Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

För hård styrning på låst lönekörning - Lön

Status: Inte planerad just nu
Det är inte så sällan som man råkar ut för att man i sista stund behöver ändra på någon lön. 
Orsakerna kan vara många, antingen behöver man lägga till eller dra ifrån, och detta är inte ovanligt att man antingen får information om sent, eller efter att man skrivit ut och noterat att det blivit fel. 
Jag kan inte förstå varför man då inte kan låsa upp bara det aktuella lönebeskedet? 
Som det är nu så får man låsa upp hela lönekörningen och då uppdateras lönebeskeden helt utan att man har någon kontroll. Har man då gjort någon ändring på någon som ingår så ändras det. 
Varför kan man inte låsa upp bara ett lönebesked, varför måste man låsa upp alla? 
Alldeles för hård styrning anser jag. 
Har man då på någon för mycket lön så får man ju gå via otaliga moduler för att kunna rätta det. 
Ny lönekörning - minus - och sedan på det en inbetalning på anställd. 
Allt detta för att man inte vill skicka felaktiga löner. 
11 Kommentarer
NY MEDLEM
Bra att vi är flera som klagar - det finns en annan tråd med detta där skriver några av oss att det är för besvärligt för oss som någorlunda förstår hur vi ska göra. Jag förslog att de ska ges en möjlighet att kunna välja att inte vara så tvångsstyrda - helt på egen risk. En möjlighet att göra lönerna helt olåsta så vi får mer flexibilitet. Andra kan, om de vill vara trygga, ligga kvar i löneprogrammet som det är nu. Har försökt få förklarat varför det är så låst men tycker inte jag begriper ännu. Lättare att förstå varför det ska vara så låst om man får förklaringar och då kanske kan komma med konstruktiva förslag istället för att vi bara gnäller. Men det är ju det enda man kan göra... är man bara tyst antas man vara nöjd.
NY MEDLEM
Problemet är nog att de numera siktar in sig på en kundgrupp som "vill göra själv"
Sedan vet ju alla vi som jobbar med detta att utan förkunskaper så blir det inte bra. Men, kan man inte så invaggas man i en som jag ser det falsk trygghet som kan kosta oerhört mycket pengar i slutänden.... 

Minns med fasa när de släppte programmet "enskild firma" och hur mycket fel det blev för de som använde detta. De hade köpt ett program som uppgav att det skötte allt. Jag vill nästan påstå att Lön 600 har samma brister.... 


Lön Special funkade kanon för mig på de olika företag jag var ute på så jag kan inte förstå varför det inte kunde låta oss som ville få ha det kvar. Det enda de hade behövt göra var att lägga till arbetsgivaavgifter på individnivå.... 

Håller med om att vi måste klaga. Det är ju vi som jobbar aktivt som använder oss av Lön 600, men det verkar inte Visma ha fattat.

Som sagt, funkar på tjänstemannasidan, men inte i övrigt. 
NY MEDLEM
Japp så är det - falsk trygget! Har upplevt detsamma på pricken med ovana bokförare och jag hängde kvar i lön special ända in i slutet...för det var enkelt.
NY MEDLEM
Jag låser inte lönekörningen förrän den stunden jag ska skicka lönespecar och bankfil. Jag förhandsgranskar lönespecarna i olåst läge.  Förhandsgranskar bankfil och bokslutsunderlag. Skickar dom preliminära specarna och kontrollista för godkännande/attest. Ska något ändras kan jag gå till just den lönespecen och göra ändringarna utan att dom andra beskeden påverkas. Jag tröttnade på alla fel som blev på olika specar när jag var tvungen att låsa upp en körning för ändring på någon enstaka. När jag sedan låst lönekörningen får det slutliga bokföringsunderlaget gå vidare till attest liksom bankfilen
NY MEDLEM
Jo, visst kan man göra så, men ska det behövas? 
Finns det någon som aktivt jobbar med löner eller bokföring som tycker om när någon extern part gör ändringar utanför ens egen kontroll? 
Automatiseringar i all ära, men kontrollen vill man ju ha kvar. I alla fall vill jag det, jag vill aktivt välja om något ska ändras i det jag gjort, det går inte i Lön 600. 

En anledning till att jag inte gör så är att hos oss har vi många som stämplar ut lite tidigare på dagarna. Jag anger frånvaro varje dag, och på vissa så kan det innebära ca 10 rader med frånvaro. Dessa ser jag på skärmen, men har efter önskemål från de anställda valt att ta bort dessa på lönebeskedet. De tyckte helt enkelt att det blev för krångligt för dem att förstå sina lönebesked, vilket jag håller med om. Även för mig är det enklare att se om jag missat något genom att bara se totalerna, vilket jag gör på utskriften. 

I Lön Special angav jag bara arbetade timmar och slapp vara styrd av underliggande schema. 
Alternativet är ju att göra nya schema varje månad, och det blir ju inte bra det heller... 
Den hårda styrningen ställer som jag ser det till det hur man än gör....  
NY MEDLEM
Håller med, man vill låsa lönebeskeden allteftersom man är klara med dessa (klarmarkera), men vid en ev. "upplåsning" av en lönekörning så påverkas även dessa av automatiska körningar och så måste man gå igenom ALLA igen. Önskvärt vore att klarmarkeringen låser själva lönebeskedet och därmed inte påverkas när lönekörningen låses upp för ev justering (borttag av klarmarkering) av enstaka lönebesked.
NY MEDLEM
Ja det hade ju också underlättat om klarmarkeringen låser själva lönebeskedet. Kanske den lilla förändringen kan göras om inte vi kan få 100 % frihet 😄
NY MEDLEM
Jag håller med. Helt sjukt att lönekörningen med automatik verkar synkroniseras med Visma lön Anställd eller vad det nu är som händer vid upplåsning. Och att man måste kontrollera alla lönebesked efter en upplåsning. Då känns det bra att man har skrivit ut allt på papper.
NY MEDLEM
Ja, tänk om det kunnat lösas så enkelt att man låser med klarmarkeringen. 🙂 
Tror dock att svaret från Visma blir att det inte är aktuellt att arbeta med för tillfället
Det verkar tyvärr vara deras standardsvar på förslag från de som använder programmet ger.... Responsen verkar tyvärr vara ganska liten från deras sida...
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för era synpunkter, för tillfället så är det inget vi har inplanerat, men jag kommer lyfta era synpunkter med vår utvecklingsavdelning. Återkommer så fort jag vet hur vi kommer hantera era önskemål framöver. 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu