Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Lotta_46
NY MEDLEM

Förbättringsförslag Förmånsbil - Lön 600

Status: Utvärderar
Förmånsbil - datum från -till för respektive bil för anställd som man kan ta ut rapport på historiskt . Istället för att spara ned i PDF och själv ange från- och till datum så borde informationen sparas på den anställde för att kunna tas ut historiskt om man t.ex bytt bil.
8 Kommentarer
Sanna Theodorsson1
FD ANSTÄLLD
Hej Lotta!
Ursäkta sen återkoppling på din idé. Den hade glömt sig bland andra trådar här på forumet.

Du kan spåra en del ändringar via personalhistoriken på den anställde. Vilken utskrift gör du idag, som du sparar till PDF? 

Vilket tillfälle använder du utskriften och vill veta vilken tidpunkt den anställde har bytt bil? Anledningen till att jag frågar är för att få större förståelse om detta skulle komma till använda för andra användare. 
Lotta_46
NY MEDLEM
Hej! Enligt Skatteverket är man skyldig att spara information om vilken sort bil den anställd har haft samt hur förmånsvärde är beräknat.
Vid en eventuell skatterevision så kan det röra sig om 2-3 år bakåt som man måste ta fram informationen.
Theodor Ahlström
MODERATOR
Hej Lotta,


Förstår jag dig rätt om du hade önskat att få tillgång till utskriften Bilförmånsberäkning för de anställda och där se historik för tidigare bilar som de anställda haft? I dagsläget kan du göra utskriften för aktuell bil som finns angiven under bilförmån för den anställde och skulle då behöva skapa en pdf eller göra en utskrift för varje bil som den anställde har som bilförmån under åren. I personalhistoriken kan du se datum bakåt i tiden och ser då värdena för bilförmånen men inte vilken bil eller hur beräkningen har gjorts. Återkoppla gärna om det är så du har tänkt dig. Om andra användare önskar samma funktion så får ni gärna kommentera eller rösta i tråden så vi samlar alla tankar på ett och samma ställe.


Ha en fin dag!
/Theodor 
Lotta_46
NY MEDLEM
Ja, som det är nu så måste vi komma ihåg att skriva ut bilförmånsberäkning på den anställde, från vilket datum personen fick tillgång till bilen och spara ned som pdf med namn och datum från-till. Missar man det och personen byter bil efter 2 månader så har man då bara värdet för den första bilen i historiken.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

För tillfället är det inget vi har inplanerat att införa. Jag uppmanar samtliga som läser denna tråd att gilla och skriva att man söker samma funktion eftersom det behövs fler som tycker samma sak för att vi ska kunna införa denna funktion.

// Jesper
Känns lite som om dom flesta saker som vi användare av lön 600 vill eller behöver ha besvaras med att det inte är något som ni planerat att införa. Finns ju en risk att vi användare börjar planera ett programbyte till ett som passar vår verksamhet och den verklighet vi lever i. Just i det här fallet så har vi ett lagkrav som inte uppfylls trots att det inte borde vara raketforskning att ha dessa uppgifter kvar i programmet. En log över förmånsbilar typ..... 
Kan väl även tycka att det vore smartare att ljuga och säga att ni tittar på det än att säga att ni inte planerar/tänker införa våra oftast rimliga önskemål/krav. I just say.....
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Annika36
UTFORSKARE

Detta har jag aldrig tänkt på förut men vi har å andra sidan aldrig haft någon skatterevision. Men om vi skulle få det så sitter jag där med skägget i brevlådan, utan ordentlig dokumentation.