Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Går inte att skriva ut semesterskuldlista bakåt! - Lön 100/300/600

Status: Inte planerad just nu
Nu när jag sitter med bokslut per 131231 så upptäcker jag att det inte går att skriva ut semesterskuldlista från Visma Lön 600 eftersom jag påbörjat ett nytt semesterår! Jag har jobbat i massor av löneprogram och aldrig stött på det här problemet förut! Alternativet enligt supporten är att radera alla lönekörningar sedan sem.årsavslutet och det är helt orimligt för mig! Detta måste till en ändring så man kan gå tillbaka och se sem.skuld bakåt per valfritt datum!
19 Kommentarer
NY MEDLEM
Råkade precis ut för samma sak i Visma Lön 300
FD ANSTÄLLD
Hej!

Tack för er feedback! Det är såklart önskvärt att kunna skriva ut den tillbaka i tiden som ni skriver. Det är något vi skulle vilja ha funktion för men som ännu inte har prioriterats i jämförelse med andra ändringar som måste göras, och alla spännande önskemål om förändringar som vi får in.

Fler här inne som önskar förändring av detta? +1 eller kommentera här i tråden!
NY MEDLEM
Självklart måste man kunna skriva ut bakåt!! Det har ju gått förut!! Listan ska ju fram vid bokslut och vi är några som har kalenderår som bokföringsår!!
NY MEDLEM
Det går tyvärr inte nu, supportens lösning var att radera alla lönekörningar detta år (inte på tanken) eller vara förutseende vid årsskiftet och skriva ut den då....
NY MEDLEM
Detta måste lösas!! Hur svårt kan det va?? Det har ju funnits förut och det är ju inte ett helt nytt program som lanserats i år!!
NY MEDLEM
Förslaget att radera lönekörningar är ju så dumt så att man baxnar!!
FD ANSTÄLLD
Hej!

Möjligheten att ta ut semesterskuldlistan från ett tidigare semesterår har inte heller funnits i tidigare versioner av Lön 100/300/600.

Om man inte sparar ner den/skriver ut listan i samband med att man gör semesterårsavslutet så är en väg att gå att radera lönekörningar i nya semesteråret för att sedan backa semesterårsavslutet. Man behöver inte göra detta i sitt skarpa företag utan man kan ta en säkerhetskopia av sitt företag, installera den som ett nytt företag och göra det i kopian istället. När man skrivit ut listan kan man radera kopian av sitt företag.

Har man tagit säkerhetskopior kontinuerligt så kan man såklart installera en säkerhetskopia tagen innan man gjorde semesterårsavslutet som ett nytt företag. Där kan man skriva ut listan och sedan radera det företaget.

Det är lite workarounds som man kan gå via för att få ut listan i efterhand. Det vore såklart bra mycket bättre om uppgifter för äldre semesterskuldslistor sparades i programmet så man kunde ta ut de i efterhand. Jag vågar dock inte säga när det kan tänkas implementeras i programmet.
NY MEDLEM
Eftersom dom flesta inte har kalenderår som semesterår så är det ytterligare ett tillfälle att hålla koll på, dvs årsskiftet. Vid sem.årsavslutet skriver jag så klart ut listan på rutin, men den tidpunkten sammanfaller sällan med kalenderåret.
FD ANSTÄLLD
Sant, vid årsskifte finns inte samma naturliga sätt att ta ut den som vid semesterårsavslutet. Bra input, tack!
NY MEDLEM
Allvarligt, vad är det här? Ni prioriterar inte detta? Det här är ju absurt, hur kan ni sakna en sådan enkel funktion. Det borde helt enkelt inte gå att gå vidare med andra lönekörningar om det här inte har skrivits ut ifall ni inte kan lösa problemet. Katastrofalt....
NY MEDLEM
Skulle verkligen önska att få denna funktion. Jobbar som redovisningskonsult och har flera kunder som använder Visma lön. Händer ofta att vi kommer in och gör bokslut i tex maj månad på företag som har bokslut 31/12. Vill då ha en semesterskuldslista per bokslutsdatum men det går inte...
NY MEDLEM
Instämmer, den här funktionen är nödvändig. Borde åtminstone komma upp en varning när man kör semesterårsavslutet typ "Har du skrivit ut semesterskuldlista för bokslut? Efter semesterårsavslut går den ej att skriva ut bakåt" eller nåt sånt... Funktionen fanns i Lön Special, som för övrigt i de flesta hänseenden var ett program som fungerade mycket bättre än Lön 600 enligt min mening...
FD ANSTÄLLD
Hej.

I Lön Special fanns det ingen spärr mot att skriva ut semesterskuldlistan på ett tidigare semesterår men däremot blev den inte korrekt. Av samma anledning har vi istället valt att spärra möjligheten att spärra utskrift av semesterskuldlistan då det blev missvisande i Lön Special.

Att utveckla funktionalitet så att man kan ta ut semesterskuldlistan på tidigare semesterår skulle kräva en väldigt stor utvecklingsinsats då vi måste spara alla semestersaldon på varje givet datum bakåt i tiden. En tänkbar enklare lösning skulle kunna vara att man vid semesterårsavslutet uppmanar att ta ut semesterskuldlistan och spara den även per kalenderår i de fall där man arbetar med generellt semesterår men gör bokslutet efter semesterårsavslutet.
NY MEDLEM
Jag är redo att byta programvara, hur kan det vara möjligt att det inte går att skriva ut sem.skuldlista bakåt!!! Denna tråd började för flera år sedan och är fortfarande inte åtgärdat!!! Skärpning Visma! Vi på byrån får helt enkelt sluta rekommendera er. Det blir bara fler och fler irritationsmoment som inte fungerar som det ska!
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Visma lön - förbättringsförslag..

Önskemål om att semesterskuldlista kan tas ut ur programmet med "retroaktivitet". I det fall man missar att skriva ut sem.skuldlistan per den 31:e efter löneberedning och utbetalning av lön och därefter gör en löneberdning för nästa löneutbetalningsmånad , kan inte den korrekta informationen om sem.skuld per den 31:e erhållas ur systemet i efterhand. 
En "miss" av utskrift sem.skuld lista innebär extra arbete/administration och manuell beräkning av sem.skulden per den 31:e för t ex avstämning mot bokföringen. Detta är inte effektivt. Borde finnas ett alalternativ i utskrifter i programmet så att sem.skuld lista kan skrivas ut per visst datum i efterhand.
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Vi har inget inplanerat för tillfället att ändra hanteringen av semesterskuldslistan, jag kommer ta vidare och lyfta era synpunkter igen. 

// Jesper
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Semesterskuldlista från förra bokföringsåret i Visma Lön 300/600.

Jag behöver dra ut en semesterskuldlista från förra bokföringsåret i Visma Lön 300.  Jag har bokslut 0630, och det är alltid mitt i semestern och det här året missade jag att dra ut den. Har sett i era fora att det inte har varit möjligt innan men nu måste ni väl ha löst det? Det gäller en anställd och 25 dagar som tas ut i ett svep. Det är orimligt att backa nuvarande lönearbete och jag kan för lite för att det skulle vara rimligt. Hur gör jag?
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
NY MEDLEM

Dags att rekommendera kunder andra löneprogram om inte detta löses...