Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Annapanna1
UTFORSKARE

Massregistrering

Status: Inte planerad just nu

Jag ska betala ut en julbonus till vår personal. Alla anställda ska få samma summa. Hur gör jag för att registrera detta utan att behöva gå in på varje person och lägga in beloppet? 

2 Kommentarer
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

I Visma lön 600 har du möjlighet att massuppdatera lön när du ska registrera helt ny månadslön/ timlön för de anställda. Det du beskriver är om jag förstår det rätt mer en engångsföreteelse vilket vi inte riktigt har stöd för fullt ut men tänker att jag kanske kan hjälpa dig på vägen. 

1. Eftersom de anställda ska få samma belopp så kan du gå till lönearbete - lönearter - sök upp lönearten och klicka dig in på den. På första sidan Grunduppgifter ska du under beräkningsformel ha Belopp i bockat och skriva in beloppet i fältet som gäller för 2019. Då kommer detta belopp upp automatiskt när du hämtar lönearten på lönebeskeden. 

2. Gå till lönearbete - lönekörningar - gå in till lönebeskeden och välj lönearten. När lönearten finns upplagd i fältet kan du markera den och kopiera med Ctrl+c. 

3. Gå till nästa lönebesked för kommande anställd och ta hjälp utav pilarna uppe i aktivitetsfältet. Du kan även här använda snabbkommando för att bläddra istället för att klicka på pilen, använd då Ctrl+PgDn. 

4. Nu kan du klistra in lönearten direkt på anställdas lönebesked eftersom du i steg 2 kopierade den. Ställ dig på nästa tomma rad och håll in Ctrl+v. Lönearten kommer då också färdig med det belopp du lagt in i löneartens inställningar. 

 

Jag hoppas att detta kan effektivisera ditt arbete något iallafall. Jag kommer också lyfta din idé gällande en färdig funktion för det framåt, det är ju i övrigt en bra funktion att ha förstår jag. 🙂 

 

Ha en fin dag! 
/My 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu