Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Helge Lind2
NY MEDLEM

Betala ut en viss del av semesterersättning - semestervillkor 30

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-04-13 14:23 )
Status: Inte planerad just nu

Hej

En timanställd med semestervillkor 30 har sparat sin semesterersättning.
Han har nu tagit ut en del semester innevarande månad och planerar att ta mer semester nästa månad.
Den anställde önskar få en del av sin semesterersättning utbetald denna månad och resterande nästa månad.

Problemet är att snabbvalet alltid betalar ut hela beloppet vid 1 tillfälle. Vad jag vill göra är att kunna betala ut semesterersättningen i delar vid olika tillfällen. Finns säkert ett sätt att lösa detta, men hur?

 

9 Kommentarer
My Janhall
MODERATOR

Hejsan, 

Jag är kanske inte med dig fullt ut, vill dubbelkolla så jag förstått det rätt och kontrollera så semestervillkoret stämmer. 🙂 

Den anställde har inte tagit ut någon av sin intjänade semesterersättning som jag förstår det. Det jag blir fundersam över är när du skriver att han har tagit ut semester, har han varit ledig då? 

I semestervillkor 30 - Säsongs-/Extraanställd med semesterersättning görs ingen beräkning av semesterdagar utan det är en semesterersättning som tjänas in och betalas ut istället. Semestervillkoret berör extraanställd personal där semesterersättning betalas ut direkt på varje lön, eller i samband med att en säsongsanställd slutar för perioden. Den kan alltså inte delas upp riktigt så som du är ute efter. I vårt skrivna hjälpavsnitt Beräkningar semestervillkor kan du läsa mer om de olika semestervillkoren och hur dem är till för att användas. 

/My 

TeijaAC1
NY MEDLEM

Personalen har anställning med timlön och semestervillkor 30. Semesteråret är 0401-0331 och hela semesterlönen betalas ut i början av juli. Jag är därför också ute efter att kunna ändra beloppet på snabbval 9103 eller kan/ska jag göra på något annat sätt? Jag vill ju endast betala ut den intjänade ersättning som finns per 31/3.

Har provat att göra en lönekörning med utbetalningsdatum 5/7 för att få med korrekt summa men jag kan sen inte göra ordinarie lönekörningar med tidigare utbetalningsdatum. Om jag väntar med lönekörningen till efter junilönen och använder snabbval så tar ju systemet med även intjänad semesterersättning för april-juni. Skulle därför behöva ändra beloppet så det stämmer enligt intjänad ersättning.

Semestervillkor 30 är inte optimalt för oss men Visma hade inte något annat villkor som passade oss.

My Janhall
MODERATOR

Hejsan! 

Precis som du är inne på så kan du inte styra för vilken period semesterersättningen betalas ut för när det gäller semestervillkor 30, detta eftersom villkor 30 är löpande året runt och går helt enkelt inte efter semesterår/period alls. Du gör till exempel aldrig några semesterårsavslut, inga semesterdagar beräknas eller annat. 

Det kommer få bli lite mer manuellt arbete i detta fallet, men vi har en löneart som heter 3232 som jag tänker att ni skulle kunna använda när ni betalar ut semesterersättningen. Du kan alltså använda snabbvalet för semesterersättningen precis som du tänkt och sedan justerar du det belopp som kommer upp per automatik genom att lägga in det belopp som ersättningen ska minskas med på löneart 3232. Tänk dock på att programmet fortfarande tror att hela semesterersättningen har betalats ut, dvs hela vägen till juli. Ackumulatorn och alla intjänande värden för semestern töms vilket innebär att det beloppet du minskade kommer behöva läggas till manuellt nästa gång också. 


Känns något oklart får du gärna återkomma men jag hoppas detta kan hjälpa dig en bit på vägen! 🙂 
/My
 

Christel9
UTFORSKARE

Jag hade detta problem för några år sedan och löste det på följande sätt.

Jag "tömde" semestervillkor 30 med hjälp av löneart 3232xx (alltså skapade en kopia med eget namn, tex semesterersättning 2020/2021) när alla timmar tom mars var gjorda. Alltså en extra lönekörning som blev 0,- 

Sedan sparade jag dessa lönespecifikationer och la in dem med samma löneart igen när de skulle betalas ut (kanske med motsatt tecken, men det ser du, vilket som blir rätt). På så sätt fanns den nya, intjänad efter mars i programmet och jag fick ordning på beloppen. Däremot är de ju då borta från semesterskuldslistan, så de behövde läggas till manuellt. Har för mig att jag fick tips om denna lösning från Visma.. men kan ha fel.

Christel9
UTFORSKARE

Kan tillägga att jag tycker att Visma kan skapa ett villkor 31 som får detta att fungera. Behov finns!

TeijaAC1
NY MEDLEM

Går det inte att göra en "vilande" lönekörning med semesterlönerna med utbetalningsdatum i juli bara för att nolla semesterskulden? Känns lite som överkurs att man ska behöva hålla på och krångla när det egentligen borde finnas enkla lösningar

My Janhall
MODERATOR
(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-04-13 14:22 )

Hejsan! 

Ja precis som nämnt ovan så kan man arbeta runt det, mitt svar var ett exempel på hur du skulle kunna hantera det men kan tänka mig att de kunder som har detta behovet hittat ett arbetssätt som passar dem. Så tack för att du delar med dig @Christel9 ! 🙂 

Det finns däremot ingen färdig programlösning på det idag, till exempel så skulle en vilande lönekörning med datum i juli stoppa dig från att skapa resterande lönekörningar innan juli månad. Eftersom jag förstår att detta är efterfrågat så lyfter jag detta som en idé framåt, så kommer vi återkomma i tråden om det skulle tillkomma någon ny information. 

/My 
 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
TeijaAC1
NY MEDLEM

@Christel9 Ett tips: Jag gjorde lönerna för april samtidigt som jag hade en lönekörning öppen med semesterlöner som ska betalas ut i juli.

Det verkar fungera alldeles utmärkt så länge jag inte låser körningen med semesterlönerna. Från och med nu kör jag på den varianten 🙂