Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Carina15
NY MEDLEM

Egen bil vs förmånsbil i / Resa & Utlägg

Status: Utvärderar

Saknar möjligheten att kunna göra ett visst antal val av bil på reseräkningen i Resa& Utlägg.

Detta blir ett problem då en anställd som har förmånsbil vid något tillfälle använder sin egen bil eller exempelvis får en hyrbil med annat drivmedel än den förmånsbilen har.

Ex. en anställd har en förmånsbil ( växel och diesel). Privat har han en bensindriven automatare. Personen ifråga blir tvungen att ta automatbilen till jobbet. Men programmet ger ingen möjlighet att välja detta allternativ.

Detsamma kan hända ifall en anställd lämnar in sin förmånsbil (diesel) på verkstad och använder sig av en hyrbil (bensin) i tjänsten.  I de fall då den anställde själv står kostnaden för drivmedlet. Då finns inte heller valmöjligheten att välja drivmedelssort.

Jag skulle vilja ha denna möjlighet att välja bilsort; förmånsbil vs privat bil och möjlighet att välja drivmedel. Utifrån den tillfällen då detta kan bli aktuellt.

I detta fallet kan jag inte använda Resa&Utlägg - vilket gör att jag kommer att mata den resan manuellt istället. För jag har ingen lust att betala för ett Resedokument som jag måste korrigera manuellt i LK. Då faller hela principen med enkelheten i det hela.

Tycker att det borde gå att få den valmöjligheten.

Mvh Carina


4 Kommentarer
Joakim Loden
FD ANSTÄLLD
Hej!

Tack för ditt önskemål.

Vi tar med oss detta när vi ser över framtida förändringar i Visma Resa & Utlägg. Om det är fler som önskar samma sak gå gärna in och plussa på i denna tråden.
Carina15
NY MEDLEM

Vill bara påminna om detta igen - då detta problem uppstod för mig nu igen. Gör detta bara för att ni ska få någon form av registrering av problemet.

Mvh Carina

annasarnehed
NY MEDLEM
Hej, Jag vill också ha möjligheten att kunna ändra mellan privat bil och tjänstebil. Varför inte ha en inställning med datum där man kan välja period som ska gälla för om man ska ha milersättning för privat bil eller tjänstebil? Eftersom inställningen med tjänstebil synkas från Visma Lön vore det toppen att kunna lägga in ett datum från när en ändring gäller.
/ Anna
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar