Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Direktkoppling mot CSR - Lön

Status: Utvärderar
Hej!
Flera andra lönesystem jag har jobbat i har direktkoppling mot centrala skatteregistret (CSR) så att man bara behöver trycka på en knapp i personalregistret för att ögonblickligen få in uppgift om korrekt skattetabell på en anställd. Finns det några planer på en liknande funktion i Visma Lön 600, så att man slipper omaket med att vänta på svarsfil från Skatteverket via deras e-tjänst?
Mvh Anna
25 Kommentarer
UTFORSKARE
Vilken lyx! Det hade ju varit suveränt!
NY MEDLEM
Vi önskar också denna tjänst från Visma!
NY MEDLEM
Vi också
NY MEDLEM
Det vore ju förnämligt ,, en virrpanna som jag ,,kommer ju aldrig ihåg om jag tagit hem och lagt in den senaste. 🙂 
NY MEDLEM
Ett jättebra förbättringsförslag!
NY MEDLEM
Håller med om att det vore superbra! 
NY MEDLEM
Ja tack :)!
NY MEDLEM
Det skulle uppskattas!
NY MEDLEM
Hade varit suveränt!
NY MEDLEM
Hade varit super! 
NY MEDLEM
Mycket intressant!
Vore väldigt intressant att få veta vilka lönesystem som kan ha haft den egna inloggningen i Skatteverkets register. Är spontant väldigt tveksam till att det ens är möjligt, hos Skatteverket finns ingen sådan information och hittar inget på Google.... har en känsla av att det är ett missförstånd men vill gärna veta mer. 
NY MEDLEM
Kontek Lön har det som tjänst i sitt program.
Enligt Konteks hemsida och vilka funktioner dom har så är det så här: 
  • Skapa fil för CSR-förfrågan/läsa in CSR-svar
Vilket då är samma system som Visma..... så vitt jag kan förstå det.....

NY MEDLEM
Jag tänkte detsamma. Det låter lite osannolikt...
NY MEDLEM
Gick SRF ́s kurs om just AGI och där nämnde de flera gånger att de fanns de löneprogrammen som hade API mellan lönesystemet och Skatteverket, eller snarare skulle komma att få. Alltså att man inte behövde läsa in förfrågan utan att man uppdaterade lön ofta genom API (application).
(De pratade även om att det skulle heta FOS förfrågan framåt och att man borde göra detta ofta för att systemet ska vara uppdaterat.)
Å fasen. Gick in på Skatteverket och kollade och hittade lite info om detta. Dock verkar den inte vara så där direkt som initiala informationen var. Så här står det bl.a.: Om förfrågan avser innevarande år får du normalt svaret inom två till tre dagar. Efter svarsdagen sparas svaret i e-tjänsten i 14 dagar. Frågor för kommande år kan du börja skicka in från 1 november. Dessa svar får du i mitten av december, efter att preliminärskatteuppgifterna är klara. Svaret sparas i dessa fall till den 31 januari
Så även då bör det ju ta någon dag, även om man kopplar upp via API, vilket då inte alls omnämns där men absolut kan bli en möjlighet. Vill någon läsa mer så hittade jag texten här: https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/sjalvservice/allaetjanster/tjanster/csrforfraga...
NY MEDLEM
Ja jag såg ockå detta. Tänker att detta är något som inte finns än utan kommer att utvecklas när det gäller direkt koppling. Vi får hålla tummarna att någon utvecklare snabbar på 😉 
NY MEDLEM
Crona Lön 80 och nya webbaserade Kontek lön har båda denna funktion
NY MEDLEM
Jag skulle tro att detta gäller den äldre versionen av Kontek som installeras lokalt. Nya webbaserade versionen har den här funktionen.
NY MEDLEM
Jodå, tjänsten finns och fungerar åtminstone i Crona Lön 80 och webbaserade Kontek Lön.
CHAMPION
Som redan konstaterat så finns det (i alla fall numera) allmänt tillgängligt för den som vill koppla in sig: Fråga om skatteavdrag via öppet API ho Skattverket.

APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för era synpunkter. Vi ser att det finns en stor önskan att kunna koppla sig mot skatteverkets öppna API och just nu har vi diskussioner hur vi på bästa sätt ska lösa det från vårt håll. Jag återkommer när jag vet mer hur vi ligger till. 

Vänligen 
Jesper
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Vi har nu haft en diskussion angående ovan önskemål och vi kommer ta med denna funktion till näst kommande planering av ny funktionalitet.  Det betyder att det kommer en lösning framöver men jag kan inte ge ett datum ännu. 
Återkommer när jag vet mer. 

Vänligen 
Jesper
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar