Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Oregelbundet arbetsschema i Visma Anställd

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-02 16:56 )
Status: Utvärderar

Våra anställda medmånadslön, förtroendetid och komp arbetar 40 timmar/vecka. Det finns dock ingafasta arbetstider eller lunchraster vilket betyder att vi inte vill lägga infasta scheman i Visma anställd  med klockslagtex 8-17 med 1 timmas lunch då det inte är så majoriteten arbetar.

Detta blir problem när den anställda ska lägga in övertid i komp etc och personen kanske jobbatordinarie 7-16 med 1 timmas lunch (=8timmar) och sedan jobbar över 1 timma ikomp mellan 16-17. Registrerar den anställda då komp mellan 16-17 blir detistället arbetad tid 1 timma då schemat som ligger inne i Visma är 8-17, vilket inte ger den anställda något +saldo i sin komp och ingen timpeng extra då detär månadslön.

Vi har redan testat att använda oregelbunden arbetstid med heltid och med sysselsättningsgradistället men detta fungerar inte på flera plan, tex så står det arbetad tid 0på lönespecifikation samt att semestersummering i Lön 600 blir helt tokigt ochman kan inte lägga in semester över tid då det även dras semester på lö-sön omman inte är uppmärksam.

Hur ställer man in schema som motsvarar 8 timmar per dag men inga specifika klockslag?

Vi vill också att man ska kunna lägga in övertid i komp med antal timmar/minuter istället för klockslag då ni ser vilket problem som uppstår i ovan exempel.

2 Kommentarer
MODERATOR
Hej Johanna.

Precis som du säger blir det lite problem i ert fall. Det blir liksom inte helt rätt och efter era önskemål.
Det som blir svar till er i detta fallte är att antingen ha ej schemalagd arbetstid och kunna lägga övertid i timmar, men då hålla koll på att inte lägga semester över helg och att komplettera timmarna för månadslönen direkt på lönekörningen. Eller att ha ett schema, men då uppfylls inte riktigt det ni önskar - ni kommer få lägga in ett schema på "ett ungefär" hur de jobbar, då blir det ju ändå inte rätt med övertiden eller liknande.

Normalt sett är det ju så att, om man har förtroende, man inte har rätt till övertidsersättning eller liknande.

Kan lägga vidare dina frågor som ett önskemål, men det är mina svar just nu.

Ha det gott! 🙂

/Sofia 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar