Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Programkatalog

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2020-10-13 11:37 )
Status: Inte planerad just nu

Varför kan man inte välja var företagskatalogen ska hamna? Idag hamnar den på C:. Jag vill inte ha den där eftersom jag har all "data" på en annan enhet (dvs inte extern HD utan har två HD i datorn av säkerhetsskäl) Jag vill själv kunna välja plats som man gjorde i Lön Special.

6 Kommentarer
NY MEDLEM

Ja, jag har i alla år reagerat på att man inte kan byta standardkatalog. Det vore verkligen bra ifall den funktionaliteten fanns!

//L

NY MEDLEM
Sitter här med en relativt ny dator, som har två HD. En är på 128 G (enhet C) och är tänkt för operativsystem, program etc. Den andra är på 1 TB (enhet D) och är tänkt att lagra data på. Nu måste jag lagra företagskatalogerna på C där jag inte vill ha dom. Visma måste se till att man själv kan välja var standardkatalogen ska placeras.
NY MEDLEM
Vi har en fjärrserver och då lagras ingenting lokalt, C disken används inte över huvud taget. Det innebär att Vismas filer som genereras på C tas det heller aldrig någon backup på.
NY MEDLEM

Javisst, det är ju det som är så frustrerande. Man måste själv se till att ta egen backup från c:\ hela tiden. Kunde jag automatiskt dirigera om det så default låg på servern vore allt mycket enklare.

Enklast vore att man kunde ta backup på "Samtliga bolag" precis som i Visma Administration och i Visma Anläggningar, för då behövde man inte ta flera backuper efter varje lönekörning (bolag) vilka manuellt måste dirigeras om till annan enhet.

//L

APPLICATION SPECIALIST
Hej Anitha! 

Tack för ditt önskemål, som det är just nu så hanterar vi ingen mer enhet än c-disken som sökväg. Jag kommer ta vidare och lyfta din idé med våra utvecklare. 


// Jesper
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu