Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Inger_3
NY MEDLEM

Min lön vy

(uppdaterad av Jesper Fogelström APPLICATION SPECIALIST ‎2021-02-09 14:41 )
Status: Genomförd


En anställd ringde och funderade över vad hon skulle få i lön då hon inte fick ihop grundlönen, skatteavdraget och nettot. Hon såg inte bruttobeloppet i sin helhet. Hon var inne via datorn då hon blev utloggad hela tiden i appen. Jag loggade in och kikade på min egen "spec" och hur får man fram allt? Det jag såg var ju vad jag får ut och löneraderna. Det gick inte att få fram allt man kan se om man väljer att skriva ut. Då syns ju bruttobelopp, dvs totalen av alla lönearter.


När hon var på appen växlade hon till miniräknaren för att själv få fram bruttot (detta var innan jag upplyste om att hon kunde "klicka" på blå listen med utbetalningsbesked för att få mer detaljer) och då blev hon utloggad när hon växlade till appen igen. Så fortsatte det och då valde hon att logga in via dator. Måste ge henne en eloge för att hon var lugn när hon ringde mej. Hur gör man när man är på datorn? För nog måste man väl kunna få fram mer info utan att skriva ut? Alla har ju inte skrivare.

Det blir svårt att sälja in något jag tycker blir sämre och sämre och dessutom som vi måste betala för numer! Hur resonerar ni kring det? Vi ska väl ändå vara nöjda med produkten.

Tycker det är fräckt att utnyttja maktpositionen ni får i och med att GDPR trätt i kraft och vi bakbinds och i princip påtvingas detta! Dessutom himla tråkigt att vara missnöjd med er då jag alltid framhållit Visma som ett bra företag med bra produkter.

7 Kommentarer
Christel9
UTFORSKARE
Instämmer!
Dessutom kan inte jag se hur det ser ut och hjälpa mina kunder, eftersom jag själv inte har lön. Borde finnas någon form av inloggning för mig som adm att kunna ha tillgång till, tycker jag.

Men hoppas verkligen att den anställde kan se en bild av en lönespecifikation likt den som tidigare skickades ut som pdf, det har jag fått uppfattning av, men då via datorinloggning, inte i appen.
Fanny Örnberg
ANSTÄLLD
(uppdaterad av Fanny Örnberg ANSTÄLLD ‎2021-08-27 08:48 )
Hej Inger,

Jag vet inte riktigt om jag är med på hur du menar med detta. Om jag jämför appen i mobilen jämfört med webben på datorn så har du möjlighet att se samma information utan att skriva ut det. I appen kan du, precis som du säger, trycka på den blå utbetalningsraden för att få lönebeskedet mer specifikt. Där kan du se Kvarvarande semesterdagar, Tidssaldo, Löneperiod samt information om utbetalningen med bland annat Bruttolön, Skatt, Övriga avdrag och så vidare. 

Om jag istället loggar in på datorn och kollar på sidan för mitt lönebesked så ser jag Kvarvarande semesterdagar, Tidssaldo, Löneperiod samt information om utbetalningen med bland annat Månadslön (bruttobeloppet), Skatt, Övriga avdrag (fackavgift mm) och så vidare. Du har även möjlighet att skriva ut det.

Så du får gärna utveckla lite mer om hur du menar och vad du tycker ska förbättra, hur det ska se ut istället, vilka funktioner som sak finnas och så vidare. Då kan vi kika vidare på det.

Vad gäller utloggning från appen så är det så appen är skapad, du blir utloggad varje gång du antingen skiftar mellan appar eller går ut från den. Du får fortfarande notiser om appen inte är igång men varför du loggas ut har med säkerhetsskäl att göra.

Har du några fler funderingar eller som sagt vill utveckla lite mer om hur du tycker det ska se ut så får du gärna återkomma!

/Fanny
Inger_3
NY MEDLEM
Man kan inte se bruttobeloppet om man loggar in på datorn. Man ser månadslön/timlön och alla övriga rader. För en som får timlön blir det rätt många rader med ob mm mm. Kan ju ha semester och vara sjuk osv osv Då blir det lite jobbigt att få fram bruttot.

Alla har inte skrivare så då kan de inte skriva ut heller.
Inger_3
NY MEDLEM
Dessutom håller åtminstone en annan av er med om att det borde gå att själv logga ut från appen då ni tydligen har andra appar som fungerar så. Inte bara era appar utan jag har många appar man loggar in på som man även loggar ut ifrån.

Ni har även tidigare fått synpunkter på att bruttobeloppet inte syns när man loggar in via dator.

Jag svarade nämligen på ett mejl vi fick i förrgår gällande just Visma Min Lön och GDPR. Skrev ungefär som jag skrivit i denna tråd och då fick jag dessa svar och att personen skulle lyfta det med utvecklarna.

Fick även tips om att installera webbskrivare så kan man tydligen låtsas skriva ut och få se pdf ́en på skärmen. (Nu vet jag inte om jag eller de anställda exakt vet hur detta görs, men ett tips i alla fall!)

/Inger
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST
Hej,

Tack Inger för att du har tagit dig tid att skriva på vårt forum.
Jag lägger dessa önskemål på förbättring i Mitt lönebesked  till vår utvecklingsavdelning.


Ha en fin dag!
/Cecilia
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Jesper Fogelström APPLICATION SPECIALIST ‎2021-02-10 10:45 )
Status changed to: Status: Genomförd

Hej! 

Uppdaterad info!

Det går nu att se ackumulerad bruttolön i appen Min lön. 

Se bifogad bild av hur bruttolönen presenteras, 

Min lön.PNG

 

Ha en fortsatt fin dag.