Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
UTFORSKARE

Fält för befattningsbenämning

Status: Inte planerad just nu

Hej, Finns det något fält jag kan använda för befattningsbenämningar som jag kan ta ut i en rapport tillsammans med ex yrkeskoderna samt annat om jag bygger egna rapporter? Yrkeskoderna är ganska generella och befattningarna kan vara mer specifika, så vi önskar få in befattningsbenämningarna på våra anställda i en rapport, är det möjligt?

Mvh Helena

 

7 Kommentarer
MODERATOR

Hej Helena,

Detta ska vi såklart kika på men jag känner att jag behöver lite mer information först. På flik 7 Statistik i anställningsregistret anger du den anställdes yrkeskod, det kan till exempel vara om man ska redovisa till Svenskt näringsliv eller byggLÖSEN. Det jag fundera på är vart i anställningsregistret har du angett befattningsbenämningen? 

Återkom gärna så ska jag se över möjligheten att få med kolumnen på en utskrift från Visma Lön. 🙂 
/My 

UTFORSKARE

Jag har inte uppgett befattningsbenämningen någonstans än för att jag saknar det i systemet :-), men SCB yrkeskoderna betyder olika befattningar så om jag lägger in ex  4117 under yrkeskod så betyder det att det är en vårdadministratör eller medicinsk sekreterare.

Den här befattningsbenämningen har varit snyggast om den låg i flik 2 under anställningen och sen om jag skapar egna rapporter och tar ut tex  yrkeskod och befattningsbenämning  så hänger det med. Jag får idag alltid själv i excellet manuellt lägga till befattningsbenämning när jag tar ut listor i bolagen. Om man redan när kontraktet kommer lägger in befattningsbenämningen under flik 2 så vore det fin fint och som man kan även få med i en rapport.

UTFORSKARE

Tycker också att det hade varit bra med ett fällt där man kan fylla i vad personen är anställd som. Saknas. Behövs i flera sammanhang. Även vid arbetsgivarintyg behövs det.

UTFORSKARE

I personalregistret under flik 6 (Rapportering) finns "Eget utskriftsurval". I den rutan är det fritt att skriva och där bör du kunna skriva befattningsbenämning. (Visma lön 600)

UTFORSKARE

Tack, jag använder dock den fliken till just eget utskriftsval för chefer som har samma resultatenhet, eller som har medarbetare på andra resultatenheter/kostnadsställe

APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Jesper Fogelström APPLICATION SPECIALIST ‎2020-11-23 13:31 )

Hej @Helgu2020 

Det närmsta du kommer för att få med befattningsbenämning är den lösning @CarinaEsp anger i tråden ovan. 

Vi har inget inplanerat för tillfället att lägga till fler fält, men jag lyfter gärna det vidare för en diskussion med vår utvecklingsavdelning. 

 

Vänligen 

Jesper

 

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu