Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Hej, undrar var i Visma Resa och Utlägg jag lägger in projektnummer för resp resa?

Status: Inte planerad just nu
Eftersom vi har anställda som arbetar med olika projekt vill vi ha med rätt projekt in i redovisningen men jag kan inte hitta var man lägger in det.
5 Kommentarer
FD ANSTÄLLD
Hej,

Tyvärr går det inte att använda projekt i Resa och Utlägg, tar det vidare som ett önskemål.

//Susan
NY MEDLEM
Kopplat till detta - eller så var det vad Gabriellas önskemål egentligen handlade om från början - är att man oftast vill fakturera de utlägg och kostnader som uppkommer vid resa till kund. Faktureringen gör vi i Visma Administration.
Idag måste de anställda registrera både i Resa & Utlägg (för att få uträkning av traktamenten) och dessutom göra utläggsregistrering i Visma Tid (för att få med detta ut till faktureringsunderlag som går över till Administration).

I samband med att man gör sin reseräkning, registrerar man vanligtvis även sina utlägg och följande onödiga bekymmer dyker upp:
- Behov av dubbelregistrering - extrajobb för anställda att även göra det i Visma Tid/Utlägg
- Risk för att beloppen blir fel eftersom man i Resa & Utlägg anger brutto, medan man i Visma Tid ska ange nettobeloppet (detta har hänt!)
- Risk för dubbel utbetalning på lönen eftersom användaren själv måste hålla koll på detta val i Visma Tid/Utlägg.

Detta är en av de största anledningarna till att vi har övervägt att titta på ett annat system, men vi vill gärna köra vidare med Visma.
Snälla! Gör så att utläggen i Resa & Utlägg kommer med in till Visma Tid, och därmed som fakturaunderlag, vid synkronisering av webbtjänsterna.
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Som vi skrev tidigare i tråden så finns inte möjligheten att använda projekt i tjänsten Resa/utlägg. Det vi kan erbjuda istället är en annan tjänst som heter Companyexpense.  Companyexpense är en utläggs tjänst som hanterar projekt och olika dimensioner. Ni kan läsa mer här.

// Jesper
NY MEDLEM

Hej,

 Tycker det är mycket tråkigt att inte Visma har ett helhetstänk i sina program.
När det finns möjligheter att bokföra på resultatenheter o projekt i löneprogrammet  så borde det vara en självklarhet att de andra programmen som ska underlätta lönearbetet också är uppbyggda med både resultatenheter o projekt.
När man idag använder Reseräkning o utlägg så blir det mycket handpåläggning när det ska bokföras med resultatenhet o projekt vilket inte är särskilt användarvänligt.
Rent programmeringstekniskt borde det vara en ganska enkel manöver för er att lägga till i programmet.....

Jag hoppas verkligen att ni kommer att se över möjligheterna att fixa detta.
Annars tror jag säkert att det är fler än vi som tyvärr måste börja kolla upp era konkurrenter o se vad de har att erbjuda.

(Kollade på Companyexpense och för oss är det inte försvarbart med de kostnaderna som det skulle innebära för oss att använda appen.)
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu