Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
emma__24
UTFORSKARE

LAS-lista

Status: Inte planerad just nu

Jag tycker att man kan begära av ett löneprogram att det ska kunna gå att ta ut en LAS-lista, det vill säga en lista över alla personer, vilka anställningar de har haft och hur länge det blir totalt. Det finns vissa listor man kan titta på men vi har många timanställa och många vikarier som kommer och går och då finns det ingenstans man egentligen kan få en samlad bild över hur det ser ut. Då måste man själv in i personalhistoriken och luska vilket är besvärligt. Jag tycker att det är märkligt att man inte kan få fram en klar och tydlig lista över alla anställningar en person har haft med en sammanräknad tid.

Visma är överhuvudtaget väldigt anpassat efter att man har anställda som har samma anställning hela tiden, inte efter att man kan ha flera olika anställningar under ett år. Det ställer till det på många olika sätt, gällande statistik och allt möjligt. Det är väldigt oflexibelt. 

2 Kommentarer
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej @emma__24 

Tack för din synpunkt angående LAS listan. Vi har för tillfället inget inplanerat att införa denna funktion men jag kommer lyfta din synpunkt för en diskussion med vår utvecklingsavdelning. 

Tillsvidare kan jag rekommendera dig att använda personallistan som du kan hämta upp under skapa egna utskrifter för att anpassa rapporten. 

Det som inte går att få till i utskriften är om en anställd haft flera olika anställningstider eftersom utskriften enbart hanterar ett anställningsintervall. 

 

Vänligen 

Jesper

emma__24
UTFORSKARE

Jo precis, men eftersom den listan inte hanterar flera olika anställningstider så går den inte att använda i LAS-syfte. När man har många anställa som kommer och går och som växlar mellan flera olika anställningar så skulle man vilja ha en enkel lista över vilka anställningar varje person har haft och hur länge de har varat. Jag är förvånad över att en så pass enkel och viktig sak inte finns i Visma.