Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Marie Olofsson
NY MEDLEM

Semesterdagar med decimaler

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-11-04 16:21 )
Status: Utvärderar

Jag skulle gärna vilja använda Visma Lön600 för utbetalning av löner för Svenska kyrkan men konstaterar att det inte verkar vara möjligt att använda decimaler när antalet semesterdagar räknas ner. Svenska kyrkan har väldigt många arbetsgivare eftersom varje pastorat anställer präst, diakon/pedagog kyrkomusiker, vaktmästare och övrig församlingspersonal.  

 

Dessutom skulle det behövas tre decimaler i inställningarna för semestertillägg eftersom svenska kyrkan har 0,605 % i semestertillägg vilket blir avrundat till 0,61 % när man försöker lägga in det i semestervillkor. 

 

I Svenska kyrkans kollektivavtal används bruttosemesterdagar och många arbetar deltid intermittent med schema som ofta innefattar helgdagar, dvs veckoarbetstid för heltid om 38,25 h. Ett schema kan se ut så här 7,65 h per dag torsdag, fredag och söndag för en 60 %-tig tjänst, dvs 22,95 h per vecka. Jag behöver kunna lägga in att en person har semester endast på söndagen och då ska det kosta 1,66 semesterdag enligt en semesterkoefficient i avtalet (5/3=1,66). Visma lön 600 medger endast att semester räknas i hela dagar och därmed blir det omöjligt att ens med manuell beräkning använda Visma lön 600 för löneberäkningar i Svenska kyrkan.  

 

Motsvarande koefficienter finns för beräkning av sjukfrånvaro men där tänker jag att det ändå skulle gå att hantera. En dags sjukavdrag ska beräknas utifrån antalet dagar i månaden och utifrån antalet arbetsdagar per vecka så att den person ovan som arbetar tre dagar per vecka får ett sjukavdrag per dag i oktober med månadslönen/31*koefficienten 2,33 (dvs 7/3). Där ska inte antalet dagar vara något annat än det antalet sjukdagar den anställde skulle arbetat men däremot ska löneavdraget påverkas av koefficienten. 

9 Kommentarer
Maria 157
NY MEDLEM

Jag har samma problem, ett jättestort bolag i vårdsektorn som inte heller kan använda ert program för ni inte stödjer semesterdagar med 2 decimaler. Ni borde verkligen prioritera detta för ni utesluter massor av kunder och kollektivavtal som inte kan använda ert program. Jag har varit tvungen att köpa ett annat program separat för att ni inte stödjer detta. Prioritera detta i er utveckling vore smart om ni vill ha fler kunder!

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Marie Olofsson 

Tack för din synpunkt. 

Jag kommer lyfta din synpunkt med vår utvecklingsavdelning för att se vilka möjligheter vi har att justera decimal hanteringen. 

Återkommer när jag vet hur vi kan gå vidare. 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Maria 157
NY MEDLEM

Hur går det Visma, är det på gång?

Maria 157
NY MEDLEM

Visma? Vad betyder Utvärderar? Kommer det komma ändringar i programmet?

LW -60
UTFORSKARE

Det vore så trevligt om vi användare kunde få en lista över:

 

  • De ändringar som Visma själva skulle vilja genomföra under året
  • De önskemål vi användare önskar mest

 

Vi användare skulle också kunna få rösta vilka förändringar vi själva skulle vilja se genomförda av dessa.

 

Mvh Lena

Maria 157
NY MEDLEM

Hej Visma! Hur går det med denna fråga? Hur ser tidsplanen ut? När tror ni detta kan bli verklighet? Det är bra för oss som sitter i kollektivavtal där semesterdagarna är i decimaler att veta om detta kommer bli verklighet i Visma Lön framöver eller om vi ska leta andra program.

Maria 157
NY MEDLEM

Visma! Varför skriver ni att svaret finns i ett annat inlägg utan att länka till det eller tala om vad det heter. Jag hittar inget annat inlägg som hanterar denna fråga och det finns definitivt inget svar på min fråga i detta inlägg! Skärpning Visma!

Orsak: Din fråga finns besvarad i ett annat inlägg.

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Maria 157 

Jag slog ihop inläggen eftersom det blir lättare och tydligare om det finns en tråd där man få önska samma sak. Det finns svar ovan att jag har lyft tråden för en diskussion med vår utvecklingsavdelning, därav statusen "utvärderar". 

För tillfället kan jag inte ge dig något tydligare svar, men jag återkommer så fort jag vet hur utvärderingen blir. 

 

Vänligen 

Jesper