att skriva manuellt i infon vad slutlönen avser kan vi inte göra. Det måste kunna komma direkt från systemet!!!
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Vi har påbörjat ett arbete kring att förbättra hanteringen av slutlön i programmet genom att i näst kommande version ha en checklista inne på snabbvalet semesterersättning. Vi kommer fortsätta i fler steg framöver och då är en del att specificera de intjänade semesterdagarna. Jag återkommer så fort jag vet mer hur nästa steg kommer att se ut. 


Vänligen 
Jesper
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Davor P1
CHAMPION

Hur går arbetet med detta?

 

Statusen PÅ GÅNG senaste 2 åren.....

 

Dags att det händer något anser jag.....

 

//Davor P

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej,

 

Planen var att förbättra slutlönshanteringen i Visma Lön ytterligare men vi har inte nått riktigt hela vägen fram.


2020 och 2021 har som ni alla vet varit två år inom löneområdet med många förändringar vilket har inneburit att vi har fått lägga fokus på andra områden.
Det är därför jag nu ändrar statusen på denna tråd från på gång till utvärderar.


Vi kommer fortsätta att kika på hanteringen av slutlön i programmet och har många fler saker som vi vill förbättra.

 

Så fort vi kan gå ut med mer information, så gör vi det och ändrar då även tillbaka tråden till på gång igen.

Ha en fin dag!