Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Loggning av attest, när och av vem

Status: Genomförd
Vi hade besök av vårt revisionsteam idag och då önskade de ha ut information om attest av ett antal tidrapporter, vem som attesterat och när. Jag förutsatte att den informationen fanns med vid utskrift av attesterade tidrapporter tillbaka i tiden, men icke. Var i kontakt med supporten via chatten och fick till svar att jag tyvärr inte kan få ut den informationen. Den enda återkopplingen jag fick var en hänvisning till attestlistan med sortering på attestansvarig och status överförda till Visma Lön. Den listan visar dock aktuell attestansvarig och har ingen koppling till aktuell attestansvarig och verklig attest tillbaka i tiden.En viktigt del i att ha ett attestflöde är naturligtvis att det loggas för att kunna ta ut information tillbaka i tiden. Är det verkligen sant att Visma Lön Anställd inte hanterar detta?
12 Kommentarer
NY MEDLEM
Den här informationen har jag också tidigare efterfrågat. Hoppas att det är på gång. Måste ju kunna gå att få fram en loggning på vem som attesterat och när.
NY MEDLEM
Ja, det är mer än dåligt eftersom attesterna utan denna loggning är nästintill värdelösa.
NY MEDLEM
Ja precis 😕
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för era synpunkter, jag kommer lyfta era synpunkter med vår utvecklingsavdelning, återkommer när jag vet mer. 

Vänligen
Jesper
NY MEDLEM
Hej Jesper,
Måste säga att jag tog det för givet att attesterna loggades i systemet. Det här är tyvärr en så pass avgörande brist att vi överväger att byta lönesystem. Vilket känns väldigt tråkigt när vi lagt tid och engagemang på att utbilda personalen i användande av Visma Lön Anställd. Därmed hoppas jag verkligen att det här är en prioriterad fråga som ni återkommer med info om snarast.
Tack på förhand!
Michaela 
NY MEDLEM
Detta har lyfts av flera i forumet under hösten och varje gång är det som om det är första gången det påtalas. Jag har också nämnt de i samtal med supporten och de är helt ovetande om problematiken.
NY MEDLEM
Hej Jesper,
Tacksam för återkoppling beträffande ovanstående. Eva-Lena poängterar ovan att problemet tagits upp vid ett flertal tillfällen innan mig. Därmed har ni haft lång tid på er att hantera frågan.
Tack på förhand!
Michaela
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för era åsikter i denna frågan. Vi har en diskussion kring loggningen och det är en funktion som vi märker är eftersökt. Jag kan inte ge något svar på när funktionen kommer, men så fort jag vet hur planeringen ser ut inför kommande perioder så återkommer jag. 

Jag skulle önska att samtliga som ser denna tråd och vill se samma lösning antingen skriver det eller gillar tråden. 

Vänligen 
Jesper
NY MEDLEM
Som jag ser det ska en funktion som loggning av attester inte påverkas av hur många som gillar och tycker att funktionen är viktig. Det ska bara finnas och när det inte finns som i fallet med Visma Lön Anställd så ska det prioriteras högt. Hur ska man annars kunna visa för revisorer och liknande att allt har blivit attesterat enligt de attestrutiner man har att följa. Hela attestfunktionen faller ju om man inte kan få fram och visa vem som attesterat varje tidrapport... Som diskussionerna går hos oss i nuläget efter revisionen för 2018 så väljer vi mellan att utsätta varje attestansvarig för att göra en manuell attest av lönespecarna varje månad trots att de redan har attesterat underlagen i systemet eller byta ut Visma mot ett system som förstått vikten av att kunna visa upp en attestlogg. Med tanke på administrationen som krävs för manuella attester av lönespecarna så kommer jag förespråka att byta system om inte Visma väldigt snart kan komma med besked om när man kommer att ha löst det här problemet. 
NY MEDLEM
Tack Mia, precis så går våra tankar också.
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
CONTENT PRODUCER
Status changed to: Status: Genomförd

Hej!

Idag har vi släppt möjligheten att se av vem och när en period har blivit klarmarkerad eller attesterad.  🙂

 

Spana in: Statushistorik i Visma Lön Anställd »